Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Την διέλυσε, την ξεφτίλισε, την ταπείνωσε με ιστορική 5αρα!

Την διέλυσε, την ξεφτίλισε, την ταπείνωσε με ιστορική 5αρα!

Τι ήταν αυτό! Η τρομερή Liverpool του Jürgen Klopp διέλυσε, ξεφτίλισε, ταπείνωσε, υπέταξε την αιώνια αντίπαλο της, Manchester United, κερδίζοντας την με 0-5 στο Old Trafford για την 9η αγωνιστική της Premier League.

Η καλύτερη και η μεγαλύτερη ομάδα του Νησιού άλωσε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το Old Trafford, ανάγκασε τον κόσμο των Red Devils να φύγει από το ημίχρονο και είναι πολύ πιθανό να την υποχρεώσει να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή.

Για τους Reds βρήκαν δίχτυα οι Keita, Jota και Salah.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Ibrahima Konate στο πλευρό του Virgil van Dijk και τον Diogo Jota να προτιμάται αντί του Sadio Mane ξεκίνησαν οι Reds στον αγώνα του Old Trafford.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Bruno Fernandes στο 4’, με τον Πορτογάλο όμως να αστοχεί από καλή εντός περιοχής θέση.

Εκείνη όμως που άνοιξε το σκορ, ήταν η Liverpool δύο λεπτά αργότερα! Οι Reds έφτιαξαν γρήγορα με σωστές πάσες την επίθεση τους, ο Firmino βρήκε τον Salah, εκείνος σήκωσε κεφάλι και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Naby Keita, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί για το 0-1.

Η ομάδα του Klopp έφτασε πολύ κοντά στο 0-2 ένα λεπτό αργότερα, όταν πλάσαρε ο Firmino εντός περιοχής, αλλά τον σταμάτησε ο De Gea. Οι Reds απείλησαν και στο 9’ με τον Mo Salah, ο οποίος σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του De Gea, με τον Marcus Rashford να εξαπολύει ένα δυνατό δεξί σουτ στο αμέσως επόμενο λεπτό, το οποίο όμως επίσης δεν βρήκε στόχο.

Στο 14’ η Liverpool χτύπησε ξανά για το 0-2! Η άμυνα των Red Devils για ακόμη μια φορά φέτος δεν λειτούργησε σωστά, οι Κόκκινοι το εκμεταλλεύτηκαν, με τον Keita να μοιράζει στον Trent και εκείνος να κάνει την σέντρα, για να γράψει με προβολή ο Diogo Jota το 0-2!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν και στο 18’, αυτή τη φορά με τον Cristiano Ronaldo, όμως ούτε εκείνου η προσπάθεια βρήκε στόχο. Το ίδιο ίσχυσε και για το απειλητικό εκτός περιοχής σουτ του Shaw στο 22’.

Η συνέχεια του αγώνα επεφύλασσε έναν τραυματισμό για την Liverpool, καθώς ο James Milner αποκόμισε μυϊκό πρόβλημα σε μια κίνηση του να φτάσει προς την μπάλα και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Curtis Jones να περνά στη θέση του στο 26ο λεπτό

Σπουδαία απόκρουση πραγματοποίησε ο Alisson στο 29’ στο τεχνικό πλασέ του Greenwood, κρατώντας το μηδέν.

Μεγάλη επέμβαση με το σώμα πραγματοποίησε και ο De Gea στο 31’, για να μην επιτρέψει στον Salah να γράψει το 0-3 με πλασέ από δύσκολη γωνία, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Alisson μπλόκαρε σταθερά το χλιαρό και βιαστικό σουτ.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, η ομαδάρα του Jürgen Klopp σκόραρε δύο ακόμη τέρματα, με σκόρερ και των δύο, τον Mo Salah! Ο Keita έκανε τη συρτή σέντρα και ο Αιγύπτιος φυσικά ήταν στην κατάλληλη θέση για να γράψει το 0-3 με έξοχο πλασέ.

Την κόκκινη κάρτα θα έπρεπε να είχε δει ο νευριασμένος (παλαίμαχος) αστέρας της Manchester United, Cristiano Ronaldo στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αρχικά δεν κατάφερε να κρεμάσει τον Alisson και στη συνέχεια χτύπησε δύο φορές τον πεσμένο στο έδαφος, Curtis Jones, αφού έχασε την προσωπική μονομαχία. Ο Taylor ωστόσο του χαρίστηκε με μια κίτρινη κάρτα.

Το κερασάκι στην τούρτα του πρώτου ημιχρόνου επιτεύχθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Salah να λαμβάνει αυτή τη φορά την πάσα του Jota και με αριστερό πλασέ να νικά τον De Gea για το 0-4.

Β’ Ημίχρονο: Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με ένα γκολ του Mo Salah, με το οποίο ο Φαραώ έκανε χατ τρικ!

Η ασίστ έγινε με κάθετη πάσα του Henderson, η μπάλα έφτασε συστημένη στον Mo, για να τσιμπήσει εκείνος με το αριστερό για το 0-5.

Ο Ronaldo νόμιζε για λίγα δευτερόλεπτα πως σκόραρε το γκολ της τιμής στο 52’, για να διαπιστώσει όμως στη συνέχεια πως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τα κακά μαντάτα συνεχίστηκαν για την ομάδα του Solskjaer, καθώς ο Paul Pogba αποβλήθηκε μετά από μόλις 14 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο για δολοφονικό τάκλιν στον Naby Keita, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο.

Πολύ κοντά στο έκτο τέρμα έφτασε η Liverpool με το δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Alexander-Arnold στο 70’, με τον Ισπανό keeper των γηπεδούχων να αποκρούει όμως εντυπωσιακά. 

Με την συμπλήρωση 75 λεπτών αγώνα, ο Sadio Mane πέρασε στο ματς αντί του Diogo Jota. 

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης είχαμε τρεις τελικές και πολλές αποδοκιμασίες (από την κερκίδα των γηπεδούχων), μια από τον Curtis και δύο από τον C. Ronaldo, χωρίς όμως να βρει κάποια εστία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδωμ:

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; Fred, McTominay, Greenwood (Pogba 46′), Fernandes (Cavani 62′), Rashford (Dalot 62′), Ronaldo

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk; Robertson; Henderson, Milner (Jones 26′), Keita (Oxlade-Chamberlain 62′), Salah, Jota, Firmino (Mane 77′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Preston για το Carabao Cup.

Η Liverpool ξεφτίλισε την Manchester United.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com