Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Η Liverpool του Klopp αποτελεί πρότυπο για τον Ralf Rangnick»

«Η Liverpool του Klopp αποτελεί πρότυπο για τον Ralf Rangnick»

Τις ημέρες πριν από τον διορισμό του Ralf Rangnick, ως υπηρεσιακού προπονητή στο Old Trafford, εμφανίστηκαν πολλές αναφορές στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι ο 63χρονος Γερμανός προπονητής άσκησε μεγάλη επιρροή στην προπονητική καριέρα του Klopp.

Ο Klopp μπορεί να πήρε στοιχεία από τις συναντήσεις του με τον συμπατριώτη του, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορους ρόλους για μια σειρά από εξέχοντες συλλόγους, όμως ο μέντοράς του ήταν, στην πραγματικότητα, ο Wolfgang Frank. Klopp και Rangnick είχαν πρόσφατα την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, καθώς ο τελευταίος έδωσε ένα σεμινάριο σε προπονητές για το The Coaches’ Voice στο Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ άλλων ο Rangnick ανέφερε τα εξής:

«Ας κοιτάξουμε την εξέλιξη της Liverpool και του Jurgen Klopp».

«Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στους τρεις επιθετικούς τους. Έχουν τον Mo Salah, τον Roberto Firmino και τον Sadio Mane. Τρεις ξένοι παίκτες, από τρεις διαφορετικές χώρες, οι δύο από αυτούς υπήρξαν και δικοί μου παίκτες. Ο Roberto Firmino ήταν η τελευταία μου μεταγραφή στην Hoffenheim».

«Μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι και οι τρεις αυτοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Mo Salah, όταν ήρθαν στην Ευρώπη ή όταν πήγαν στην Liverpool, δεν φημίζονταν για την ικανότητα τους να ανακτούν άμεσα την μπάλα από τον αντίπαλο. Κανένας από αυτούς!»

«Πριν από την Liverpool, κανένας τους δεν χαρακτηριζόταν για την τρομερή πίεση που έβαζε στους αντίπαλους αμυντικούς. Κανένας δεν τους αποκάλεσε ποτέ «μηχανές ανάκτησης της μπάλας». Όχι!».

«Οπότε όλα αυτά που συνέβησαν στην Liverpool ήταν δουλειά του προπονητή και του προπονητικού του επιτελείου. Ο τρόπος που έπαιξαν τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, σε αυτό το υψηλό επίπεδο, αυτό το έντονο είδος ποδοσφαίρου, ήταν δουλειά του προπονητή».

«Αυτό σας δείχνει τι είναι δυνατό και τι μπορεί να συμβεί, εάν ένας προπονητής έχει την νοοτροπία και το ξεκάθαρο πλάνο για το πώς πρέπει να παίζει η ομάδα του».

Αν και είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ο Rangnick θα επιδιώξει να προσαρμόσει το παιχνίδι του Cristiano Ronaldo σε ένα σύστημα υψηλής πίεσης, υπάρχει ξεκάθαρη πίστη στην προσέγγισή του. Χρησιμοποιώντας τον Klopp ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο προπονητής της Utd εξήγησε πώς το να έχεις ξεκάθαρη ταυτότητα είναι η πιο σημαντική πτυχή της δουλειάς, με το «heavy metal football» να αποτελεί το όραμα του προπονητή της Liverpool.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, ως προπονητές ποδοσφαίρου, ποια είναι η δουλειά ενός προπονητή; Μα φυσικά, να έχει ξεκάθαρη ιδέα για το πώς πρέπει να παίζει η ομάδα του», συνέχισε.

«Με αυτό το τρόπο καταλήγουμε να μιλάμε για το στυλ Pep Guardiola, ή το στυλ Diego Simeone, ή το στυλ Hansi Flick, ή το στυλ Julian Nagelsmann ή το στυλ Jurgen Klopp».

«Είναι παραλλαγές, με έμφαση σε διαφορετικούς τομείς. Ο Pep Guardiola ανήκει περισσότερο στο είδος του προπονητή που αρέσκεται σε παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ενώ στον Jurgen Klopp αρέσουν περισσότερο οι παίκτες ενός heavy metal συγκροτήματος».

«Αλλά το κοινό που έχουν όλοι είναι ότι ξέρουν ακριβώς πώς μοιάζει αυτό το είδος ποδοσφαίρου που θέλουν να παίξουν, έχουν στο μυαλό τους οπτικογραφημένο το τέλειο παιχνίδι».

«Και η δουλειά ενός προπονητή ποδοσφαίρου είναι να μεταφέρει την ιδέα του στα κεφάλια, στις καρδιές, στις φλέβες, στο μυαλό των παικτών του».

Ο Klopp και ο Rangnick έχουν αναμετρηθεί 13 φορές στο παρελθόν, ως προπονητές, και μάλιστα, το αφεντικό της Liverpool έχει μόλις δύο νίκες. Η επόμενη συνάντησή τους έρχεται στο Anfield τον Μάρτιο.

Klopp και Rangnick σε συνέντευξη τύπου πριν από αναμέτρηση για το Super Cup Γερμανίας ανάμεσα σε Dortmund και Schalke.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com