Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool προετοιμάζεται για τον προπονητή James Milner?

Η Liverpool προετοιμάζεται για τον προπονητή James Milner?

Το καλοκαίρι που έρχεται θα φέρει το τέλος μιας εποχής για τους Reds, με τον αθλητικό διευθυντή Michael Edwards να αποχωρεί και τον βοηθό του, Julian Ward, να τον αντικαθιστά.
Ήταν μια μακρά και γόνιμη περίοδος στο Μerseyside για τον Edwards, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής σε μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερες συμφωνίες στην ιστορία του συλλόγου.

Πριν αποχωρήσει, όμως, υπάρχουν ακόμη πολλά κεφάλαια, τα οποία πρέπει να κλείσει, μαζί με τον Ward, με πιο σημαντικό την ολοκλήρωση των συνομιλιών για ένα νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για τον Mohamed Salah. Η δέσμευση του καλύτερου παίκτη του κόσμου σε μια πολυετή συμφωνία θα ήταν ένα ωραίο αποχαιρετιστήριο δώρο στον Jurgen Klopp.

Tην 1η Ιουνίου 2022, ημέρα αποχώρησης του αθλητικού διευθυντή, λήγει και το συμβόλαιο του James Milner (σε ηλικία 36 ετών), καθώς το 2019 υπέγραψε συμβόλαιο δυόμισι ετών με τους Reds.

Μόνο έξι παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται στην Premier League, αυτήν την σεζόν, είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από τον Milner. Αυτοί είναι οι Ashley Young, Fernandinho, Lukasz Fabianski, Cristiano Ronaldo, Thiago Silva και Ben Foster. Ο Milner είναι ήδη πέμπτος στη λίστα με τις περισσότερες εμφανίσεις στην αγγλική κορυφαία κατηγορία, όλων των εποχών, και πριν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, θα έχει ξεπεράσει τον David James στην τέταρτη θέση.

Ένας εκπληκτικός παίκτης με μεγάλη αφοσίωση και μακροχρόνια καριέρα, αλλά όσο περνούν οι μήνες, θα πρέπει να λάβει μια απόφαση για το μέλλον του. Είναι πιθανό να το έχει ήδη πράξει, καθώς κάτω από το σύννεφο του καυτού θέματος με το συμβόλαιο του Salah, το επόμενο βήμα ενός 35χρονου παίκτη της ομάδας φαντάζει απίθανο να μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα. Έτσι, ενώ γράφονται και λέγονται λιγότερα για τον Milner, μπορεί ήδη να έχουν γίνει διεργασίες στο Anfield και στο Kirkby, για να μεταβεί σε νέο ρόλο, αυτόν του προπονητή.

Απόδειξη της δέσμευσής του και του επαγγελματισμού του, αποτελεί το γεγονός ότι, καθώς η ηλικία του αρχίζει να επιβαρύνει το σώμα του, με τη μορφή πιο συχνών τραυματισμών, ο υπαρχηγός των Reds, παραμένει σταθερή αξία τόσο στην προπόνηση όσο και τις ημέρες των αγώνων.

Ακόμη και όταν είναι παροπλισμένος, παραμένει μια ηγετική παρουσία στα αποδυτήρια και στις κερκίδες, παίρνοντας θέση δίπλα σε όσους βρίσκονται στο περιθώριο της ομάδας και ενθαρρύνοντας τους συμπαίκτες του στο γήπεδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουμε δει να κάθεται μεταξύ του ευρύτερου επιτελείου της Liverpool, των αναλυτών και των προπονητών φυσικής κατάστασης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η παρουσία του στο παιχνίδι των under 19, με την αντίστοιχη ομάδα της Atletico Madrid, για το UEFA Youth League, το οποίο έληξε με 2-0 υπέρ των μικρών Reds. Σύμπτωση ή όχι, ένας από τους νεαρούς που έλαμψε εκείνη την ημέρα, ο James Balagizi, εμφανίστηκε στην προπόνηση της πρώτης ομάδας λίγες μέρες αργότερα.

Η παρουσία του Milner στο Kirkby εκείνο το απόγευμα, έδειξε όχι μόνο το πάθος του για τον σύλλογο, αλλά και ότι σαφώς δεν είναι ένας παίκτης, το οποίου το άστρο απλά θα σβήσει, όταν τελειώσει η καριέρα του.

«Μπορείτε ακόμα να τον ακούσετε από την κερκίδα, είναι σχεδόν σαν άλλος προπονητής», δήλωσε ο Rhys Williams, στο τέλος ενός παιχνιδιού την περασμένη σεζόν.

Ο Williams δεν είναι ο μόνος που τόνισε την επιρροή του Milner στους νεαρούς παίκτες, καθώς οι Curtis Jones, Harvey Elliott και Harvey Davies βρίσκονται μεταξύ εκείνων που τον θεωρούν πρότυπο. Σύμφωνα με τον Paul Joyce των Times, ο Milner επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη του Jones, επισημαίνοντας στο νεαρό μέσο συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί.

Στις αρχές του 2020, και ενώ η πρώτη ομάδα βρισκόταν σε χειμερινό διάλειμμα, ο υπαρχηγός θυσίασε την άδεια του, για να ενταχθεί στην ομάδα της ακαδημίας, η οποία είχε να δώσει αγώνα με την Shrewsbury, για τον τέταρτο γύρο του FA Cup.

«Βρισκόταν δίπλα από τους παίκτες, μια επιβλητική παρουσία στα καμαρίνια, ήταν ενθουσιασμένος και συνεχώς πίσω μου, τον άκουγα», αποκάλυψε ο Neil Critchley, μετά τη νίκη με 1-0.

«Και ήταν πραγματικά ευχαριστημένος με την απόδοση των αγοριών και δεν μπορώ να τον ευχαριστήσω αρκετά που ήταν εδώ απόψε».

Είτε επίσημα είτε όχι, είναι προφανές ότι ακόμη και όσοι βρίσκονται στο επιτελείο του Klopp βλέπουν τον Milner σχεδόν ως έναν από αυτούς.

«Ο τίτλος μου είναι βοηθός προπονητή, αλλά νομίζω ότι μπορείτε να δώσετε αυτόν τον τίτλο και στον James Milner», δήλωσε πρόσφατα ο Pepijn Lijnders.

«Είναι, μαζί με τον Hendo, ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και εμάς. Είναι πολύ ενθουσιώδης, γεμάτος ενέργεια και δημιουργεί κίνητρα. Πρέπει να συνεχίσει να το κάνει αυτό, αλλά ήδη το γνωρίζει και το κάνει πάντα καλά».

Ο ίδιος ο Klopp δεν διστάζει ποτέ να επαινέσει τον βετεράνο μέσο του, δηλώνοντας μάλιστα στους δημοσιογράφους, τον Οκτώβριο, ότι είναι «ένας σημαντικός παίκτης εντός και εκτός γηπέδου».

«Δεν θυμάμαι πόσο συχνά το λέω, θα μπορούσα να το πω πολλές φορές: ο Milly είναι απίστευτα σημαντικός για αυτήν την ομάδα, απίστευτα σημαντικός», είπε ο Γερμανός προπονητής.

«Ως άνθρωπος, ως χαρακτήρας, αλλά και ως παίκτης. Όχι μόνο στα αποδυτήρια αλλά και εκτός αυτών».

Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο Milner έχει αποδεχτεί μια θέση στο επιτελείο του Klopp ή ακόμα και στην ακαδημία, μετά την λήξη του συμβολαίου του, το 2022, αλλά αναμφίβολα θα έχουν γίνει συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν θα ήταν ο πρώτος παίκτης που θα μεταβεί σε προπονητικό ρόλο στο λυκόφως της καριέρας του, με αμέτρητα παραδείγματα στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της Arsenal και της Chelsea.

Στη νότια ακτή του νησιού, η Brighton δοκίμασε ακόμη και ένα νέο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο πρώην παίκτες αναλαμβάνουν ρόλο παίκτη-προπονητή στην ομάδα των under 23, με πρώτα παραδείγματα τον Andrew Crofts και πρόσφατα τον Gary Dicker.

Πρόσφατα, ο Paul McShane, πρώην παίκτης της ακαδημίας της Man United επέστρεψε στον σύλλογο, 15 χρόνια μετά την μετακίνηση του στην West Brom, για να αναλάβει ένα παρόμοιο καθήκον.

Θα ήταν αφελές να θεωρήσουμε με σιγουριά ότι η καριέρα του Milner οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση, σε λίγο περισσότερο από επτά μήνες, καθώς εξακολουθεί να είναι μια αξιόπιστη επιλογή στο κορυφαίο επίπεδο του αγγλικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού μετρά ήδη 7 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα, αυτή τη σεζόν.

Από την άλλη, θα ήταν ανόητο, τόσο από τον παίκτη όσο και από τον σύλλογο, να μην εξετάσουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη σχέση τους ακόμη και όταν δεν θα μπορεί πλέον να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

«Πιστεύω ότι θα ήταν ανόητο να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο τυχερός ήμουν και τη γνώση που απέκτησα. Θα ήταν ωραίο να τη μοιραστώ και να βοηθήσω άλλους παίκτες», δήλωσε ο Milner στην Daily Mail το 2020.

«Είμαι σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα, δουλεύω με εξαιρετικούς ανθρώπους και γνωρίζετε τις ευκαιρίες που δίνει αυτή η ποδοσφαιρική ομάδα, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί στο τέλος. Αλλά ελπίζω ότι έχω ακόμα λίγα χρόνια μπροστά μου».

Όσοι βρίσκονται στην ιεραρχία της Liverpool θα πρέπει να συμφωνούν: Aς κρατήσουμε τον παίκτη Milner, πέρα από την τρέχουσα συμφωνία του, και ας αρχίσουμε να σπέρνουμε τους σπόρους για τον προπονητή Milner.

Ποιος ξέρει, μπορεί αυτό να γίνεται ήδη….

Η Liverpool προετοιμάζεται για τον προπονητή James Milner?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com