Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Arteta: «Μπορούμε να κερδίσουμε την Liverpool»

Arteta: «Μπορούμε να κερδίσουμε την Liverpool»

Ως ένα μεγάλο τεστ χαρακτήρισε τον αυριανό αγώνα του Anfield ο προπονητής της Arsenal, Mikel Arteta, ενώ τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να φύγει με το διπλό από την έδρα της Liverpool.

Ο Ισπανός για τον αγώνα δήλωσε:

“ Είναι πάντα μια δοκιμασία, είναι ένα συναρπαστικό γήπεδο για να παίξεις ποδόσφαιρο. Πρέπει να είσαι στα καλύτερά σου και να ανεβάσεις το επίπεδο στο μέγιστο επίπεδο, συναισθηματικά, σωματικά, τακτικά, γιατί αν δεν το κάνεις, θα εκτεθείς. Το να πας στο Anfield είναι πάντα μια δοκιμασία, αλλά αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να νιώσεις ότι είσαι σωστός ποδοσφαιριστής. ”

Για τη φετινή Liverpool:

“ Είναι δύσκολο να κρίνουμε μόνο αυτή τη σεζόν γιατί ό,τι έχουν κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι ο Jurgen και το επιτελείο του κατάφεραν να φέρουν τον σύλλογο στις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του και να τον διατηρήσουν εκεί, κάτι που είναι το πιο δύσκολο. ”

“ Νομίζω ότι η συνοχή και η ενέργεια που έχουν δημιουργήσει στο γήπεδο είναι κάτι το ιδιαίτερο, και ο Jurgen το έχει κάνει αυτό σε άλλους συλλόγους στους οποίους ήταν, οπότε είναι ένα ταλέντο που έχει. Έχει χτίσει πάνω σε αυτό και προφανώς είναι εξαιρετικά επιτυχημένος. ”

Για τα αρνητικά αποτελέσματα της Arsenal στο Anfield:

“ Δεν ξέρω [γιατί δεν έχουμε κερδίσει περισσότερο εκεί], προφανώς η ποιότητα του αντιπάλου παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν είναι τυχαίο ότι και πέρυσι πριν πάμε στο Old Trafford, δεν ξέρω πόσα χρόνια πριν κερδίσαμε, το ίδιο ισχύει και με το Stamford Bridge, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να πιστέψεις ότι πας εκεί και ότι μπορεί να τους νικήσεις, αυτό είναι το πρώτο πράγμα. ”

“ Αν κάποιος δεν έχει αυτή τη νοοτροπία, δεν πρέπει να φορέσει τη φανέλα και να πάει αύριο στο Anfield και μετά, όπως είπα, πρέπει να ανεβάσεις ατομικά το παιχνίδι σου στο καλύτερό σου επίπεδο, συναισθηματικά, σωματικά, τεχνικά και τακτικά πρέπει να μπορείς να υποφέρεις στις σωστές στιγμές, γιατί θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να το κάνεις αυτό. ” Είπε ο Arteta.

“ Στη συνέχεια ως ομάδα πρέπει να έχεις πολύ ξεκάθαρες ιδέες για το τι πρόκειται να κάνεις σε αυτό το γήπεδο για να νικήσετε αυτήν την ομάδα. ”

Αν μπορεί η Arsenal να κερδίσει την Liverpool:

“ Ναι [μπορούμε να τους κερδίσουμε] για όλους τους λόγους που είπα, έτσι το βλέπω εγώ, αν δεν το πιστεύουμε, δεν έχει νόημα να ταξιδέψουμε.  Πρέπει πάντα να βρίσκεις τους λόγους για να πιστεύεις ότι η ομάδα σου μπορεί να πάει εκεί και να τους νικήσει. ”

Τι κάνει το Anfield ξεχωριστό:

“ Το ότι νιώθεις ως ποδοσφαιριστής βρίσκεσαι σε ένα μέρος όπου πρέπει πραγματικά να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και όταν το κάνεις, είναι απίστευτο συναίσθημα, γιατί έχεις ξεπεράσει μια πραγματικά δύσκολη και προκλητική κατάσταση και όταν δεν το κάνεις, όπως έχει συνέβη άλλες φορές, νιώθεις τύψεις για πράγματα που δεν έχεις κάνει ή έπρεπε να κάνεις διαφορετικά ή γιατί δεν είχες προσεγγίσει το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. ”

“ Νομίζω ότι είναι ένα από εκείνα τα γήπεδα όπου πρέπει να πας εκεί, να το πιστέψεις και να δείξεις γιατί θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο. ”

Ο Diogo Jota κλειδώνει την περσινή νίκη επί της Arsenal.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com