Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Νέος προπονητής τερματοφυλάκων στους Reds o Claudio Taffarel

Νέος προπονητής τερματοφυλάκων στους Reds o Claudio Taffarel

Η Liverpool ανακοίνωσε την συμφωνία για τον Claudio Taffarel να ενταχθεί στην πρώτη ομάδα της ομάδας, με τον θρύλο της Βραζιλίας να αναλαμβάνει το ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων.

Ο 55χρονος θα συνεργαστεί μαζί με τους John Achterberg και Jack Robinson στο Προπονητικό Κέντρο AXA, αφού έλαβε την άδεια εργασίας του.

Θα συνδυάσει τα καθήκοντά του με τη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας ως προπονητής τερματοφυλάκων της εθνικής ομάδας σε διεθνείς περιόδους προετοιμασίας για τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς τερματοφύλακες της σύγχρονης εποχής, ο Taffarel κατέχει 101 συμμετοχές για τη χώρα του κατά τη διάρκεια μιας διακεκριμένης καριέρας, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994 και τερμάτισε με το ασημένιο μετάλλιο τέσσερα χρόνια αργότερα.

Εκπροσώπησε πολλούς συλλόγους στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Parma και της Galatasaray, πριν κρεμάσει τα γάντια του το 2003.

Ο Jurgen Klopp είπε στο Liverpoolfc.com: «Η ιδέα είναι ότι, κατά τη γνώμη μας, έχουμε τώρα σε πολλές θέσεις ό,τι καλύτερο μπορούμε να φανταστούμε.

«Όσον αφορά τους τερματοφύλακες, σημαίνει ότι έχουμε τον Alisson Becker, ο οποίος για εμάς είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Έχουμε τον Caoimhin Kelleher, που πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι ένας πολύ εξαιρετικός παίκτης. Έχουμε τον Adrian, ο οποίος έχει δείξει τα προσόντα του από τότε που ήρθε εδώ. Έπειτα έχουμε τον Marcelo Pitaluga, μετά έχουμε τον Harvey Davies, άρα έχουμε πέντε τερματοφύλακες σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, κάτι που είναι υπέροχο, αλλά θέλουμε να έχουμε ακόμη περισσότερους από αυτούς τους τύπους.

Θέλουμε να χτίσουμε τη δική μας φιλοσοφία στον τομέα του τερματοφύλακα γιατί όλοι συμφωνούμε ότι έχει το δικό του παιχνίδι, γι’ αυτό θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για αυτό. Μιλήσαμε με τον Ali επειδή δύο από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο είναι Βραζιλιάνοι και έτσι βρήκαμε μια λύση με την προσθήκη του Taffarel ως μια πολύ ωραία προσθήκη σε ολόκληρο το προπονητικό μας επιτελείο. Πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορεί να μας δώσει ξανά μια διαφορετική επιλογή, να δούμε διαφορετικά πράγματα.

Θέλουμε πραγματικά να είμαστε μια σωστή σχολή τερματοφυλάκων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό φέρνουμε έναν τρίτο πολύ, πολύ έμπειρο προπονητή τερματοφυλάκων».

Μετά την αποχώρησή του το 2003, ο Taffarel επέστρεψε στη Galatasaray ως προπονητής τερματοφυλάκων και σε 2 περιόδους θα γινόταν επικεφαλής του τουρκικού συλλόγου το 2014 και το 2015.

Ο Klopp πιστεύει ότι αυτό που θα προσθέσει στην προπονητική ομάδα της Liverpool θα πάει τέλεια με τη δουλειά που κάνουν οι Achterberg και Robinson κάθε μέρα στο Kirkby.

«Ο Jack είναι προφανώς ακόμα αρκετά νέος στη δουλειά και για αυτόν είναι υπέροχο να αποκτά γνώση και για αυτό το είδος φιλοσοφίας», είπε o Klopp. «πώς μπορεί να το αποκτήσει αυτό συνήθως; Με εκπαιδευτικά προγράμματα και πηγαίνοντας σε διάφορες χώρες, αλλά σε μας θα το αποκτήσει εδώ, από πρώτο χέρι.

Και ο John είναι πολύ ανοιχτός για τέτοια πράγματα και είναι πραγματικά χαρούμενος. Έχει ήδη γνωρίσει τον Taffarel στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Ο John είναι μια εγκυκλοπαίδεια όταν πρόκειται για τερματοφύλακες, γνωρίζει τόσα πολλά για ό,τι έχει να κάνει με την θέση αυτή.

Το να έχουμε τον Taffarel εδώ θα είναι καλό για τον John –και τον Jack– να ανταλλάξουν ιδέες και αναλύσεις. Είναι απλώς ένα ακόμα ατού σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Το να έχεις διαφορετικές κουλτούρες είναι σημαντικό στη προπόνηση. Έχουμε εδώ ολλανδική, αγγλική, γερμανική και τώρα λίγη βραζιλιάνικη επιρροή στο προπονητικό επιτελείο. Βοηθάει σίγουρα.»

Νέος προπονητής τερματοφυλάκων στους Reds o Claudio Taffarel
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com