Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πέντε σημαντικά στοιχεία από τη νίκη της Liverpool στο San Siro

Πέντε σημαντικά στοιχεία από τη νίκη της Liverpool στο San Siro

Η Liverpool, με την χθεσινή της νίκη στο San Siro, ολοκλήρωσε εμφατικά τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων του Champions League, καθώς πέτυχε έξι νίκες σε έξι παιχνίδια, δείχνοντας τη δύναμη του βάθους της ομάδας της.

1. Ο Baresi από το Bolton
Σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως είναι το San Siro, το οποίο έχει φιλοξενήσει πολλούς παίκτες παγκόσμιας κλάσης και με θρυλικούς αμυντικούς να κοσμούν τον χλοοτάπητα του κατά καιρούς, ήταν υπέροχο για τους οπαδούς των Reds να δουν τον cult ήρωα της περασμένης σεζόν να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.
Ο Phillips, με την χθεσινή του εμφάνιση, δικαίωσε μια μερίδα των οπαδών, οι οποίοι από την περσινή σεζόν τον αποκαλούν ο «Baresi από το Bolton». Εύλογο γεγονός, καθώς ήταν ένα παιχνίδι για το Champions League στο σπίτι του συλλόγου, όπου ο θρυλικός Ιταλός αμυντικός τιμάται ιδιαίτερα.
Το highlight της εμφάνισης του, η κλειστή ντρίμπλα, με την οποία άδειασε δύο παίκτες της Milan (Zlatan και Kessie), ευρισκόμενος μάλιστα στο ύψος της μεγάλης περιοχής της ομάδας του. Μια κίνηση, την οποία σχολίασε και ο Klopp στην συνέντευξη τύπου και που θύμισε στους παλαιότερους τον μετρ του είδους Alan Hansen.
Το μόνο μελανό σημείο ήταν το χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο, σε μια μονομαχία με τον Zlatan Ibrahimovic, αλλά πέρα από αυτό, οι δύο τους με τον Ibrahima Konate εξαφάνισαν τον πρώτο σκόρερ της Milan σε όλο το παιχνίδι.

2. Τι να πει κανείς για τον Salah;
Το πρόβλημα με τον Salah είναι ότι δεν μένουν και πολλά να πούμε γι’ αυτόν. Έφτασε σε ένα στάδιο της καριέρας του, όπου έχει αποδείξει περίτρανα την ποδοσφαιρική του ιδιοφυΐα.
Όπως και ο Messi στην Μπαρτσελόνα, ο Salah αγωνίζεται σε όλους τους αγώνες τόσο του Champions League όσο και της Premier League. Υπάρχει μια δυναμική στην απόδοση του, σε όλα τα παιχνίδια, όπως συμβαίνει και με το επιθετικό του παιχνίδι σε μεμονωμένες στιγμές.
Θα ήταν πιο λογικό να ξεκουραστεί ο Αιγύπτιος για αυτό το παιχνίδι, αλλά όταν ένας παίκτης είναι σε αυτό το είδος φόρμας, σχεδόν απαιτεί να παίξει στις μεγαλύτερες διοργανώσεις, ανεξάρτητα από το τι διακυβεύεται σε ένα μεμονωμένο παιχνίδι.
Ο Salah κατέρριψε δύο ακόμα ρεκόρ με το ψεσινό του γκολ, καθώς έχει πλέον πετύχει τα περισσότερα γκολ για την Liverpool, στη φάση των ομίλων μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (7) και έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας που σκόραρε σε 5 αγώνες ομίλων της ίδιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

3. Το βάθος της ομάδας
Παρά την απουσία ορισμένων βασικών παικτών της, (Rafael Leao, Simon Kjaer και Davide Calabria), η Milan παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο μια πολύ δυνατή ενδεκάδα και μάλιστα είχε στη διάθεση της και τον πρώτο της σκόρερ (Ibrahimovic).
Σε αντίθεση με την Liverpool, όπου στην σύνθεση της υπήρχαν μόνο τρεις από τους παίκτες, οι οποίοι θεωρούνται, επί του παρόντος, μέρος της καλύτερης ενδεκάδας της (Alisson, Salah και Mane).
Υπήρχαν στιγμές, στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, όπου η Liverpool ακόμα και με την βασική της ενδεκάδα δεν μπορούσε να πάει στο Μιλάνο και να κυριαρχήσει σε έναν αγώνα, αλλά εδώ μπόρεσε να το κάνει έχοντας αλλάξει ολόκληρη την αμυντική της τετράδα και τη μεσαία της γραμμή, και με δύο παίκτες της ακαδημίας στην αρχική ενδεκάδα.
Υποτίθεται ότι η φετινή ομάδα της Liverpool δεν έχει βάθος στον πάγκο της και αρκετοί θεωρούν ότι αυτό θα αποδειχτεί αργότερα στη σεζόν, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παγκίτες έχουν εκπαιδευτεί και αγωνίζονται με την ίδια φιλοσοφία και διάταξη, όπως η πρώτη ομάδα του Jurgen Klopp.

4. Προκαθορισμένες αλλαγές παικτών
Αν και ο Klopp επέλεξε να ξεκινήσει με τους Salah και Mane, προχώρησε στην αντικατάσταση τους λίγο μετά την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ενέργεια η οποία φάνηκε να ήταν προσχεδιασμένη.
Μετά την είσοδο των Joe Gomez και Naby Keita, ο Neco Williams μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Takumi Minamino ανέλαβε ένα αντίστοιχο ρόλο στα αριστερά.
Θα είναι εξαιρετικά βολικό για τον Klopp να έχει αυτούς τους παίκτες φρέσκους και έτοιμους, καθώς είναι περισσότερο από πιθανό ότι θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα του χειμώνα.
Πήραμε μια γεύση για το πως θα λειτουργήσει η ομάδα, όταν το ζευγάρι Salah – Mane θα απουσιάσει λόγω υποχρεώσεων στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής για τουλάχιστον δύο αγώνες στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά το πιο σημαντικό, ήταν η επιστροφή στην αγωνιστική δράση των Gomez και Keita.

5. Μια αξιοσημείωτη πορεία συνεχίζεται
Οι Reds έχουν χάσει μόνο ένα παιχνίδι, όλη τη σεζόν, και τώρα έχουν κερδίσει 11 από τα 13 τελευταία τους.
Κέρδισαν και τα 6 παιχνίδια στον όμιλό τους στο Champions League, τον υποτιθέμενο «όμιλο θανάτου» και μόνο ο Ajax, ενδεχομένως και η Bayern Munich μπορούν να καυχηθούν για παρόμοιο ρεκόρ σε αυτή τη φάση.
Πηγαίνουν στον εντός έδρας αγώνα το προσεχές Σάββατο, με την Aston Villa του Steven Gerrard με ανεβασμένη διάθεση, εξαιρετικό momentum και με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας ξεκούραστους και συγκεντρωμένους.

Πέντε σημαντικά στοιχεία από τη νίκη της Liverpool στο San Siro
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com