Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Milner to the point!

Milner to the point!

Επιμέλεια: Σταύρος Μπέκας

 

Ο James Milner, επιμένει ότι η Liverpool θα πρέπει να διευθετήσει το (αρνητικό) ρεκόρ της απέναντι στις ‘’μικρές’’ ομάδες αν θέλει να έχει ελπίδες να μπει στην 4άδα της Premier League που οδηγεί στις θέσεις του Champions League.

Ο υπαρχηγός της Liverpool  παραδέχεται ότι υπήρχαν πολλά θετικά στοιχεία στην ισοπαλία του Σαββάτου κόντρα στην Tottenham, η οποία διατήρησε ένα εντυπωσιακό σερί του Klopp κόντρα στους ισχυρούς αντιπάλους. Από τη μέρα που ήρθε ο Γερμανός, η Liverpool έχει χάσει μόνο 2 από τα 13 παιχνίδια κόντρα στις City, Utd, Arsenal, Chelsea & Tottenham (και το ένα από τα δύο ήταν από τη City στα penalties στον τελικό του League Cup)!

Παρ’όλα αυτά έχει αποδειχτεί δυσκολότερο να αντιμετωπίσει ομάδες μικρότερης δυναμικότητας οι οποίες παίζουν πιο αμυντικά δίνοντας λιγότερους χώρους. Ο Milner λέει ότι το να κερδίζεις αυτές τις ομάδες είναι το κλειδί για να φτάσει η Liverpool ψηλά.

‘’Το να κερδίζεις την Arsenal και να φέρνεις ισοπαλία με την Tottenham, είναι θετικά σημάδια, αλλά αν δείτε την τελευταία σεζόν, δεν υποφέραμε από τις top ομάδες’’

λέει ο James και συνεχίζει

‘’Υποφέραμε από ομάδες με κλειστές άμυνες που έπαιζαν μόνο με αντεπιθέσεις. Το ίδιο συμβαίνει και τη φετινή σεζόν στα 3 πρώτα παιχνίδια (σ.σ. ήττα από τη Burnley). Είναι κάτι από το οποίο πρέπει να μάθουμε. Χρειάζεται να μάθουμε να διασπάμε τις κλειστές άμυνες. Νομίζετε ότι την περσινή σεζόν η καλύτερή μας εμφάνιση ήταν κόντρα στη City – μία ομάδα που βγαίνει και παίζει ανοιχτά. Δεν μπορώ να δω γιατί αυτή η ομάδα (Liverpool) να μην μπορεί να μπει στην 4άδα. Δείξαμε την προηγούμενη σεζόν ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα, αλλά πρέπει να το κάνουμε και με τις ομάδες που δεν θέλουν να ανοιχτούν. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό. Θα πρέπει να γίνουμε αδίστακτοι μπροστά στην εστία. Η ασυνέπεια ήταν πρόβλημα την περσινή σεζόν αλλά δεν θα έλεγα το ίδιο για τα 3 φετινά παιχνίδια. Ο κόσμος δείχνει (αρνητικά) το παιχνίδι με τη Burnley αλλά ήταν μια καλή εμφάνιση. Δεν ήταν 50-50. Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, βρεθήκαμε πολλές φορές κοντά στην περιοχή αλλά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε την κατάλληλη πάσα την κατάλληλη στιγμή για να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Μου αρέσουν όσα έχω δει στους 3 πρώτους αγώνες αλλά θα πρέπει σίγουρα να βελτιωθούμε και να παίρνουμε τα αποτελέσματα’’.

Να αναφέρουμε εδώ ότι ο Milner με το goal που πέτυχε το Σάββατο διεύρυνε ένα εκπληκτικό σερί. Και στα 42 παιχνίδια της Premier League που έχει σκοράρει, η ομάδα του δεν έχει ηττηθεί! Μόνο ο Darius Vassell έχει καλύτερο ρεκόρ με 46!

‘’Κάποιος μου είπε για το ρεκόρ μετά το παιχνίδι αλλά ούτε που το σκέφτομαι. Ήταν απογοητευτικό στο τέλος. Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο (σ.σ. μέχρι το 60’) και θα έπρεπε να διατηρήσουμε το προβάδιασμά μας. Μετά κάτσαμε λίγο και το σημείο που άλλαξε η κατάσταση ήταν το goal. Δεν θα έπρεπε να μας επηρεάσει τόσο αλλά υποφέραμε. Είχαμε ακόμη καλές ευκαιρίες αργότερα. Δεν ήμασταν αρκετά αδίστακτοι και ήταν το ίδιο όπως την προηγούμενη βδομάδα. Δεν ξέρω αν ήταν offside το goal του Mane αλλά είχαμε κι άλλες ευκαιρίες. Το ευχάριστο είναι οι εμφανίσεις και ότι ξεκινήσαμε καλά έχοντας 3 δύσκολα παιχνίδια (σ.σ. εκτός έδρας). Δεν είναι ότι δεχτήκαμε 15 φάσεις σε κάθε αγώνα. Οι αντίπαλες ομάδες έκαναν μια-δυο ευκαιρίες και σκόραραν. Είναι κακοτυχία ή τους δίνουμε την ευκαιρία να το κάνουν; Ποιος ξέρει.. Δεν είναι ότι είμαστε εντελώς ανοιχτοί και τους δίνουμε την ευκαιρία να βγάζουν συνεχώς αντεπιθέσεις’’.

Αυτό θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό break για εθνικές ομάδες, αφού ο Milner ανακοίνωσε την απόσυρσή του μετά από 61 εμφανίσεις. Παρ’όλα αυτά μάλλον δεν θα ξεκουραστεί..

‘’Υπάρχουν διπλές προπονήσεις στο πρόγραμμα. Σίγουρα δεν αποσύρθηκα από την εθνική Αγγλίας για να ξεκουραστώ! Είναι διαφορετικό. Μια νέα εποχή για την Αγγλία υπό τον Sam (Allardyce). Είναι ένας manager με τον οποίο έχω συνεργαστεί και είναι κορυφαίος. Είναι νικητής. Είχε βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολη θέση με τις ομάδες που ανέλαβε και πάντα τα πήγαινε καλά. Έχει πολύ εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει καλά με μία ομάδα γεμάτη νεαρούς παίκτες’’.

 

 

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι έχουμε απεριόριστο σεβασμό στον κ.Milner. Είναι εργάτης, σκυλί του πολέμου και ταυτόχρονα Κύριος με όλη τη σημασία τη λέξης. Δέχτηκε φέτος στα 30 του να μετατραπεί σε αριστερό μπακ και ήδη δείχνει τα δόντια του. Το στατιστικό άλλωστε του Σαββάτου, όπου ο James είναι πρώτος στην κατοχή μπάλας τα λέει όλα. Πιθανότατα πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ – ένα αριστερό μπακ (που δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε μπακ) να έχει την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Αυτό δείχνει ότι ο κ.Milner έχει ηγετικές ικανότητες και κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του για να βγάζει την ομάδα μπροστά. Ας ελπίσουμε ότι θα βρίσκει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπαραστάτες, ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουν τη Liverpool ψηλά.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com