Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πέντε σημαντικά στοιχεία από τη νίκη της Liverpool στο Merseyside Derby

Πέντε σημαντικά στοιχεία από τη νίκη της Liverpool στο Merseyside Derby

Ήταν άλλη μια αξέχαστη νίκη για την Liverpool, με την πρόσθετη ικανοποίηση ότι ήταν η πιο πειστική από τις νίκες των Reds στα μέχρι τώρα ντέρμπι.

1) Υψηλής ποιότητας γκολ

Ίσως οι Jordan Henderson, Mohamed Salah και Diogo Jota να επηρεάστηκαν από το παγκοσμίου κλάσης τελείωμα του Thiago κόντρα στην Porto, και φρόντισαν να το δείξουν μέσα στο γήπεδο.

Το εναρκτήριο γκολ από τον αρχηγό της Liverpool σίγησε το Goodison Park και μάλιστα άφησε άφωνους και αρκετούς από τους οπαδούς των Reds, για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, πριν πανηγυρίσει το γκολ.

Θα το χαρακτηρίζαμε υπέροχο γκολ, εάν χρησιμοποιούσε το πιο δυνατό του πόδι, αλλά τέτοιο τελείωμα, με το πιο αδύναμο αριστερό του πόδι, δεν μπορεί παρά να το χαρακτηρίσουμε εντυπωσιακό, ίσως και παγκοσμίου κλάσης. Μια εξαιρετική προσπάθεια, δείγμα της τρομερής απόδοσης του μεγάλου αρχηγού.

Ο Jota ολοκλήρωσε τη νίκη με ένα υπέροχο άγγιγμα και ένα δυνατό τελείωμα στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα, και πάλι με το πιο αδύναμο πόδι. Στα περισσότερα παιχνίδια, θα αποτελούσε το highlight του αγώνα.

Όσο για τα γκολ του Salah, αποτελούν σήμα κατατεθέν του Φαραώ, καθώς έχει εξαιρετική απόδοση κάθε εβδομάδα. Υπέροχα τελειώματα με ταχύτητα, ισορροπία, ψυχραιμία και τεχνική.

2) Ο Salah αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο

Ο Lionel Messi μπορεί να κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα, τόσο χάρη στις εμφανίσεις του προς το τέλος του χρόνου του με τη Barcelona όσο και στις εμφανίσεις του με την Αργεντινή στο Copa America, αλλά δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτήν την στιγμή.

Αυτή η διάκριση ανήκει στον Salah, ο οποίος το απέδειξε για άλλη μια φορά κόντρα στην Everton, αποδίδοντας πάνω από το επίπεδο οποιουδήποτε άλλου παίκτη στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και σε ένα έντονο παιχνίδι ντέρμπι.

Αν συνεχίσει να αποδίδει στο ίδιο επίπεδο και στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Αίγυπτο, θα θέσει γερή υποψηφιότητα για το βραβείο της επόμενης χρονιάς.

Φυσικά αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι οι ατομικές του διακρίσεις, αλλά η ψυχαγωγία που προσφέρει στους οπαδούς της Liverpool και της Αιγύπτου, και ελπίζουμε και τα τρόπαια, τα οποία θα ακολουθήσουν.

3) Ο Van Dijk εκτέλεσε ελεύθερο λάκτισμα

Δεν ήταν και η καλύτερη εκτέλεση από τον Van Dijk, καθώς σούταρε κατευθείαν πάνω στο μπλε τείχος, αλλά ήταν θετικό το γεγονός ότι πήρε την πρωτοβουλία να το εκτελέσει.

Το γκολ του Alexander-Arnold, εναντίον της West Ham, ήταν η πρώτη φορά που οι Reds βρήκαν δίχτυα από απευθείας εκτέλεση φάουλ, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, οπότε δεδομένης της σχολαστικής προπόνησής των παικτών σε όλους τους τομείς, η πρωτοβουλία αυτή δεν ήταν τυχαία.

Έχοντας σκοράρει από ελεύθερα λακτίσματα για την Celtic, είναι πιθανό ο Van Dijk να το επαναλάβει σύντομα, αλλά σίγουρα την επόμενη φορά θα χρειαστεί να τοποθετήσει καλύτερα το σώμα του.

4) Σε μπελάδες ο Benitez;

Ο σχηματισμός 4-4-2 του Benitez επικρίθηκε από τους σχολιαστές στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά έδωσε στην ομάδα του την ευκαιρία να επιτεθεί στην Liverpool, σε αντίθεση με την επιλογή της μαζικής άμυνας.

Μάλιστα, οι Toffees κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ με τον Demarai Gray, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το χάσμα στην ποιότητα των δύο ενδεκάδων, ανεξάρτητα από το ποιοι βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα, ήταν τεράστιο.

Αφού δεν μπόρεσε να ξοδέψει χρήματα από τότε που έφτασε στον σύλλογο, ο Benitez αγωνίζεται με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη του αυτήν τη στιγμή, αλλά είναι απίθανο να έχει μεγάλη συμπάθεια από τους ολοένα και πιο ανυπόμονους και απογοητευμένους οπαδούς της Everton.

Η έλλειψη δαπανών για μεταγραφές, από την διοίκηση της Liverpool, επικρίνεται συχνά, αλλά η «ομάδα στρατολόγησης παικτών» των Reds, έχει συγκεντρώσει μια ενδεκάδα παγκόσμιας κλάσης, η οποία προσφέρει μοναδικές στιγμές στους οπαδούς, όπως την ψεσινή.

5) Προετοιμασία για το τεστ Wolves

Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι της Premier League, στο οποίο η Liverpool έχει σκοράρει τέσσερα γκολ, αλλά θα είναι πιο δύσκολο να το κάνει στο επόμενο παιχνίδι, κόντρα στην Wolves.

Η ομάδα του Bruno Lage έχει δεχθεί μέχρι στιγμής μόνο 12 γκολ, όσα και οι Reds, ενώ μόνο η Man City και η Chelsea έχουν δεχθεί λιγότερα με 8 και 6 γκολ αντίστοιχα.

Ο Klopp και οι παίκτες του, έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά από αυτήν την επιτυχημένη σειρά αγώνων, αλλά θα χρειαστεί να είναι σε κορυφαία φόρμα το Σαββατοκύριακο.

Ο Salah σκόραρε και πάλι σε μεγάλο ματς για την Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com