Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Λόγοι ανησυχίας

Λόγοι ανησυχίας

Κείμενο: Jamie McLaughlin

Μετάφραση: Γιώργος Κουκούλης

Η καταστροφική αρχή της ομάδας στο 2017 έχει αφήσει τον κόσμο απογοητευμένο και με την απορία για το τι ακριβώς έχει οδηγήσει στην τραγική αγωνιστική πτώση της ομάδας σε έναν τόσο σύντομο χρόνο.

Μετά τη νίκη επί της City, την τελευταία ημέρα του 2016, η Liverpool έμοιαζε για βασικός διεκδικητής του τίτλου, αλλά από τότε και έπειτα ακόμα ψάχνει για την επόμενη της νίκη στο πρωτάθλημα, έχει αποκλειστεί από το EFL Cup και το FA Cup και έχει πέσει στην 5η θέση της Premier League μετά την ήττα με 2-0 από τη Hull.

Θα προσπαθήσω λοιπόν να εξηγήσω κάποιους από τους λόγους πο συνέβαλαν σε αυτήν την κακή κατάσταση:

Τραυματισμοί – Οι τραυματισμοί σε παίκτες-κλειδιά δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα του Klopp. Οι τραυματισμοί του Coutinho, Lallana και Matip έχει οδηγήσει τον Klopp σε παραπάνω αλλαγές απ’όσες θα ήθελε να κάνει, και ακόμα και το περασμένο Σάββατο οι Lovren και Klavan ήταν εκτός, αναγκάζοντας τον Klopp να βάλει – για άλλη μια φορά φέτος – σέντερ μπακ τον Lucas.

Χαμένη φόρμα – Πολλοί παίκτες έχουν χάσει την φόρμα που είχαν στην αρχή της σεζόν. Ο Can είναι τραγικός, ο Coutinho και ο Lallana έχουν προβλήματα από την επιστροφή τους από τον τραυματισμό και ο Firmino έχει να παίξει ποδόσφαιρο απ’όταν είχε το θέμα με την αστυνομία την παραμονή Χριστουγέννων.

Τερματοφύλακες – O Klopp έβγαλε τον Mignolet εκτός για χάρη του Karius στην αρχή της σεζόν, αλλά αναγκάστηκε να τον επαναφέρει μετά τις άσχημες εμφανίσεις του Γερμανού. Αλλά ο Mignolet δεν είναι η απάντηση σε αυτό που ψάχνει η Liverpool, και το είδαμε ξεκάθαρα στο παιχνίδι με την Hull. O Klopp πρέπει να βρει top class τερματοφύλακα.

Απαιτητικός Ιανουάριος – Η Liverpool είχε πολλά παιχνίδια τον Ιανουάριο και ο Klopp προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα φρέσκια, χρησιμοποιώντας μερικούς μικρούς παίκτες, αλλά αυτό δεν βοήθησε και η ομάδα ακόμα φαίνεται κουρασμένη να αντεπεξέλθει στον γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού του Γερμανού.

Οι ομάδες έμαθαν τη Liverpool – Είδαμε πολλές ομάδες να παίζουν με τον ίδιο τρόπο απέναντι στη Liverpool πρόσφατα. Πίσω στην άμυνα, κάνοντας δύσκολο στην ομάδα να τους «σπάσει» και μετά μας χτυπάνε στον αιφνιδιασμό. Μία τακτική που εμφανίζει μεγάλη επιτυχία.

AFCON – Ο Mane ήταν μεγάλη απώλεια τον Ιανουάριο γιατί είναι ο μόνος παίκτης στο ρόστερ με τέτοιο ρυθμό όπως αυτός. Επίσης ακόμα κι αν δεν αγωνίστηκε, ο Matip επηρεάστηκε από τη διοργάνωση λόγω της υπόθεσης με την ομοσπονδία του Καμερούν.

Έλειψη μεταγραφικής δραστηριότητας – Πολύς κόσμος έμεινε έκπληκτος που η ομάδα δεν έκανε κάποια κίνηση τον Ιανουάριο, αλλά ο Klopp δεν αγοράζει παίκτες σχεδόν ποτέ σε αυτό το μεταγραφικό παράθυρο. Νομίζω ότι δίνει ευκαιρία μίας ολόκληρης σεζόν στο τωρινό ρόστερ προτού προβεί σε αλλαγές το καλοκαίρι.

 

Πάρα λοιπόν όλα τα παραπάνω, περιμένω τον Klopp να γυρίσει την τύχη της ομάδας σύντομα και είναι ακόμα ο σωστός άνθρωπος για τη δουλειά. Η Liverpool έχει μόνο πρωτάθλημα για το υπόλοιπο της σεζόν και αυτό θα τους βοηθήσει να επανέρθουν, με τον Klopp να έχει και παραπάνω χρόνο στις προπονήσεις για να δουλέψει.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αποτελέσματα και η φόρμα της ομάδας είναι απογοητευτικά, αλλά η Liverpool έχει ακόμα μεγάλη ευκαιρία για να τερματίσει στην τετράδα και μία νίκη απέναντι στην Tottenham θα ήταν η ιδανική τόνωση με σκοπό να τελειώσει αυτό το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com