Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Διπλό στο Μιλάνο και ιστορικό 6×6!

Διπλό στο Μιλάνο και ιστορικό 6×6!

Απλά καλύτερη και ανώτερη η Liverpool! Η ομάδα του Jürgen Klopp νίκησε την AC Milan και στο San Siro με σκορ 1-2 και έγινε η πρώτη Αγγλική ομάδα που κάνει το 6 στα 6 σε όμιλο του Uefa Champions League.

Οι Reds τερμάτισαν πρώτοι στον δεύτερο όμιλο με 18 βαθμούς, ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε η Atletico Madrid. Στο Europa League συνεχίζει η Porto.

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Mo Salah και Divock Origi.

Α’ Ημίχρονο: Με οκτώ αλλαγές σε σχέση με τον νικηφόρο αγώνα του Σαββάτου επί της Wolves, ξεκίνησαν οι Reds στο San Siro, με τον Nat Phillips να βρίσκεται για πρώτη φορά φέτος στο αρχικό σχήμα.

Η πρώτη τελική του αγώνα άνηκε στη Liverpool με ένα αριστερό εκτός περιοχής σουτ του Neco Williams, το οποίο μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Maignan.

Το ματς συνεχίστηκε χωρίς ευκαιρίες μέχρι και το 29’, όταν οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ από εκτέλεση κόρνερ και με σκόρερ τον Tomori, ο οποίος ήταν στη σωστή θέση, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση, με το rebound έπειτα από απόκρουση του Alisson.

Οι Reds προσπάθησαν να απαντήσουν σχεδόν αμέσως, όμως ο Maignan βρισκόταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε το σουτ του Origi.

Η ισοφάριση δεν άργησε όμως να έρθει από την Liverpool. Στο 36’ ήταν η σειρά του Oxlade-Chamberlain να σουτάρει εκτός περιοχής, με τον Maignan να πραγματοποιεί μια ασταθής απόκρουση αυτή τη φορά, με την μπάλα να καταλήγει στον Salah, ο οποίος φυσικά πλάσαρε σωστά και ισοφάρισε σε 1-1.

Β’ Ημίχρονο: Οι Reds είχαν την πρώτη τελική και στο δεύτερο μέρος, με το πλασέ όμως του Minamino να φεύγει ψηλά. 

Στο 53’ ο Maignan μπλόκαρε σταθερά το αδύναμο πλασέ του Salah. Δύο μόλις λεπτά αργότερα, η Liverpool έκανε το 1-2 και την ολική ανατροπή!

Ο σκόρερ της Milan, Tomori έκανε το λάθος, δίνοντας την μπάλα δώρο στον Mane, του οποίου το πλάγιο σουτ αποκρούστηκε από τον Maignan, για να καταλήξει το rebound στον Origi, με τον Βέλγο να σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά με κεφαλιά για να δώσει προβάδισμα στους Reds.

Η απάντηση από την Milan ήρθε με ένα εκτός περιοχής σουτ του Krunic, το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Alisson, ενώ εκτός εστίας κατέληξαν και οι δύο τελικές του Origi στο 66’ και στο 70’. 

Στο 62’ ο Klopp αντικατέστησε τους Salah και Mane από τους Gomez και Keita, με τους δύο τελευταίους να επιστρέφουν στη δράση. 

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν στα τελευταία λεπτά του ματς και μάλιστα είχαν μια καλή στιγμή, με τον Kessie, ο οποίος θέλησε να πλασάρει τον Alisson, αλλά ο Βραζιλιάνος κατάφερε να αποκρούσει με το πρόσωπο. 

Η Liverpool μπορούσε να κάνει το 1-3 στις καθυστερήσεις, μετά την εξαιρετική συνεργασία των Keita και Oxlade-Chamberlain, όμως το πλασέ του Ox έφυγε ψηλά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AC Milan: Maignan, Kalulu (Florenzi 64′), Tomori, Romagnoli, Hernandez, Tonali (Saelemaekers 59′), Kessie, Krunic (Bakayoko 83′), Messias, Diaz (Bennacer 59′), Ibrahimovic

Liverpool: Alisson, Williams (Bradley 90+2′), Konate, Phillips, Τσιμίκας, Morton, Oxlade-Chamberlain, Minamino (Woltman 90+2′), Salah (Keita 64′), Origi (Fabinho 80′), Mane (Gomez 64′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Davies, Matip, Robertson, Alexander-Arnold, Norris, Dixon-Bonner

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στην Aston Villa του Steven Gerrard.

Η Liverpool νίκησε και τα έξι παιχνίδια της στον όμιλο.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com