Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ιδανικό βήμα η Aston Villa στην πορεία του Gerrard προς το Anfield

Ιδανικό βήμα η Aston Villa στην πορεία του Gerrard προς το Anfield

Από τότε που ο Steven Gerrard ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, το ερώτημα δεν είναι το αν, αλλά το πότε, θα αναλάβει τα ηνία στο Anfield.

Έχει γνωρίσει την επιτυχία ως προπονητής, τόσο στην ακαδημία των Reds όσο και στην Rangers, όμως χρειάζεται να περάσει πολύ χρόνο ακόμα στους ποδοσφαιρικούς πάγκους, για να θεωρηθεί ικανός να διευθύνει έναν σύλλογο κορυφαίου επιπέδου.
Η αγωνία, οι δυσκολίες και οι αποτυχίες του Frank Lampard, του Ole Gunnar Solskjaer και του Mikel Arteta αποτελούν απόδειξη ότι οι πρώην ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αναλάβουν βιαστικά τον απαιτητικό ρόλο του προπονητή. Χρειάζονται εμπειρία, διαφορετικά ο χρόνος, ο οποίος θα περάσουν στον πάγκο μιας ομάδας θα μοιάζει με βόλτα σε τρενάκι λούνα παρκ.

Το επιχείρημα ότι ο Gerrard έχει ήδη πετύχει περισσότερα από τους προαναφερθέντες προπονητές μπορεί να υποστηριχθεί, καθώς έχει καταφέρει να τερματίσει τη μακρόχρονη κυριαρχία της Celtic στη Σκωτία και να οδηγήσει τους Rangers ξανά στο δρόμο των επιτυχιών και σε μέρες δόξας.
Εξακολουθεί να υστερεί σε επιτυχίες στην Ευρώπη κατά καιρούς, αλλά δεδομένων των οικονομικών περιορισμών στο Ibrox, το γεγονός αυτό δεν υποδηλώνει σε καμία περίπτωση ανικανότητα, αφού οφείλεται κατά κύριο λόγο, στους ελλιπείς πόρους που έχει στη διάθεσή του.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της Liverpool. Χρειάζεται τουλάχιστον ένα ακόμη βήμα, σε υψηλότερo επίπεδο, ανάμεσα στη Rangers και το Anfield.
Η κενή θέση στον πάγκο της Aston Villa θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο βήμα, με τον Gerrard να βρίσκεται στο ραντάρ του συλλόγου για αντικαταστάτης του Dean Smith και να μάλιστα ψηλά στη λίστα των υποψηφίων.

Η ανάληψη μιας ομάδας της Premier League μεσούσης της σεζόν, αποτελεί πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά αυτό χρειάζεται ο Gerrard, εάν στοχεύει μελλοντικά να αναλάβει την Liverpool: να αφεθεί στα βαθιά και να αποδείξει ότι μπορεί να επιβιώσει!

Η Aston Villa θα μπορούσε να αποτελέσει για τον Gerrard το ιδανικό βήμα στην προσπάθεια του να κατανοήσει καλύτερα τη φύση της δουλειάς στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου.
Το γεγονός ότι το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου είναι προ των πυλών θα τον βοηθήσει σημαντικά και θα του δώσει την ευκαιρία να καλύψει μερικώς την μεγάλη απώλεια του Jack Grealish. Επίσης, θα έχει στα χέρια του μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, με τους Ezri Konsa, Ollie Watkins, Leon Bailey και Jacob Ramsey να ξεχωρίζουν, η οποία μπορεί να μην έχει πετύχει τα αναμενόμενα με τον Dean Smith, αλλά έχει τις δυνατότητες να ανακάμψει.

Στην πραγματικότητα, η Aston Villa έχει μια συναρπαστική, νεανική ομάδα, η οποία δεν διαφέρει και πολύ από αυτήν της Rangers.
Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του όσο αφορά την ανάπτυξη και την ενίσχυση των δυνατοτήτων των παικτών του, έχοντας αναζωογονήσει την καριέρα των Ianis Hagi και Ryan Kent, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ibrox.

Είτε πετύχει στο έργο του είτε όχι, μια ενδεχόμενη μετακόμιση στο πάγκο της Villa, όχι μόνο θα βοηθήσει τον Gerrard να γίνει καλύτερος προπονητής, αλλά θα μπορούσε επίσης να δώσει στη Liverpool έναν σύμμαχο στο πρωτάθλημα.
Με τη Villa να έχει στις τάξεις της πληθώρα υποσχόμενων ταλέντων, η Liverpool θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ιδιαίτερη σχέση της με τον Gerrard, για να σφυρηλατήσει μεταγραφικές συμφωνίες, αλλά και να δανείσει μερικούς από τους περιθωριακούς και νέους παίκτες του συλλόγου για να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.
Στη μέχρι τώρα προπονητική του θητεία ο Gerrard χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του στην Liverpool, για να εξασφαλίσει αρκετές συμφωνίες παικτών, από τον Ryan Kent και τον Ovie Ejaria μέχρι τον Sheyi Ojo και τον Jon Flanagan.

Η επιστροφή του Captain Marvel της Liverpool στην Premier League, εάν τελικά πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει ένα ευχάριστο γεγονός για τους οπαδούς των Reds και ένα επιτακτικό βήμα στην εξέλιξη του Gerrard ως προπονητή.

Ιδανικό βήμα η Aston Villa στην πορεία του Gerrard προς το Anfield
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com