Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Δεν έχετε δει τον Origi που μπορώ να γίνω»

«Δεν έχετε δει τον Origi που μπορώ να γίνω»

Επιμέλεια: Κουκούλης Γιώργος

Σε συνέντευξή του στο επίσημο site της Liverpool, o Divock Origi, μίλησε για τον εαυτό του και τις επιδιώξεις ως παίκτης των «Reds», δίνοντας υποσχέσεις για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Ο Origi ερχόμενος στο Merseyside την περσινή σεζόν, μετά από ένα χρόνο που παρέμεινε ως δανεικός στη Lille, την ομάδα που τον πούλησε στη Liverpool, έχει κερδίσει ήδη τα βλέμματα και τις εντυπώσεις, με την ικανότητα του στο σκοράρισμα, τα κρίσιμα του γκολ ερχόμενος από τον πάγκο και έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον του, όντας μόλις 21 χρονών. Κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος:

«Η φετινή σεζόν είναι αυτή που θα πρέπει να με καθιερώσει στην ομάδα. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει ήδη δει τις δυνατότητες μου και εγώ επίσης έχω την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Ποτέ δεν κρύβω το τι θέλω για το μέλλον μου. Και αυτό είναι το να γίνω ένα πολύ σημαντικός παίκτης για την Liverpool και ξέρω ότι μπορεί να γίνει σύντομα αυτό αν δουλεύω σκληρά. Είμαι νέος και σίγουρος για τις δυνατότητές μου και ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω πράγματα στην ομάδα» δήλωσε στο Liverpoolfc.com o βέλγος στράικερ.

«Φυσικά και θέλω να παίζω,αλλά για να παίζεις πρέπει να το δικαιούσαι. Αυτό έρχεται με την δουλειά στην προπόνηση, αλλά και με τα λεπτά που παίρνεις στους αγώνες, καθώς πρέπει να τα εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο. Ο προπονητής ξέρει την ποιότητα μου, οι συμπαίκτες μου το ίδιο και νομίζω ότι τώρα μένει να μάθει και ο κόσμος την πλήρη ικανότητα του Divock.»

«Eγώ προσωπικά πρέπει να κοιτάξω να εκμεταλλευτώ απόλυτα κάθε κατάσταση που συναντώ. Κάθε άγγιγμα μου στην μπάλα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο, όλα πρέπει να τα εκμεταλλευτώ στο έπακρο» πρόσθεσε ο Origi, ο οποίος όμως ξέρει πως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η δουλειά που γίνεται στο παρασκήνιο,δηλαδή εκτός Anfield «Ο επόμενος στόχος μου είναι το να πάρω παραπάνω χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια, και να τον διατηρήσω για το υπόλοιπο της σεζόν, όμως αυτό που προσπαθώ παράλληλα είναι να διατηρήσω έναν επαγγελματικό τρόπο ζωής. Πρέπει να κάνεις βήματα προόδου παντού στη ζωή σου και γι’αυτό βλέπω και δουλεύω πράγματα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και έτσι γίνομαι ένας πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής.»

«Φυσικά και το πιο σημαντικό είναι να παίζεις, αλλά για να παίζεις πρέπει να το αξίζεις και να δουλέψεις για αυτό, ειδικά σε μία ομάδα όπως η Liverpool. Ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω, είμαι πεινασμένος για να το κάνω και έτοιμος να δείξω το τι μπορώ να κάνω. Αναλύω τον εαυτό μου πολύ. Για παράδειγμα μετά το παιχνίδι με την Chelsea δεν είχα ύπνο, οπότε πήρα το βίντεο του αγώνα και κάθισα και το παρακολούθησα όλο ξανά. Κοιτάζεις τι μπορείς να κάνεις καλύτερα και ό,τι κάνεις ήδη καλά να το επαναλάβεις. Μόνο έτσι θα προοδεύσεις» κατέληξε ο βέλγος.

Παρά ταύτα, ο Origi ξέρει ότι δεν είναι μόνο στο χέρι του το να πάρει χρόνο και σημαντικό ρόλο στο ρόστερ, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, κάτι που όμως δεν τον απογοητεύει, αλλά μάλιστα είναι ένας ακόμα λόγος που μπορεί να γίνει καλύτερος.

«Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της μάθησης και εγώ πρέπει να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία για να μάθω. Παίζω με καταξιωμένους, παγκόσμιας κλάσης συμπαίκτες που ήδη κάναν τα βήματα προόδου που θέλω να κάνω και κάθε λεπτό δίπλα τους μαθαίνω. . Από όταν έγινα επαγγελματίας συνάντησα ανταγωνισμό, και στην εθνική και – κυρίως – στη Liverpool. Είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι λογικό, αλλά και μόνο που είσαι εδώ, σημαίνει πολλά. Επομένως όλοι οι παίκτες βρισκόμαστε εδώ και σπρώχνουμε ο ένας τον άλλον για να γίνουμε καλύτεροι. Ο προπονητής επίσης ξέρει να δουλεύει τους νεαρούς παίκτες, αλλά ακόμα κι αν είμαι μικρός, ξέρω πως η ηλικία μου δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στο πόσο μπορώ να προσφέρω.»

Ο εσωτερικός ανταγωνισμός, εκτός από τον ίδιο, προφανώς κάνει καλό και στην ομάδα σαν σύνολο, κάτι που αναγνωρίζει ο Origi: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός αυτό, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για το καλό της ομάδας. Ο ένας πρέπει να σπρώχνει προς τα μπρος τον άλλον και όλα αυτά μαζί με την στήριξη του κόσμο. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε άλλον σύλλογο, να θυμίζει οικογένεια και να είναι τόσο συμπαγής. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε μεγάλα πράγματα»

Το οικογενειακό κλίμα φάνηκε και στην πρόσφατη νίκη επί της Chelsea: «Όλοι χαμογελούσαν. Η κύρια αποστολή ήταν και είναι η νίκη, για όλους. Προφανώς και θέλουν όλοι να παίξουν και αυτό είναι ένα πολύ καλό γεγονός για την ομάδα και για τον προπονητή και αυτός το ξέρει. Αλλά πάνω απ’όλα θέλουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και ο κόσμος με τη σειρά του εμάς, μια βοήθεια πολύ,πολύ σημαντική για όλους μας. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι», κατέληξε ο Origi.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com