Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Alisson: «Δεν είναι εύκολο όταν ο αντίπαλος παρκάρει λεωφορείο!» (vid)

Alisson: «Δεν είναι εύκολο όταν ο αντίπαλος παρκάρει λεωφορείο!» (vid)

Με τον άτυπο τίτλο του MVP του αγώνα στο Wanda Metropolitano βραβεύτηκε ο Alisson Becker, o oποίος εκπροσώπησε τη Liverpool στη συνέντευξη τύπου.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας μας ήταν ο σπουδαιότερος λόγος πού οι παίκτες του Klopp δεν πήγαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, καθώς απέτρεψε την ολοκλήρωση της ανατροπής στις φάσεις των Griezmann, Lemar και Carrasco.

Οι ερωτήσεις πού έγιναν στον Βραζιλιάνο και οι απαντήσεις πού έδωσε είχαν να κάνουν με:

  • Το πώς συνοψίζει τα όσα συνέβησαν στο στάδιο της Μαδρίτης:

«Ήταν συναρπαστικό παιχνίδι. Αυτά είναι τα είδη παιχνιδιών στα οποία θέλει να παίζει ένας κορυφαίος παίκτης και μία κορυφαία ομάδα. Είναι μία δύσκολη έδρα. Έχω έρθει εδώ δύο φορές και έχω χάσει και τις δύο. Σήμερα όμως πήραμε το τρίποντο, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, για μας και για αυτά πού θέλουμε να πετύχουμε. Χρειάζεται απλά να εστιάσουμε λίγο περισσότερο στο παιχνίδι, γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε. Παίξαμε πολύ καλά το Σάββατο, όμως δε μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό το παιχνίδι. Χρειάζεται να δούμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε καλά, ώστε να βελτιωθούμε.»

  • Τη φόρμα του Mo Salah και τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ της Atletico, μία απόφαση η οποία πάρθηκε πίσω:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν. Είναι φανταστικός παίκτης. Το δείχνει συνέχεια στο γήπεδο, πετυχαίνοντας πολύ ωραία γκολ, όχι απλά εύκολα γκολ. Όμως συνεισφέρει πολύ και στην ομάδα – όχι μόνο σκοράροντας, αλλά και αμυντικά. Είναι ένας ‘πεινασμένος’ παίκτης, ένας ‘πεινασμένος’ επιθετικός. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν. Σε σχέση με το πέναλτι, ήμουν σίγουρος ότι δεν ήταν. Είχα καλή ορατότητα, και πήγα κατευθείαν στον διαιτητή να του το πω, γιατί μερικές φορές ο διαιτητής δεν έχει καλή ορατότητα. Νομίζω ότι το VAR έλεγξε πολύ καλά τη φάση – αυτή είναι η γνώμη μου. Έχετε τις εικόνες, μπορείτε να ξέρετε καλύτερα, και ο διαιτητής πήρε μία καλή απόφαση. Δεν ήταν εύκολο, υπήρχε μεγάλη πίεση από τους οπαδούς, όμως νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση.»

  • Το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο μετά την απώλεια του προβαδίσματος:

«Πιστεύω ότι το αφεντικό (Klopp) είναι μαέστρος στο να μιλάει στις σωστές στιγμές, (να λέει) τα σωστά πράγματα. Νομίζω ότι μας επανέφερε στο παιχνίδι στα αποδυτήρια, και επίσης η στάση (attitude) μας άλλαξε λίγο στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι εύκολο να είσαι μπροστά 2-0 -νομίζω αυτό έγινε μέσα στο πρώτο 15λεπτο- και μετά να δέχεσαι γκολ. Ήρθαμε εδώ, ξέραμε ότι δε θα ήταν εύκολο να παίξουμε εναντίον της Atletico, και αυτό φάνηκε μέσα στο παιχνίδι. Οπότε είμαι χαρούμενος πού μπορέσαμε να πετύχουμε το τρίτο γκολ και δε δεχτήκαμε άλλο και ελέγχαμε περισσότερο τις καταστάσεις, όμως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όταν έχεις έναν παραπάνω παίκτη στο γήπεδο. Πρέπει να δημιουργείς περισσότερες φάσεις, όμως όπως είπα, δεν είναι εύκολο όταν παρκάρουν το λεωφορείο μπροστά στο τέρμα. Είμαστε χαρούμενοι για το τρίποντο.»

  • Τέλος, για τη μακρά αναμονή μέχρι την αναίρεση του πέναλτι υπέρ της Atletico, o Alisson δήλωσε:

«Προσπάθησα απλά να παραμείνω συγκεντρωμένος στη στιγμή, γιατί ήμουν σίγουρος ότι η απόφαση θα αναιρεθεί. Όμως υπήρχε ακόμα περίπτωση να δοθεί πέναλτι, οπότε προσπάθησα απλά να παραμείνω συγκεντρωμένος και να θυμηθώ τι είδα από τον αντίπαλο, ώστε να κάνω τη σωστή επιλογή στο πέναλτι και να προσπαθήσω να το πιάσω. Δεν είναι εύκολο να περιμένεις για πολύ, όμως όταν δίνεται η σωστή απόφαση είσαι χαρούμενος – ακόμα και αν παίρνει περισσότερο από τις άλλες φορές.»

O Alisson Becker βγάζει το τετ-α-τετ του Antoine Griezmann στο πρώτο ημίχρονο.
O Alisson Becker βγάζει το τετ-α-τετ του Antoine Griezmann στο πρώτο ημίχρονο.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com