Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Θα αλλάξει σύστημα ο Jurgen Klopp;

Θα αλλάξει σύστημα ο Jurgen Klopp;

Ο Jurgen Klopp θα μπορούσε να επιστρέψει στο 4-2-3-1, αυτόν τον μήνα, καθώς η Liverpool μετρά πολλές και σημαντικές απώλειες στην επιθετική της γραμμή.

Οι Reds θα στερηθούν τους Mohamed Salah και Sadio Mane, οι οποίοι συμμετέχουν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά και τους Takumi Minamino και Divock Origi λόγω τραυματισμού.

Diogo Jota και Roberto Firmino αποτελούν τις δύο μοναδικές λύσεις στην επιθετική γραμμή, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο 4-3-3.

Επιπλέον, ο Jota έχει ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία σε κεντρικό ρόλο και η παρουσία του Firmino, θα τον ανάγκαζε να κινηθεί στα άκρα, εκτός κι αν η Liverpool αλλάξει σύστημα.

Η εναλλακτική επιλογή είναι η χρησιμοποίηση παικτών σε αφύσικες, γι’ αυτούς, θέσεις. Δεν είναι σίγουρο ότι ο Klopp θα θέλει να το κάνει αυτό, καθώς το έπραξε την περασμένη σεζόν, με τα πολλά αμυντικά προβλήματα, και εκ των υστέρων μετάνιωσε.

«Έμαθα πολλά», δήλωσε στην  Liverpoolfc.com.

«Έκανα λάθη, οπότε είναι εύκολο για μένα να κοιτάξω πίσω και να σκεφτώ: «Ήταν λάθος, αυτό ήταν λάθος!» «Τη στιγμή που παίρναμε αποφάσεις, όταν μετακινήσαμε τους κεντρικούς μέσους στην άμυνα και μετά παίξαμε χωρίς προστασία στη μεσαία γραμμή, με την τελευταία γραμμή πιο βαθιά, όχι πραγματικά συμπαγής σε πολλές στιγμές, ίσως έπρεπε απλώς να είχαμε παίξει τους Rhys [Williams] και Nat [Phillips] μαζί νωρίτερα και να τους δείχναμε περισσότερη εμπιστοσύνη».

Η χρησιμοποίηση των διαθέσιμων παικτών στη φυσική τους θέση αποδείχτηκε η λύση, τότε, και με αυτή τη βάση, μια αλλαγή συστήματος θα μπορούσε να λύσει τα χέρια του Klopp.

Το 4-2-3-1, για παράδειγμα, μπορεί να ταιριάξει στην Liverpool. Ο Jota θα μπορούσε να διατηρήσει τον ρόλο του σέντερ φορ, ενώ ο Firmino μπορεί να κινηθεί πίσω του ως φυσικό νούμερο 10.

Στη συνέχεια, η Λίβερπουλ θα μπορούσε να λειτουργήσει με ακραίους μέσους, αντί για εξτρέμ, κάτι που ούτως ή άλλως έχει εφαρμόσει αυτή τη σεζόν.

Σε αρκετά παιχνίδια είδαμε παίκτες από την τριάδα της μεσαίας γραμμής να κινούνται προς τα πλάγια για να προσφέρουν πλάτος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Η χρήση παικτών όπως οι Fabinho και Jordan Henderson σε κεντρικό ρόλο  και Curtis Jones, James Milner και Alex Oxlade-Chamberlain, ως ακραίους μέσους φαίνεται σαν μια λύση αυτή τη στιγμή. Ή τουλάχιστον, είναι ένας τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες αισθάνονται άνετα εκεί που βρίσκονται.

Το 2018, ο Klopp χρησιμοποίησε το 4-2-3-1, μετά την άφιξη του Fabinho, καθώς ο Βραζιλιάνος δεν ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου του στο 4-3-3 και το διατήρησε για ένα δίμηνο περίπου. Ο Klopp θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και τώρα το 4-2-3-1, παρόλο που δεν το έχει πράξει από το 2018. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, φαίνεται σαν η λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα.

O Klopp με τους διαιτητές μετά τη λήξη του αγώνα με την Tottenham.
O Klopp με τους διαιτητές μετά τη λήξη του αγώνα με την Tottenham.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com