Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τέλος οριστικά ο Edwards, αλλάζει το καλοκαίρι η Liverpool

Τέλος οριστικά ο Edwards, αλλάζει το καλοκαίρι η Liverpool

O Edwards είναι το Χρυσό μας αγόρι; Όχι ακόμα!

Αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο φέρνει η απόφαση του Michael Edwards να αποχωρήσει από το ρόλο του ως αθλητικός διευθυντής της Liverpool με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για τις συγκεκριμένες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, σε αυτή αναφέρεται πως:

Η Liverpool Football Club ανακοίνωσε σήμερα μελλοντικές αλλαγές στη δομή της ποδοσφαιρικής ηγεσίας της, με την είδηση ​​ότι ο Michael Edwards θα αποχωρήσει από το ρόλου του ως αθλητικός διευθυντής στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο 42χρονος ειδοποίησε την ιδιοκτησία του συλλόγου για την επιθυμία του να επιδιώξει μια νέα πρόκληση όταν λήξει το συμβόλαιό του, επιτρέποντας έτσι να πραγματοποιηθεί μια προσεκτικά διαχειριζόμενη και ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή.

Ο Julian Ward, επί του παρόντος βοηθός αθλητικού διευθυντή, θα προαχθεί μετά την αποχώρηση του Edwards, αναλαμβάνοντας τον πιο ανώτερο ρόλο. Ο 40χρονος στο παρελθόν κατείχε τη θέση του διευθυντή διαχείρισης δανείων. Άλλα ανώτερα στελέχη του τμήματος ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων της Λίβερπουλ θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στον καθορισμό και την εφαρμογή της ποδοσφαιρικής στρατηγικής του συλλόγου.

Ο Edwards εντάχθηκε στους Reds το 2011 ως επικεφαλής της ανάλυσης. Στη συνέχεια προήχθη σε διευθυντή τεχνικών επιδόσεων και αργότερα τεχνικό διευθυντή. Τον Νοέμβριο του 2016, ανέλαβε τη νεοσύστατη θέση ως αθλητικός διευθυντής, οδηγώντας τη συνολική ποδοσφαιρική ανάπτυξη του συλλόγου. Ένα σημαντικό μέρος των αρμοδιοτήτων του περιελάβανε την αναγνώριση παικτών, την απόκτηση, τις ανανεώσεις και τις πωλήσεις.

Με επικεφαλής τον Edwards, η τρέχουσα οργανωτική ομάδα του συλλόγου έπαιξε συλλογικά καθοριστικό ρόλο στην υποβοήθηση της επιτυχίας της ομάδας του Jurgen Klopp στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας στους τελικούς του Champions League το 2018 και το 2019, εξασφαλίζοντας τελικά ένα έκτο Champions League στο Μαδρίτη.

Το UEFA Super Cup και το Fifa World Cup προστέθηκαν στην τροπαιοθήκη πριν λήξει η 30ετής αναμονή για το πρωτάθλημα τον Ιούνιο του 2020, όταν οι Κόκκινοι σφράγισαν τον τίτλο της Premier League καθώς ήταν δευτεραθλητές την προηγούμενη σεζόν.

Εκτός γηπέδου, η ομάδα ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της νέας υπερσύγχρονης προπονητικής εγκατάστασης του συλλόγου – το AXA Training Center – στο Kirkby, ένα γήπεδο που παρέχει εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης για την πρώτη και τις ομάδες νέων.

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους υποστηρικτές που δημοσιεύτηκε στο Liverpoolfc.com, ο Edwards είπε:

«Το να είμαι μέλος αυτού του συλλόγου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν ένα προνόμιο λόγω των ανθρώπων με τους οποίους είχα την τύχη να συνεργαστώ και της επιτυχίας που απολαύσαμε».

«Πάντα σχεδίαζα να περιορίσω τον χρόνο μου στο κλαμπ σε 10 χρόνια το πολύ. Μου άρεσε να δουλεύω εδώ, αλλά πιστεύω πολύ στην αλλαγή. Νομίζω ότι είναι καλό για το άτομο και, σε εργασιακό περιβάλλον, καλό και για τον εργοδότη. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ, έχουμε αλλάξει τόσα πολλά πράγματα (ελπίζουμε προς το καλύτερο), αλλά κάποιος νέος φέρνει μια διαφορετική προοπτική, νέες ιδέες και ελπίζουμε ότι μπορεί να βασιστεί (ή να αλλάξει) στα πράγματα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή εκ των προτέρων».

«Ο Julian (Ward) έχει αναπτύξει τις δεξιότητες για αυτόν τον ρόλο εδώ και πολλά χρόνια. Πέρυσι, ανέλαβε το ρόλο του βοηθού αθλητικού διευθυντή και τους τελευταίους 12 μήνες μυήθηκε σε άλλες πτυχές του ρόλου που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του. Πιστεύω ότι είναι ιδανικός για τον ρόλο. «Την επόμενη σεζόν θα συνεχίσω να τον υποστηρίζω καθώς ολοκληρώνουμε την μετάβαση».

Η Fenway Sports Group απάντησε στα νέα επαινώντας τον Edwards για τη δουλειά του με τον σύλλογο μέχρι σήμερα, αποτίνοντας φόρο τιμής και δηλώνοντας ότι η συνεισφορά του «θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου».

Ο Mike Gordon είπε: «Είναι, φυσικά, απογοητευτικό να χάνεις σε εύθετο χρόνο έναν άνθρωπο που είναι τόσο ταλαντούχος όσο ο Michael, αλλά σεβόμαστε τις επιθυμίες του να αναζητήσει μια νέα πρόκληση την κατάλληλη στιγμή για αυτόν».

«Αυτός και η καταπληκτική οικογένειά του θα λείψουν στη Liverpool. Τίποτα περισσότερο από τη σύζυγο και σύντροφό του Emily. Οι φιλίες που έχουν δημιουργηθεί θα διαρκέσουν από όλες αυτές τις αποφάσεις και νιώθω προνομιούχος που μπορώ να πω ότι και οι δύο θα είναι για πάντα μέρος της συλλογικής μας ιστορίας».

«Το να έχουμε αξιόλογους ηγέτες που αποφασίζουν να προχωρήσουν είναι δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας οποιουδήποτε οργανισμού. Είναι δική μας ευθύνη να λάβουμε τις καλύτερες αποφάσεις για το άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον μας με τυχόν μεταγενέστερους διορισμούς και αναδιαρθρώσεις. Από αυτή την άποψη, πιστεύω ακράδαντα ότι στον Julian Ward είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτόν τον ηγέτη ήδη στη δομή μας και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την προοπτική να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του κατά τη διάρκεια της μετάβασης καθώς αναλαμβάνει το ρόλο του αθλητικού διευθυντή όταν τελικά ο Michael αποχωρεί, ιδιαίτερα καθώς δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι κάτι παραπάνω από απολύτως έτοιμος για τις νέες ευθύνες που θα αναλάβει».

«Η συνεισφορά και τα επιτεύγματα του Michael θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου, δεδομένου του ρόλου που έπαιξε βοηθώντας στην ανοικοδόμηση και τη διαμόρφωση του συλλόγου σε αυτό που βλέπουμε σήμερα, αλλά ένας πιο ουσιαστικός φόρος τιμής και αναγνώριση μπορεί να αποδοθεί όταν φύγει».

«Είναι σημαντικό, πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά άτομα ελίτ, κορυφαία στον κλάδο ως μέρος της ευρύτερης ομάδας ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, τα οποία φυσικά θα παραμείνουν μαζί μας, συνεργαζόμενοι και υποστηρίζοντας τον Julian».

Τα συναισθήματα του Gordon επαναλήφθηκαν από τον Klopp, ο οποίος είπε:

«Εύχομαι στον Michael και στην υπέροχη οικογένειά του ό,τι καλύτερο, για ό,τι επιλέξουν να κάνουν στη συνέχεια».

«Ξέρω ότι δεν φεύγει αμέσως ή βιαστικά, κάτι που είναι ωραίο, οπότε έχουμε ακόμα λίγο χρόνο να δουλέψουμε μαζί. Αν είμαστε τόσο τυχεροί και ευλογημένοι όσο έως τώρα, ίσως μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πιο ιδιαίτερες αναμνήσεις για τον σύλλογό μας σε αυτό το διάστημα που απομένει».

«Ήταν σταθερή παρουσία κατά τη διάρκεια της περιόδου μου στην Liverpool και η συμβολή του στην επιτυχία μας είναι ξεκάθαρη σε όλους».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Mike Gordon και στην ευρύτερη ομάδα ιδιοκτησίας στο όραμά τους για το τι θα ακολουθήσει. Ο Julian και εγώ συνεργαστήκαμε στενά από τότε που έγινε διαχειριστής δανείων και διαδρομών, και ακόμη περισσότερο στον ευρύτερο ρόλο του τους τελευταίους 12 μήνες».

«Έχουμε τόσους πολλούς λαμπρούς ανθρώπους εδώ, οι οποίοι συνεισφέρουν όλοι σε ό,τι πετύχαμε και δεν έχω τίποτα άλλο παρά την πεποίθηση ότι θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, να προοδεύουμε και να βελτιωνόμαστε ως οργανισμός».

Ανακοινώθηκε το σχέδιο της FSG για την διαδοχή του Michael Edwards.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com