Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι δηλώσεις του van Dijk για την Αtletico, την επιστροφή του και τον Salah

Οι δηλώσεις του van Dijk για την Αtletico, την επιστροφή του και τον Salah

Δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου εν όψει του Atletico Madrid – Liverpool το βράδυ της Τρίτης έκανε ο Virgil van Dijk. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός στόπερ είπε:

Για την φόρμα του Mohamed Salah…

Τα πάει πολύ καλά αυτή τη στιγμή, οπότε ας το πούμε με αυτόν τον τρόπο (σ.σ. ότι είναι ο καλύτερος στο κόσμο). Είναι ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής και το δείχνει ήδη τις τελευταίες δύο σεζόν με συνέπεια. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, οπότε μπορώ μόνο να πω ότι είμαστε πολύ, πολύ χαρούμενοι που είναι στη φόρμα που βρίσκεται. Είναι σίγουρα εκεί ψηλά. Είναι γνώμη όλων. Εμείς, ως παίκτες, γνωρίζουμε καλά ότι μια εβδομάδα μπορεί να είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και στη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σε ακυρώσουν. Απλώς εκτιμούμε πολύ αυτό που κάνει. Γνωρίζουμε την ποιότητα που έχει, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να δώσει στους αντιπάλους. Προφανώς το κάνει αρκετά καλά.

Για τα επίπεδα φυσικής κατάστασής του…

Είμαι ακόμα στο δρόμο της επιστροφής. Εξακολουθεί να είναι η γνώμη όλων και ξέρω ότι υπάρχουν πολλά μάτια που δείχνουν προς την κατεύθυνσή μου, [λέγοντας], «Θα επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο;» και τέτοια πράγματα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθώ για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι – αυτό κάνω. Νιώθω ότι βελτιώνομαι. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψεις από έναν τραυματισμό στο γόνατο και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που είχαν ρήξη χιαστού και έναν πολύπλοκο τραυματισμό στο γόνατο που επανέρχεται στα καλύτερά του μετά από ένα χρόνο. Έχω δουλειά να κάνω αλλά το θέμα είναι ότι δεν σκέφτομαι τι πραγματικά έχουν να πουν ή να κρίνουν οι άλλοι. Θέλω να είμαι όσο καλύτερα μπορώ για την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι, για τους οπαδούς και, στην περίπτωσή μου, τη χώρα στην οποία αγωνίζομαι. Το μόνο πράγμα για να φτάσω εκεί είναι να παίξω παιχνίδια, να γίνομαι καλύτερος, να έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τα πράγματα που κάνω, να επιστρέψω στη κανονικότητα. Μέχρι στιγμής πηγαίνει καλά και νιώθω καλά. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Για τον αγώνα και για το αν το προ διετίας παιχνίδι τους δίνει έξτρα ώθηση…

Δεν χρειαζόμαστε κανένα επιπλέον κίνητρο. Παίζουμε στο Champions League, τη πιο διάσημη διοργάνωση στην Ευρώπη. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά για αυτό πέρυσι για να βεβαιωθούν ότι θα παίζουμε Champions League. Θέλουμε απλά να πάμε εκεί και να δείξουμε τις ικανότητές μας. Το μόνο που θα χρησιμοποιήσουμε από το παιχνίδι που παίξαμε την προηγούμενη φορά είναι η ανάλυση. Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το περιμένουμε με ανυπομονησία. Πάλι γεμάτο γήπεδο, οπότε είναι πάντα καλό να βρίσκεσαι εκεί έξω. Για μένα ειδικά, απολαμβάνω κάθε κομμάτι του.

Για το πόση αυτοπεποίθηση τους έχει δώσει το καλό ξεκίνημα…

Προφανώς τα αποτελέσματα ήταν θετικά, και αυτό ήταν που όλοι ελπίζαμε και επιδιώξαμε επίσης – και έτσι βλέπουμε τα παιχνίδια. Αν κοιτάξετε τα παιχνίδια μας, υπάρχουν ακόμα πολλές στιγμές που μπορούμε να βελτιώσουμε και θέλουμε να βελτιωθούμε. Το ίδιο θα είναι και αύριο. Όπως είπα και πριν, πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αυτό είναι που ελπίζουμε όλοι. Θα δουλέψουμε και για αυτό. Έτσι, θ απολαύσουμε τη στιγμή αλλά δεν θα πάρουμε τίποτα ως δεδομένο και θα κοιτάξουμε μόνο ότι μας περιμένει, αντί να κοιτάζουμε το μέλλον.

Για την αντίδραση της ομάδας στο γκολ του Salah με την Watford…

Ξέρουμε για το τι είναι ικανός. Νομίζω ότι το δείχνει εδώ και καιρό. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Αν κοιτάξετε και την ομάδα μας, έχουμε τόσο καλή ομάδα και παίκτες. Αν κοιτάξετε το παιχνίδι με τη Watford, ο Sadio πέτυχε το 100ο γκολ του στην Premier League – θα πρέπει να το συζητήσουμε λίγο περισσότερο, κατά τη γνώμη μου, επίσης. Δεν είναι κάτι φυσιολογικό, κατά τη γνώμη μου. Προφανώς ο Bobby μπήκε μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μια δύσκολη περίοδο και σημείωσε χατ τρικ. Έχουμε μια φανταστική ομάδα, μια καλή ομάδα παικτών, παιδιά που θέλουν να δώσουν τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Το να τους βλέπεις όλους να λάμπουν είναι κάτι που μας ικανοποιεί. Μας βοηθά, φυσικά, αλλά όλοι έχουμε δουλειά να κάνουμε και ο καθένας ξέρει την ευθύνη του, και το να πετυχαίνει ο Μο γκολ είναι μία από τις μεγάλες (σ.σ. ευθύνες).

Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διάγνωση του προβλήματος…

Πέρασε ένας χρόνος, αλλά είμαι απλά χαρούμενος εδώ που είμαι σήμερα και έτσι το βλέπω. Παίζω ξανά στο υψηλότερο επίπεδο, παίζω με πολλή χαρά. Προφανώς δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε καλά αποτελέσματα και μέχρι τώρα έχουμε καλά αποτελέσματα. Υπάρχουν ακόμα πολλά να βελτιωθούν, και για μένα προσωπικά ακόμη πολλά να βελτιωθούν επίσης. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το παίρνω μέρα με τη μέρα. Το είπα και σε προηγούμενες συνεντεύξεις, δεν είμαι ρομπότ. Γύρισα από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πολλά μάτια στραμμένα προς την κατεύθυνσή μου και θα συνεχίσουν να είναι. Ήταν ήδη πριν, αλλά τώρα ακόμη περισσότερο, αλλά είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι. Είμαι ο μεγαλύτερος κριτικός του εαυτού μου και ξέρω ακριβώς πότε μπορώ να κάνω τα πράγματα καλύτερα – όταν τα πράγματα πάνε καλά προφανώς, επίσης. Αλλά το πώς το βλέπω είναι να βελτιώνομαι όσο καλύτερα μπορώ. Μέχρι στιγμής, πάει πολύ καλά, και είμαι πολύ σίγουρος για τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα, επίσης.

Μίλησε – μεταξύ άλλων – για τον Salah o Virgil van Dijk
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com