Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Συμφωνία – ορόσημο ανάμεσα σε FSG και Spirit of Shankly

Συμφωνία – ορόσημο ανάμεσα σε FSG και Spirit of Shankly

Οποιαδήποτε μελλοντική εμπλοκή της Liverpool FC σε μια άλλη εκδοχή της Eυρωπαϊκής Super League (ESL), θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη των οπαδών, μετά από την συμφωνία ορόσημο με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου Fenway Sports Group (FSG).

Το πρωί του Σαββάτου, η Γενική Συνέλευση της λέσχης οπαδών της Liverpool, Spirit of Shankly (SOS) ψήφισε πρόταση, μέσω της οποίας, καθίσταται νομική απαίτηση, για την FSG, η εξασφάλιση της συναίνεσης των οπαδών, τόσο σε περίπτωση συμμετοχής της ομάδας σε μια νέα ESL όσο και σε μελλοντικές κινήσεις μετακίνησεις του συλλόγου από το Anfield.

Η SOS τον περασμένο Μάιο, συναντήθηκε με τοπικούς εκπροσώπους της FSG, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Liverpool, Billy Hogan, εβδομάδες αφότου οι Reds έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας της ESL, με άλλους 11 από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης, μια κίνηση, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οπαδών των Reds.

Η ιδέα για δημιουργία της ESL εγκαταλείφθηκε μέσα σε 48 ώρες, γεγονός το οποίο ανάγκασε τον ιδιοκτήτη της Liverpool, John Henry, να στείλει ηχογραφημένο απολογητικό μήνυμα στους οπαδούς, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την κίνηση της διοίκησης.
Έκτοτε, έχει γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια για τη δημιουργία νέου επιπέδου εμπλοκής των οπαδών, με τη θέσπιση ασφαλιστικών δικλείδων για αποτροπή δημιουργίας παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Η συντηρητική βουλευτής και πρώην υπουργός αθλητισμού Tracey Crouch, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μέσα στην έκθεση της για το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου, προτείνει την δημιουργία «σκιώδων διοικητικών συμβουλίων» αποτελούμενων από οπαδούς των συλλόγων, καθώς και την παροχή στις λέσχες οπαδών μιας «χρυσής μετοχής», η οποία θα τους επιτρέπει να ασκούν βέτο σε αποφάσεις για διάφορα θέματα, όπως η συμμετοχή σε νέες διοργανώσεις, η μετακίνηση του γηπέδου και η αλλαγή των χρωμάτων και των εμβλημάτων των συλλόγων. Οι προτάσεις της Crouch αναμένεται να λάβουν υπουργική υποστήριξη.

Το σχέδιο του SOS, το οποίο έχει εκπονήσει μαζί με την FSG, θεωρείται από την εν λόγω λέσχη οπαδών, ότι παρέχει ένα εφαρμόσιμο πλάνο για να ακολουθήσουν και οι άλλοι σύλλογοι, όσον αφορά τη συμμετοχή των οπαδών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Η πρόταση εγκρίθηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, με το επόμενο βήμα να είναι η δημιουργία του νομικού πλαισίου, για την επίτευξη της νέας δέσμευσης, το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα δημιουργηθεί ένα νέο συμβούλιο οπαδών, το οποίο θα αποτελείται από μέλη από όλο το φάσμα των συνδέσμων οπαδών της Liverpool FC.
Θα είναι πλέον απαραίτητη η συναίνεση του νέου αυτού συμβουλίου οπαδών, για να παρθούν αποφάσεις σε θέματα, όπως η προσπάθεια της Liverpool να ενταχθεί σε ένα νέο «αποσχιστικό πρωτάθλημα» ή να μετακομίσει από το Αnfield και θα είναι νομικά δεσμευτική. Το θεωρητικό πλαίσιο θα υπάρχει στο καταστατικό του συλλόγου, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και σε περίπτωση πώλησης του συλλόγου από την FSG, το πλαίσιο θα παραμείνει μέσω μεταβίβασης δεσμεύσεων στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Απευθυνόμενος στην Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος της SOS Joe Blott είπε: «Η πρόταση μας είναι το συμβούλιο να απαρτίζεται από 16 μέλη, τα οποία θα εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες».
«Θα υπάρχουν 10 εκπρόσωποι από το Spirit of Shankly και επίσης εκπρόσωποι από το Liverpool Disabled Supporters Association, από το Kop Outs, από το Spion Kop 1906, από την επίσημη Επιτροπή Οπαδών της Liverpool, από την Επιτροπή Γυναικών Οπαδών της Liverpool και από θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες».
«Το κυριότερο είναι ότι τα μέλη αυτά θα έχουν συγκεκριμένους όρους εντολής όσον αφορά τα ζητήματα, τα οποία θέλει να προωθήσει ο σύλλογος και εκεί θα δίνουν ή όχι τη συγκατάθεσή τους για πράγματα που θα συμβούν με τον σύλλογο ή για τυχόν υπαρξιακά ζητήματα που θέτει ο σύλλογος. Από εκεί παίρνουμε την εντολή μας, ως μέρος μιας ευρύτερης βάσης οπαδών».
«Θα διεξάγουμε μια μηνιαία συνάντηση με τα τοπικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FSG και μια ετήσια συνάντηση με το πλήρες διοικητικό συμβούλιο της FSG/LFC. Θα έχουμε έγκαιρη πρόσβαση σε λογαριασμούς, στρατηγικό σχέδιο ή οτιδήποτε επηρεάζει το ποδοσφαιρικό μας σύλλογο ή την κοινότητα».
«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ισχυρή θέση και ότι έχουμε σχεδιάσει κάτι πέρα από το πλαίσιο αναθεώρησης της Tracey Crouch. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατό».

Η FSG θα πρέπει να αλλάξει τους εσωτερικούς της κανόνες προκειμένου να διευκολύνει το νέο συμβούλιο οπαδών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων για ορισμένα θέματα, τα οποία σχετίζονται με παραδόσεις και οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την κληρονομιά του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Θέματα όπως η μεταγραφική πολιτική, οι εμπορικές επιδόσεις ή οι διαχειριστικές αποφάσεις θα παραμείνουν στην διακριτική ευχέρεια της FSG.
«Μέσα από τη χόβολη της ευρωπαϊκής Super League, ξεπήδησε η ανάγκη για άμεση εμπλοκή των οπαδών με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους», δήλωσε ο Blott.
«Χρειάζεσαι κάποιον από την άλλη πλευρά να θέλει να το πράξει και για να είμαστε δίκαιοι ο σύλλογος το έχει πράξει».
«Πιστεύουμε ότι το πετύχαμε!»

Συμφωνία – ορόσημο ανάμεσα σε FSG και Spirit of Shankly
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com