Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η στατιστική λέει… Liverpool

Η στατιστική λέει… Liverpool

Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης

Η Λίβερπουλ φαίνεται πως αλλάζει σελίδα και όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι η χρονιά της, άλλωστε αυτό δείχνουν και τα εκπληκτικά  στατιστικά της.
Υπάρχει ένας κανόνας που δεν κάνει ποτέ λάθος. Είναι ο κανόνας των στατιστικών. Τα στατιστικά στοιχεία λένε πάντα την αλήθεια και η Λίβερπουλ φέτος έχει τρελάνει και τον  πιο απαισιόδοξο οπαδό της.

Το παιχνίδι του Σαββάτου ήταν απλώς η επιβεβαίωση στον κανόνα. Η Liverpool παίρνει τους 3 βαθμούς πιο εύκολα από πέρσι και σε αυτό βοηθούν και οι αριθμοί. Άλλωστε ο Klopp πάντα ήταν λάτρης της στατιστικής και των αριθμών.
Πάμε να δούμε όμως τι λένε οι αριθμοί για την φετινή Liverpool:
Για την Liverpool λοιπόν είναι πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1959-1960 που σκοράρει πάνω από 4 γκολ στα δύο πρώτα εναρκτήρια παιχνίδια στην έδρα της. Όντως στο δεύτερο παιχνίδι της στο Anfield σκόραρε 5 γκολ. Για την ιστορία τα παιχνίδια της σεζόν 59’-60’ ήταν στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Την τελευταία σεζόν που η Liverpool σκόραρε 4 ή περισσότερα γκολ ήταν το μακρινό 1923 και όλος τυχαίος εκείνη τη σεζόν οι «κόκκινοι» σήκωσαν την κούπα του πρωταθλήματος!

Πάμε παρακάτω. Με 24 γκολ στα πρώτα της 8 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις είναι η καλύτερή της συγκομιδή από το (κρατηθείτε) 1896, εμείς τότε παλεύαμε να κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Άγγλοι είχαν ήδη 16 χρόνια πρωταθλήματος (1880)‼
Σημειώστε ότι κανένα από τα 16 της γκολ στην Premier League δεν είναι από καθαρόαιμο επιθετικό. Στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Hull, οι «κόκκινοι» έκαναν 24 ευκαιρίες για γκολ , τις περισσότερες από όλες τις ομάδες της αγωνιστικής. Τα 32 σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του Klopp ήταν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα μέχρι και τώρα στο πρωτάθλημα. Ο αρχηγός, Jordan Henderson έχει τις περισσότερες πάσες σε παιχνίδι 107!

Ο επόμενος της λίστας ήταν ο Pogba με 84 πάσες. Μόνο ο Heung- Min της Tottenham  είχε περισσότερες διεκδικήσεις της μπάλας από τον Mane που είχε 5 και μόνο ο Benteke της Palace είχε πιο πολλά σουτ από Coutinho και Mane.

Οι εντολές του Klopp είναι σαφείς, σουτάρετε έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Coutinho για παράδειγμα έχει 8 γκολ από σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή από το 2015 μέχρι σήμερα, περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της Premier League.
Ο Mane έχει 11 γκολ  σε 16 προσπάθειες στα τελευταία 13 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ένα απίθανο ποσοστό που κάνει τον μέσο των «κόκκινων» την πιο επιτυχημένη μεταγραφή του Γερμανού μέχρι σήμερα.

Ένα άλλο απίστευτο ρεκόρ είναι αυτό του Milner που τον θέλει να μην έχει χάσει παιχνίδι η ομάδα του όταν αυτός σκοράρει πέναλτι! Ήταν το 43ο παιχνίδι που σκοράρει και έχει 35 νικηφόρα και μόλις 8 που έχουν λήξει ισόπαλα.
Τέλος σας άφησα την περίπτωση του Lallana (έρχεται και άρθρο για τα κατορθώματά του) που εμφανίζεται αναγεννημένος. Στο παιχνίδι με την Hull έκανε 50 πάσες με ποσοστό επιτυχίας 94%! Και πλέον με 3 γκολ και 3 ασίστ έχει μέσο όρο ένα γκολ σε κάθε 82 λεπτά παιχνιδιού.

Τι άλλο να πεις για αυτήν την Liverpool, αν η στατιστική όπως λένε είναι αλάνθαστη τότε ο Κλοπ και η Λίβερπουλ πρέπει να ετοιμάζουν τις σαμπάνιες…

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com