Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έχει να ανέβει βουνό ο Sturridge;

Έχει να ανέβει βουνό ο Sturridge;

Επιμέλεια: Σταύρος Μπέκας

 

Εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομα του Daniel Sturridge. Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε που τελευταία παίζει στα πλάγια, θρύλοι του παρελθόντος σχολιάζουν την αγωνιστική του κατάσταση και ο Klopp φαίνεται να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Φανταζόμαστε πως δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την ικανότητά του στο σκοράρισμα αλλά επειδή το ζήτημα είναι κάπως πιο περίπλοκο, θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε όλες τις πλευρές.

Ας ξεκινήσουμε θυμίζοντας τι είχε δηλώσει ο Danny μετά τον αγώνα με τη Burton Albion..

‘’Ασφαλώς είναι πιο δύσκολο να παίξω στο πλάι γιατί είμαι κεντρικός επιθετικός. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να μπορείς να παίζεις σε πολλές θέσεις αλλά όλοι γνωρίζουν την καλύτερη μου θέση. Όλοι γνωρίζουν που απολαμβάνω να παίζω. Είμαι παίκτης που αγωνίζομαι ενστικτωδώς. Όταν παίζω κεντρικά έχω κινήσεις και πράγματα που κάνω για χρόνια. Κάνω πράγματα με τον αυτόματο πιλότο γιατί έχω συνηθίσει να τα κάνω χρόνια. Στο πλάι είναι αλλιώς, έχεις πολλά περισσότερα να ανησυχείς. Πρέπει να κάνω μία δουλειά για την ομάδα. Δεν λέω ότι είμαι χαρούμενος αλλά είναι ένα ομαδικό άθλημα και πρέπει να παίξω όπου μου ζητείται. Πρέπει να κάνω μία δουλειά για την ομάδα. Νιώθω πως όταν παίζω σε άλλη θέση οι κινήσεις μου είναι διαφορετικές και πως δεν είναι σαν την κορυφή της επίθεσης. Όταν όμως περνάω τις αγωνιστικές γραμμές θέλω να δώσω το 100%. Δεν κάνω παράπονα είναι ποδόσφαιρο. Ήταν ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Burton και χαίρομαι που πήρα μέρος.’’

Η απάντηση του Klopp ήρθε άμεσα με δηλώσεις που δείχνουν ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλοι θα πρέπει να κάνουν τα πάντα..

‘’Κοίτα, είμαστε στο 2016 και ρωτάς για έναν παίκτη που έβαλε δύο goals από κεντρική θέση, για το πως νιώθει που μερικές φορές παίζει στα άκρα. Δεν θέλω να παίζει ο Daniel στα άκρα. Φυσικά μπορεί να παίξει εκεί, αλλά στις κρίσιμες στιγμές θα πρέπει να συμμετέχει στα τελειώματα των φάσεων. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο προσαρμογής. Ο Daniel είναι ένας πάρα πολύ έξυπνος παίκτης για να κρύβεται σε μία θέση όπου δεν είναι εύκολο να αμυνθεί και αυτό συμβαίνει συχνά στα άκρα.’’

Τη σκυτάλη μετά πήραν οι πρώην παίκτες της ομάδας μας, Graeme Souness & Jamie Carragher. Ο Souness σε δηλώσεις του στο Sky Sports, υποστήριξε ότι ο Sturridge δύσκολα θα βρει θέση στην αρχική 11άδα..

‘’Έχει να ανέβει ένα βουνό’’

είπε. Για να συνεχίσει:

‘’Νομίζω ότι αν μιλάμε μόνο για τις τεχνικές ικανότητες και το μάτι στο σκοράρισμα, είναι πάνω από όλους. Αλλά αυτό που δεν έχει – ίσως επειδή το σώμα του δεν του το επιτρέπει – είναι συνεχή κίνηση. Δεν έχει υψηλή ένταση (στο παιχνίδι του). Βλέπετε πως θέλει ο Klopp την ομάδα. Ο κάθε παίκτης να τρέχει 90 λεπτά. Δεν νομίζω ότι ο Sturridge μπορεί ή θέλει να το κάνει αυτό’’.

Από την πλευρά του ο Carra εστίασε κυρίως στο πρόβλημα των τραυματισμών, λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που ο Danny δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση..

‘’Με απογοήτευσε το παιχνίδι του κόντρα στη Burnley. Είχε παίξει στα πλάγια επί Rodgers, κάνοντας επιθετικά τρεξίματα και αυτό ακριβώς ήταν που του έλειπε την προηγούμενη εβδομάδα. Ανησυχώ ότι αυτοί οι τραυματισμοί αλλάζουν τον τρόπο παιχνιδιού του.’’

Προχθές κόντρα στην Tottenham, ο Sturridge μπήκε ως αλλαγή στο 88’, αλλά ο Klopp στη συνέντευξη τύπου απάντησε εμμέσως στον Souness λέγοντας ότι ο Danny δεν έχει κανένα μεγάλο βουνό να ανέβει για να κερδίσει θέση στην 11άδα.

‘’Ο Daniel Sturridge είναι ένας εκπληκτικά ικανός παίκτης. Αλλά για το σημερινό παιχνίδι (σ.σ. προχθές) πήρα την απόφαση με βάση τον τρόπο άμυνας που ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Tottenham ήταν εξαιρετικός, αλλά μπορώ να επιλέξω μόνο 11 παίκτες και δεν παίρνω ποτέ αυτές τις αποφάσεις εναντίον κάποιου παίκτη. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που τον έχουμε. Θα παίξει, θα σκοράρει και θα είναι καλός. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο βουνό να ανέβει. Δόξα τω Θεώ έχουμε καλή ομάδα. Μπορούμε να αλλάζουμε 11άδες ανάλογα με το παιχνίδι. Ο Sturridge έχει παίξει σε 3 παιχνίδια. Δεν είχε την τέλεια προετοιμασία. Κάποιοι άλλοι παίκτες είχαν περισσότερη (χρονικά) προετοιμασία. Έπαιξαν μαζί. Αυτοί που παίζουν μπροστά (Mane-Firmino-Coutinho) έπαιξαν μαζί. Προπονήθηκαν μαζί από την 1η μέρα (σ.σ. δεν ισχύει απόλυτα για τον Coutinho) οπότε έχουν πλεονέκτημα’’.

 

 

Εμείς πιστεύουμε ότι και οι τρεις (Souness, Carra, Klopp) λένε την αλήθεια! Ναι, η τεχνική του Sturridge είναι αδιαμφισβήτητη, τα τελειώματά του ίσως τα καλύτερα στην Αγγλία, αλλά αυτά τα δύο χρόνια οι συνεχείς τραυματισμοί τον έχουν αφήσει πολύ πίσω και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ελπίζουμε να παραμείνει υγιής και μέρα με τη μέρα να βελτιώνεται, έτσι ώστε σύντομα να ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό..

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com