Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επική ανατροπή και στα ημιτελικά οι Reds!

Επική ανατροπή και στα ημιτελικά οι Reds!

Μια επική ανατροπή έκαναν οι Reds και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Carabao Cup! Η Liverpool αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Leicester στην κανονική διάρκεια και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι, επικρατώντας με 5-4.

Η Liverpool έμεινε πίσω στο σκορ με 1-3, ωστόσο πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας εκείνη την πρόκριση.

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Chamberlain, Jota και Minamino.

Α’ Ημίχρονο: Με παρά πολλές αλλαγές σε σχέση με τον κυριακάτικο αγώνα και τους Bobby Firmino και Billy Koumetio στο αρχικό σχήμα μεταξύ άλλων ξεκίνησαν εναντίον της Leicester οι Reds.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπ για την Liverpool, αφού η ομάδα του Klopp βρισκόταν με 0-2 πίσω στο σκορ στο 13’ με δύο γκολ του Jamie Vardy.

Ο striker των Foxes χτύπησε αρχικά στο 10’ με εξαιρετικό εντός περιοχής τελείωμα, ενώ μόλις τρία λεπτά αργότερα έλαβε την ασίστ του Daka, για να τελειώσει ιδανικά την φάση, βάζοντας με 0-2 μπροστά την ομάδα του.

Το προβάδισμα δύο τερμάτων των φιλοξενούμενων δεν κράτησε όμως για πολύ, αφού η Liverpool είχε απάντηση και μείωσε με τον Alex Oxlade-Chamberlain στο 19’!

Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Firmino κατέβασε την μπάλα και έστρωσε για τον Ox, για να μειώσει εκείνος με δυνατό σουτ.

Η ομάδα του Rodgers είχε καλή στιγμή και με τον Maddison στο 26’, όμως ο Kelleher είχε απάντηση, καταφέρνοντας να μπλοκάρει.

Ο Ιρλανδός δεν θα μπορούσε όμως να έχει απάντηση στο καταπληκτικό εκτός περιοχής σουτ του Maddison στο 33’. Ο μέσος των Foxes κέρδισε την κόντρα από τον Ox και στη συνέχεια με έναν κεραυνό έγραψε το 1-3.

Οι Reds προσπάθησαν να απαντήσουν αμέσως, όμως το πλασέ του Minamino στο 35’ έφυγε ψηλά.

Η Leicester παραλίγο να φτάσει και στο 1-4 πριν το ημίχρονο, με τον Jamie Vardy, ο οποίος βρέθηκε ξανά σε τετ α τετ (μετά από λάθος του Joe Gomez), όμως αυτή τη φορά σημάδεψε το δοκάρι. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τελική του Neco Williams.

Β’ Ημίχρονο: Η επανάληψη ξεκίνησε με αλλαγές για την Liverpool, καθώς οι Konate, Jota και Milner πήραν τις θέσεις των Koumetio, Bradley και Morton.

Ξανά οι Foxes ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, αυτή τη φορά με τον Dewsbury-Hall, όμως ο Kelleher έδιωξε σε κόρνερ.

Εκτός κατέληξε η κεφαλιά του Firmino στο 54’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Naby Keita αντικατέστησε τον Jordan Henderson.

Οι Reds προσπαθούσαν να μειώσουν, κυκλοφορώντας την μπάλα και ανταμείφτηκαν, με την επιμονή του Bobby Firmino να κάνει τη διαφορά. Η μπάλα μέσω του Βραζιλιάνου, πήγε στον Minamino, ο οποίος έδωσε την τελική πάσα, για να βρεθεί σε θέση βολής ο Diogo Jota και να μειώσει σε 2-3 εντός περιοχής στο 68’.

Ούτε τρία λεπτά δεν πέρασαν και οι Reds έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσιμίκας έκανε τρία σουτ, όμως όλα μπλοκαρίστηκαν από τα σώματα των αμυντικών της Leicester.

Νέα ευκαιρία είχε στο 75’ η Liverpool, όμως αυτή τη φορά η προσπάθεια του Ox έφυγε ψηλά, ενώ την εξωτερική πλευρά των διχτυών βρήκε το σουτ του Neco στο 78’.

Μεγάλη απόκρουση έκανε ο Kasper Schmeichel στο 82’, όταν σούταρε ο Keita και πετάχτηκε ο Jota με κεφαλιά στην πορεία της μπάλας, για να τη στείλει στα δίχτυα, όμως σταμάτησε στον Δανό.

Τον έλεγχο σε όλο το δεύτερο τον είχε η ομάδα του Klopp και είχε κλείσει την Leicester στην περιοχή της, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο εν τέλει βρήκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων! 

Ο Milner γέμισε προς την περιοχή, ο Minamino κοντρόλαρε άψογα και σούταρε, για να ισοφαρίσει σε 3-3! 

ΠΕΝΑΛΤΙ:

1-0 ο Tielemans

1-1 ο Milner

2-1 ο Maddison

2-2 ο Firmino

3-2 ο Albrighton

3-3 ο Chamberlain

Έπιασε ο Kelleher το πέναλτι του Thomas και παρέμεινε το 3-3

4-3 ο Keita

4-4 ο Iheanacho

Αστόχησε ο Minamino

Έπιασε ο Kelleher το πέναλτι του Bertrand.

5-4 ο Jota και πέρασαν οι Reds!!!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Kelleher, Bradley (Milner 46′), Gomez, Koumetio (Konate 46′), Τσιμίκας (Beck 79′), Morton (Jota 46′), Henderson (Keita 59′), Oxlade-Chamberlain; Williams, Minamino, Firmino

Έμειναν στον πάγκο: Pitaluga, Quansah, Gordon, Woltman

Leicester: Schmeichel, Ricardo (Albrighton 42′), Ndidi, Soyuncu (Vestergaard 60′), Thomas, Tielemans, Soumare, Dewsbury-Hall (Bertrand 60′), Maddison, Daka (Iheanacho 55′), Vardy

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Κυριακή εναντίον της Leeds.

Μια επική ανατροπή από τους Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com