Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τα μεγάλα ονόματα της Liverpool

Τα μεγάλα ονόματα της Liverpool

Επιμέλεια: Σταύρος Μπέκας

 

Η αγαπημένη μας ομάδα, η Liverpool, βρέθηκε πέρυσι για πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια, να μην διαθέτει ούτε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Ευτυχώς όμως απέκτησε τον έναν από τους δύο καλύτερους προπονητές του πλανήτη και σιγά-σιγά χτίζει μία ομάδα που δείχνει ότι πολύ σύντομα θα καταφέρει να βγάλει το 100% κάποιων παικτών που διαθέτουν το ταλέντο και απλώς τους λείπουν κάποιες λεπτομέρειες ακόμη για να τους αποκαλέσουμε World Class. Coutinho, Firmino, Mane, Emre Can, Matip, Clyne, Origi, αν συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να ακούν τις οδηγίες του προπονητικού team, έχουν όλοι τους τα φόντα να περάσουν στο επόμενο στάδιο.

Πόσοι ήταν όμως οι παίκτες παγκόσμιας κλάσης που διέθετε η Liverpool στο ρόστερ της τα τελευταία 20 χρόνια; Ποιοι είναι αυτοί που τόσο αγαπήσαμε και εντέλει τους νοσταλγούμε; Πως βρέθηκαν στο Anfield; Πόσο στοίχισαν στο σύλλογο;

  1. Ο ακατανόμαστος. Σε 297 εμφανίσεις από το 1996 ως το 2004 σκόραρε 158 γκολ. Scouser, παιδί από τις ακαδημίες, δεν στοίχησε τίποτα περισσότερο από τα συμβόλαια που υπέγραψε.
  2. Javier Mascherano. Ο παίκτης της Barcelona και πρώην αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής, πρόλαβε να συμπληρώσει 139 εμφανίσεις στα 3μιση χρόνια (2007-10) που έμεινε στη Liverpool και αγαπήθηκε όσο λίγοι στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Ήρθε από τη West Ham με 18.7 εκατομμύρια. World Class παίκτης έγινε στη Liverpool.
  3. Xabi Alonso. Τον Βάσκο νυν μέσο της Bayern, τον απέκτησε η Liverpool με 10 εκατομμύρια από τη Real Sociedad το 2004, πριν καν κλείσει τα 23 του. Στα 5 χρόνια (2004-09) που έμεινε στη Liverpool είχε 210 εμφανίσεις και 19 γκολ. World Class παίκτης έγινε στη Liverpool.
  4. Fernando Torres. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος επιθετικός της Atletico Μαδρίτης, ήρθε στο Anfield σε ηλικία 23 ετών, πριν καν κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική Ισπανίας. Σε 3μιση χρόνια είχε 142 εμφανίσεις και 81 γκολ. Στοίχισε 21 εκατομμύρια και έγινε World Class στη Liverpool.
  5. Steve McManaman. Στα 9 χρόνια (1990-99) που έμεινε στην ομάδα είχε 364 εμφανίσεις και 66 γκολ. Scouser, παιδί από τις ακαδημίες, δεν στοίχισε τίποτα περισσότερο από τα συμβόλαια που υπέγραψε.
  6. Robbie Fowler. Στα 9 χρόνια (1993-2001 & 2006-07) που κατέβηκε ο θεός στο Anfield, είχε 369 εμφανίσεις και 181 γκολ. Scouser, παιδί από τις ακαδημίες, δεν στοίχισε τίποτα περισσότερο από τα συμβόλαια που υπέγραψε.
  7. Luis Suárez. Ο Ουρουγουανός superstar της Barcelona, ήρθε στην ομάδα μας το 2011 από τον Ajax. Μπορεί να έβγαλε μάτια στο Mundial της Νοτίου Αφρικής, αλλά παρ’όλα αυτά δαπανήθηκε το μικρό για την αξία του ποσό των 23 εκατομμυρίων Ευρώ, αφού δεν είχε προλάβει να διαπρέψει σε υψηλό επίπεδο διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Suárez γεννήθηκε παικταράς αλλά World Class θεωρήθηκε στη Liverpool, όπου σε 3μιση χρόνια πρόλαβε να παίξει σε 133 αγώνες και να σκοράρει 82 γκολ!
  8. Steven Gerrard. Ο άνθρωπος-πρότυπο για τα παιδιά της ακαδημίας, ο παίκτης που θεωρείται ο σημαντικότερος όλων των εποχών για τη Liverpool, πέρα από όλα τα άλλα, σε 17 χρόνια είχε 710 εμφανίσεις και 186 γκολ. Scouser, παιδί από τις ακαδημίες, δεν στοίχισε τίποτα περισσότερο από τα συμβόλαια που υπέγραψε.

 

Εν ολίγοις, από τους 8 παίκτες παγκοσμίου επιπέδου, που έπαιξαν για τη Liverpool τα τελευταία 20 χρόνια, οι 4 ήταν παιδιά από την πόλη που αγωνιζόντουσαν πριν στις ακαδημίες και δεν στοίχησαν τίποτα και οι άλλοι 4 στοίχησαν συνολικά 72.7 εκατομμύρια.

Το νόημα που θέλει να περάσει αυτό το κείμενο είναι ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή επιτυχίας. Αν θα υπήρχε θα την ακολουθούσαν όλοι και θα σάρωναν τους τίτλους. Μπορεί να βγει ένας ντόπιος παίκτης από την Ακαδημία σου και να εξελιχθεί σε World Class (Gerrard, Fowler, Xavi, Müller κ.α.), μπορεί να βρεις έναν ‘’ξένο’’ πιτσιρικά που θα πάει πρώτα στην Ακαδημία και μετά θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα και θα αποδειχτεί παικταράς (Messi, Iniesta κ.α.), μπορεί να αγοράσεις κάποιον σε μικρή ηλικία, με καλό deal και να εξελιχθεί σε παίκτη παγκοσμίου επιπέδου (Torres, Alonso, Del Piero, Ronaldo κ.α.), μπορεί και απλώς να τον αγοράσεις έτοιμο ενώ κάποιος άλλος θα επωφεληθεί οικονομικά από το deal. Έχει όμως η Liverpool αυτή τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει έτοιμους World Class παίκτες; Ακόμη κι αν την έχει και αποφάσιζε το καλοκαίρι να ξοδέψει 200 εκατομμύρια για 3 παίκτες, αυτοί θα ήθέλαν να έρθουν στο Liverpool; Εκτός από το Liverbird στο στήθος και τον Klopp στον πάγκο, έχεις κάτι άλλο να τους προσελκύσεις; Από τη στιγμή που δεν παίζεις στο Champions League κι έχεις 26 χρόνια να πάρεις το πρωτάθλημα, γιατί να επιλέξουν εσένα και όχι τη Real, τη Barcelona, τη Bayern, τη City, την Chelsea, τη Utd, ή ακόμη και τη Juve, την Arsenal, την Pari ή την Atletico..

Κάθε πράγμα στον καιρό του λοιπόν και ο World Class παίκτης τον Αύγουστο..

Αγόρασε έναν προπονητή της προκοπής (το έκανες πέρυσι), άφησε τον να στήσει πρώτα μια καλοδουλεμένη ομάδα (διαδικασία σε εξέλιξη), διεκδίκησε τίτλους (League Cup, Europa, την περσινή σεζόν) ή και κατέκτησε κάποιον, βγες στο Champions League, δείξε ότι πλέον βλέπεις τα πράγματα σοβαρά (6ετές συμβόλαιο στον Klopp), ανέδειξε παίκτες (Coutinho, Firmino κ.α. αν συνεχίσουν έτσι) και μετά θα μπορέσεις να διεκδικήσεις και κάποιον έτοιμο πρωτοκλασάτο παίκτη που θα μπορεί να ταιριάξει στο σύνολό σου. Προς το παρόν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλεύεις, να δουλεύεις, να δουλεύεις.. Έτσι ώστε να καταφέρνεις καθημερινά να βελτιώνεσαι.

You’ll Never Walk Alone

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com