Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μίλησε για το περιβραχιόνιο ο Gerrard!

Μίλησε για το περιβραχιόνιο ο Gerrard!

Επιμέλεια: Γεωργόπουλος Νίκος

Στο Liverpool όταν ακούν τη λέξη αρχηγός πάντα θα σκέφτονται τον Steven Gerrard ανεξάρτητα του ποιος φορά το περιβραχιόνιο. Πως άλλωστε να μην το κάνουν ενθυμούμενοι τον Mr Liverpool; Ωστόσο ο ίδιος ο Stevie G  μίλησε για τα απαραίτητα εφόδια που πρέπει να έχει κάποιος ώστε να ηγηθεί της ομάδας της Liverpool.

΄΄Πρέπει να είσαι καλυμμένος με χοντρό δέρμα. Πρέπει να πεις στον εαυτό σου πριν γίνεις αρχηγός της Liverpool πως θα υπάρξουν καλές μέρες αλλά και κακές μέρες. Στις καλές μέρες θα νιώθεις στην κορυφή του κόσμου ενώ στις κακές θα νιώθεις λύπη και μοναξιά. Όταν δεν μπορείς να χειριστείς πνευματικά τις πολύ κακές μέρες που οι οπαδοί είναι πολύ απογοητευμένοι και έτοιμοι να τα βάλουν μαζί σου μην πάρεις το ρόλο καλύτερα. Κάθε μέρα, ακόμη και όταν έπαιζα καλά ένιωθα αυτή την πίεση. Την αγαπούσα όμως ακόμη και τις κακές μέρες. Όταν είχαμε μία κακή μέρα ή δεν έπαιζα καλά, έλεγα στον εαυτό μου πως είμαι ο αρχηγός, πρέπει να επανέλθω και θα έχω ευκαιρία σε 3-4 μέρες να το κάνω. Ονειρευόμουν το περιβραχιόνιο από 10 χρονών και όταν το πήρα ήθελα να το απολαύσω ακόμη και τις δύσκολες μέρες.  Ο Redknapp ήταν το είδωλο μου. Ο αγαπημένος μου παίκτης αλλά και άνθρωπος και με βοήθησε πάρα πολύ. Ήμουν 16 και έπαιρνα 46 λίρες τη βδομάδα και  ήταν εθνικός σταρ που έπαιζε για την Αγγλία και τη Liverpool και ήταν υπαρχηγός επί Paul Ince. Πάντα ερχόταν και με ρωτούσε αν ήταν όλα καλά και αν είχα τα παπούτσια και τον εξοπλισμό που χρειαζόμουν και θα μου έλεγε που θα ήταν μετά την προπόνηση ώστε να πάω. Δεν υποχρεούταν να το κάνει. Όταν είσαι 16 και σου συμπεριφέρεται κάποιος έτσι τότε στα 26 όταν ήμουν αρχηγός προσπάθησα να συμπεριφερθώ και εγώ όπως τότε ο Jamie.΄΄

΄΄Δεν ήταν μόνο εξαιρετικός παίκτης αλλά και άνθρωπος διότι θα ασχολούταν μαζί σου για να σε βοηθήσει, όχι μόνο με μένα αλλά και με φίλους μου και o Jamie έδειξε γενικότερα εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες. O Robbie έγινε αρχηγός επειδή ήταν κυρίως ένα είδωλο στα αποδυτήρια και κυρίως ο  καλύτερος επιθετικός στην Αγγλία εκείνο το διάστημα. O Robbie δεν μιλούσε πάρα πολύ αλλά ήταν ένας χαρακτήρας πολύ προσιτός και εύκολα τον συμπαθούσες ενώ τα πήγαινε καλά με κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά. Δεν  μιλούσε πολύ αλλά ακούγαμε με σεβασμό όταν το έκανε. Δεν ήταν πολύ επιθετικός αλλά έλεγε πράγματα πολύ λογικά και ηγήθηκε με το παράδειγμα του.΄΄ ήταν τα λόγια του Gerrard, ενός εκ των 16 αρχηγών που έδωσαν συνέντευξη για το νέο βιβλίο  ΄΄Liverpool΄s Captains΄΄.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com