Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Διέλυσε με τεσσάρα την Southampton!

Διέλυσε με τεσσάρα την Southampton!

Στην δεύτερη θέση της Premier League επέστρεψε η Liverpool, διαλύοντας με 4-0 την Southampton στο Anfield για την 13η αγωνιστική.

Οι Reds ήταν καταιγιστικοί από το πρώτο μέρος και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Saints.

Δίχτυα βρήκαν οι Jota (2), Thiago και van Dijk.

Α’ Ημίχρονο: Με έξι αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Porto και τους Jordan Henderson και Andy Robertson στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Reds εναντίον των Saints.

Η ομάδα του Klopp προηγήθηκε με το καλημέρα, καθώς άνοιξε το σκορ με τον Diogo Jota μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης! Οι Mane και Robertson συνεργάστηκαν εξαιρετικά στην αριστερή πλευρά, με τον τελευταίο να πατάει περιοχή και να βγάζει την σέντρα, για να πεταχτεί ο Jota και να στείλει τη μπάλα με προβολή.

Η Liverpool έφτασε κοντά στο 2-0 στο 5ο λεπτό, όταν και πάλι ο Robertson έκανε τη σέντρα, όμως η κεφαλιά του Mane έφυγε άουτ, ενώ ο ίδιος σκόραρε με κεφαλιά στο 13’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Robertson, όμως ήταν πιο μπροστά και το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

Πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ έφτασαν οι Reds και στο 17’ όταν το αριστερό πλασέ του Salah κατέληξε λίγο εκτός εστίας.

Οι Saints απάντησαν στις ευκαιρίες με τετ α τετ του Broja στο 24’, το οποίο κατάφερε και απέκρουσε ο Alisson.

Με καταιγιστικό τρόπο έκλεισαν το πρώτο μέρος  οι Reds, καθώς διπλασίασαν το προβάδισμα τους με τον Diogo Jota στο 32’, ο οποίος το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά την εξαιρετική συνεργασία των Salah και Henderson και την ασίστ του Αιγύπτιου.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Liverpool σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τον Thiago, ο οποίος έφερε υπέροχα την μπάλα στο αριστερό του πόδι, η οποία κατέληξε στα δίχτυα, έχοντας κοντράρει και σε παίκτη των φιλοξενούμενων.

Στο 44’ χρειάστηκε η παρέμβαση του Alisson, ο οποίος έπεσε σωστά στην γωνία του, για να αποκρούσει το σουτ του Armstrong. Το ημίχρονο έκλεισε με ευκαιρία του Jota για τους Reds.

Β’ Ημίχρονο: Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, όπως ακριβώς και το πρώτο για την Liverpool, δηλαδή με ευκαιρία και αμέσως μετά με γκολ!

Ο Mane στο 51’ δοκίμασε να σκοράρει με ένα εκτός περιοχής πλασέ, που απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον McCarthy, για να προέλθει από αυτό το 4-0! Ο Alexander-Arnold το εκτέλεσε σωστά, για να καταλήξει η μπάλα στον van Dijk, ο οποίος εξαπέλυσε ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ, σκοράροντας το πρώτο του φετινό τέρμα.

Να μειώσει προσπάθησε η Southampton στην αμέσως επόμενη φάση με πλασέ του Armstrong, όμως ο Konate σε πρώτο χρόνο και ο Alisson σε δεύτερο κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Ο Jürgen Klopp προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο 59’, με τον Thiago να περνά εκτός και τον Alex Oxlade-Chamberlain εντός, ενώ επτά λεπτά αργότερα έγινε και η δεύτερη αλλαγή, αφού ο Milner αντικατέστησε τον Henderson. 

Ευκαιρία για το 5-0 είχε ο Jota στο 73’, όταν ο Robertson έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, όμως η μπάλα έσκασε στο χόρτο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τη στείλει στα δίχτυα ο Πορτογάλος.

Το 5-0 δεν ήρθε ούτε με το εντός περιοχής πλασέ του Salah στο 76’, αφού ο Salisu πρόλαβε να την διώξει με κεφαλιά σε κόρνερ, ενώ ο McCarthy είχε απάντηση στο δυνατό σουτ του Ox δύο λεπτά αργότερα.

Οι Reds έκλεισαν τις αλλαγές τους στο 80’, με τον Jota να παραχωρεί την θέση του στον Minamino.

Η σύνθεση των Reds:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Milner 66′), Thiago (Oxlade-Chamberlain 59′); Salah, Mane, Jota (Minamino 81′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Everton.

Ένα υπέροχο γκολ από τον Thiago Alcantara.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com