Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Άλωσε με άγχος το Liberty η Liverpool!!

Άλωσε με άγχος το Liberty η Liverpool!!

Επιμέλεια: Γεωργόπουλος Νίκος, Σταύρος Μπέκας

Τρεις πολύτιμους βαθμούς με ανατροπή κατέκτησε σήμερα η Liverpool κόντρα στη Swansea (1-2)  σε ένα παιχνίδι που παρουσίασε δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Klopp ήταν τελείως άνευρη, χωρίς φρεσκάδα και παρασύρθηκε στον χαμηλό και ΄΄υπνωτισμένο΄΄ ρυθμό θα λέγαμε που προσπάθησε και κατάφερε να επιβάλλει η Swansea. Οι Ουαλοί στην πρώτη τους ευκαιρία άνοιξαν το σκορ με τον Baston να παίρνει κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Fer από κοντά να ανοίγει το σκορ στο 8ο λεπτό. Η Liverpool δεν αφυπνίστηκε άμεσα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χάσουν δύο ακόμη καλές στιγμές με καλύτερη αυτή του Cork στο 21 να βρίσκει με πολύ χλιαρή προβολή τον Karius. Από το 25ο λεπτό και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ρυθμό, πήραν τη μπάλα και άρχισαν σιγά σιγα να πατούν πιο εύκολα την περιοχή του Fabianski . Xωρίς ωστόσο να δημιουργούν ιδιαίτερες ευκαιρίες. Σου έδινε όμως την εντύπωση πως αν ανέβαζε λίγο την ένταση της  θα δημιουργούσε πολλά περισσότερα προβλήματα στην αντίπαλο της. Έτσι ήρθε η ανάπαυλα με τον Klopp σίγουρα να έχει πολλά να… ψάλει στους παίκτες του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Liverpool μπήκε μεταμορφωμένη. Σίγουρα έμοιαζε με μία ομάδα που σαν να βρήκε από το πουθενά καύσιμα. Το πρέσσινγκ ξεδιπλωνοταν άψογα, η ομάδα έκλεβε μπάλες και άρχισε να κλέινει τη Swansea στα καρέ της. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου και ήρθε στο 53ο λεπτό με τον Henderson να σηκώνει τη μπάλα μετά την εκτέλεση στο τείχος του φάουλ από τον Coutinho και τον Firmino να πιάνει εκπληκτική σκαστή κεφαλιά και να ισοφαρίζει. Η Liverpool έσφιγγε ολοένα και περισσότερο τη θηλιά, έχασε 2-3 πολύ καλές στιγμές να σκοράρει εξαιτίας νευρικών και βιαστικών επιλογών στην τελική πάσα αλλά λυτρώθηκε στο 83 με τον Firmino να παίρνει πέναλτι και τον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ για ακόμη μία φορά James Milner να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να διατηρεί το αλάνθαστο από την άσπρη βούλα με 4 εκτελέσεις-γκολ. Η Liverpool θα μπορούσε να είχε σκοράρει και τρίτο τέρμα, δεν τα κατάφερε και ευτυχώς στην τελευταία φάση του αγώνα δεν πλήρωσε την αδράνεια στην καρδιά της άμυνας με τον Van Den Hoorn να στέλνει τη μπάλα ψηλά. Αρνητικό στοιχείο του αγώνα ο τραυματισμός του Lallana στο 23ο λεπτό που ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό διότι αποτελεί έναν από τους πιο φορμαρισμένους αν όχι τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της Liverpool συν η κακή εμφάνιση του Karius που είτε θα είχε αναποφασιστικότητα στις εξόδους είτε θα έκανε κάκιστη έξοδο σαν εκείνη που έκανε λίγο μετά το 70ο λεπτό. Σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι ώστε να δικαιολογέιται ο παραγκωνισμός του Mignolet. Πλέον έχουμε διακοπή και μετά ΝΤΕΡΜΠΙ στο Anfield στις 17/10 κόντρα στην United. YNWA!!

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νότον, Αμάτ, Φαν Ντερ Χορν, Ράνχελ, Μπριτον (63′ Κι), Κορκ, Φερ (72′ Φάλτον), Σίγκουρντσον, Ράουτλετζ (62′ Μπάροου), Μπόρχα

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Λόβρεν, Μάτιπ, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (85′ Tσαν), Λαλάνα (23′ Στάριτζ), Μανέ, Κουτίνιο, Φιρμίνο (85′ Οριγκί)

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com