Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κόκκινο πάρτι και επιστροφή στη δεύτερη θέση!

Κόκκινο πάρτι και επιστροφή στη δεύτερη θέση!

Η Liverpool ήταν καταιγιστική μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα και διέλυσε με 4-0 την Arsenal στο Anfield, επιστρέφοντας στις νίκες και στην δεύτερη θέση της Premier League.

Οι Reds ξέσπασαν με τον κατάλληλο τρόπο, μετά την ήττα τους στο Λονδίνο και παραμένουν για τα καλά μέσα στη μάχη του τίτλου.

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Mane, Jota, Salah και Minamino.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Κώστα Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Alex Oxlade-Chamberlain στον χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Reds κόντρα στην Arsenal.

Οι Reds είχαν το πρώτο σουτ στον αγώνα στο 4’ με τον Mo Salah, το οποίο όμως ήταν άστοχο.

Τα πρώτα 28 λεπτά του αγώνα κύλησαν με την Liverpool να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία κινήσεων, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, μέχρι το 29’ που έκανε τρεις σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Trent έκανε την σέντρα, για να κάνει το μονοκόμματο σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Ramsdale, με τον Sadio Mane να χάνει στη συνέχεια δύο ευκαιρίες από κοντά, για να ανοίξει το σκορ!

Μεγάλη ευκαιρία είχαν οι Reds και στο 35’ για να κάνουν το 1-0 με τον Mo Salah, όμως και πάλι ο keeper της Arsenal είχε απάντηση και απέκρουσε, όπως έκανε δύο λεπτά αργότερα και με το δυνατό εντός περιοχής σουτ του Trent.

Το 0-0 δεν θα μπορούσε να μείνει για πολύ και έτσι έγινε! Ο Trent εκτέλεσε έξοχα ένα φάουλ, για να στείλει την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Sadio Mane, με τον Σενεγαλέζο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 39’

Οι Gunners προσπάθησαν να ισοφαρίσουν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με μακρινό σουτ του Lokonga, όμως ο Alisson ήταν σε ετοιμότητα.

Β’ Ημίχρονο: Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, οι Reds έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις, αρχικά με το εντός περιοχής πλασέ του Ox που έφυγε λίγο άουτ και στη συνέχεια με προσπάθεια του Salah από πλάγια θέση.

Το δεύτερο γκολ τελικά δεν άργησε καθόλου να έρθει, καθώς το πέτυχε ο Diogo Jota στο 51’ μετά από μεγάλο λάθος του Tavares! Ο αμυντικός της Arsenal έδωσε την μπάλα Πορτογάλο, εκείνος μπήκε στην περιοχή, ξάπλωσε στο έδαφος τον White με προσποίηση και απέφυγε τον Ramsdale, για να σημειώσει με το αριστερό το 2-0.

Ο Jota έφτασε κοντά στο 3-0 στο 58’ όταν συνεργάστηκε άψογα με τους Ox και Salah, όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει και τελικά συγκρούστηκε με τον Ramsdale. 

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο ματς στο 65ο λεπτό, όταν ο Aubameyang νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Alisson Becker.

Η Liverpool έχασε μια ακόμη ευκαιρία στο 68’, όταν και πάλι ο τερματοφύλακας της Arsenal πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επέμβαση, για να μην επιτρέψει στον Jota να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Η ομαδάρα του Jürgen Klopp σκόραρε και τρίτο τέρμα στο 73’ με σκόρερ τον Mo Salah αυτή τη φορά! Οι Τσιμίκας και Jota πήραν τις κεφαλιές, για να φύγει στην κόντρα ο Mane, ο οποίος πάτησε περιοχή και γύρισε στην κατάλληλη στιγμή στον Salah, για να γράψει εκείνος το 3-0 από κοντά με ευκολία.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Partey προσπάθησε να μειώσει με ένα μακρινό πλασέ, δίχως όμως επιτυχία.

Στο 75’ οι Reds πραγματοποίησαν τις δύο πρώτες τους αλλαγές, με τους Henderson και Minamino να περνούν αντί των Oxlade-Chamberlain και Jota.

Ο Ιάπωνας μάλιστα βρήκε δίχτυα με την πρώτη του επαφή στο ματς! Ο Salah έδωσε στον Trent, για να γυρίσει εκείνος εξαιρετικά από την δεξιά πλευρά και να έρθει ο Minamino να τη στείλει στα δίχτυα για το 4-0!

Στο 84’ πέρασε στον αγώνα ο Tyler Morton, αντικαθιστώντας τον Thiago και πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Premier League. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Τσιμίκας, Fabinho, Oxlade-Chamberlain (Henderson 76′), Thiago (Morton 84′) Salah, Mane, Jota (Minamino 76′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Konate, Phillips, Bradley, Beck, Gordon

Arsenal: Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares, Partey, Lokonga (Maitland-Niles 53′), Saka, Smith Rowe, Aubameyang, Lacazette (Odegaard 66′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Porto για το Uefa Champions League.

Επιστροφή στα γκολ για τον Mo Salah.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com