Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως ο Mourinho καθυστέρησε την μεταγραφή του Salah για τρία χρόνια

Πως ο Mourinho καθυστέρησε την μεταγραφή του Salah για τρία χρόνια

Ένα τηλεφώνημα του Jose Mourinho ήταν αρκετό ώστε ο Mohamed Salah να μην γίνει κάτοικος Anfield από τον Γενάρη του 2014, όπως αναφέρει η Liverpool Echo.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τότε τεχνικός της Chelsea μίλησε στον Αιγύπτιο, που του είχε κάνει τη ζωή δύσκολη στα δύο ματς με την Basel για το UEFA Champions League (είχε σκοράρει δύο φορές), λέγοντάς του πως τον χρειάζεται στο Stamford Bridge και πως θα είχε ενεργό ρόλο στην ομάδα των μπλε.

Εν τέλει, η Liverpool έχασε την μάχη για έναν παίκτη για τον οποίο είχε κάνει ήδη αρκετές προσφορές (όλες απορρίφθηκαν) και στράφηκε στην περίπτωση του Ουκρανού Yevhen Konoplyanka, τότε της Dnipro Dnipropetrovsk, την μεταγραφή του οποίο ουδέποτε κατάφερε να ολοκληρώσει.

Ο Salah υπέγραψε στη Chelsea, όμως κατέγραψε μόλις 534 λεπτά συμμετοχής στο Λονδίνο και αποχώρησε τον επόμενο χειμώνα για την Fiorentina. Στην Ιταλία βρήκε πάλι τα πατήματά του, σκοράροντας 9 γκολ, πριν αναχωρήσει για την Roma, αρχικά ως δανεικός και μετέπειτα ως κανονική μεταγραφή ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ. 28 γκολ αργότερα και μετρώντας γκολ ή ασίστ ανά 122 λεπτά, ο Salah αποχώρησε για περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο προορισμός έμελλε να είναι η ομάδα που είχε απορρίψει 3 χρόνια πριν, αφού ο Jurgen Klopp τον έφερε στη Liverpool. Σε δηλώσεις του τότε, ο Γερμανός είχε πει πως «ο Salah έχει τη τέλεια μίξη εμπειρίας και προοπτικής – είναι μια εξαιρετική μεταγραφή για εμάς».

«Τον ακολουθώ από τότε που ήταν στη Basel και έχει ωριμάσει σε έναν πάρα πολύ καλό παίκτη. Η ταχύτητά του είναι απίστευτη, μας κάνει πιο απειλητικούς σε μια θέση που είμαστε ήδη δυνατοί. Μου αρέσει που θα δώσουμε ακόμα περισσότερο ανταγωνισμό».

Και είχε δίκιο.  Όπως δίκιο είχε και ο Steven Gerrard όταν μετά τη πρώτη εκρηκτική χρονιά του Salah, είχε δηλώσει πως «είμαστε μάρτυρες του ξεκινήματος μιας σπουδαίας στιγμής».

O Mo Salah πανηγυρίζει το εύστοχό του πέναλτι εναντίον της Chelsea.
O Mo Salah πανηγυρίζει το εύστοχό του πέναλτι εναντίον της – πρώην ομάδας του – Chelsea.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com