Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Οι μεταγραφές εξαρτώνται από τους παίκτες»

«Οι μεταγραφές εξαρτώνται από τους παίκτες»

 

  Επιμέλεια: Μπουγάς Ιωάννης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN, ο Jurgen Klopp υποστήριξε, πως η προσθήκη παικτών θα εξαρτηθεί απο το πως θα αντιδράσουν οι παίκτες της ομάδας με τις αποφάσεις του.

Ο Γερμανός manager φαίνεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθούν και αλλοι παίκτες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου (που είναι στις 31 Αυγούστου). Παράλληλα όμως παραδέχτηκε, οτι η πώληση τωρινών παικτών στην ομάδα μας είναι πιθανό σενάριο. »Αμα έπρεπε να προβλέψω, πιθανώς να έλεγα οχι (πως δηλαδή δεν θα υπάρξει αλλη μεταγραφή) αλλα δεν ξέρω στην πραγματικότητα, γιατι είναι μεγάλο το διάστημα μέχρι τις 31 Αυγούστου και δεν έχω ιδέα. Θα δούμε πως θα αντιδράσουν οι παίκτες με τις αποφάσεις μου ξανα, γιατι θα έχουμε περισσότερους απο 11 παίκτες σίγουρα και αργότερα πρέπει να δεχτείς κάποιες αποφάσεις και οφείλεις να ερμηνεύσεις  (την απόφαση) ως ευκαιρία. Η εξέλιξη μιας ομάδας δεν τελείώνει, οπότε έχεις αποτέλεσμα, αποτέλεσμα, αποτέλεσμα αλλα και τότε πρέπει ξανα  να αποφασίσεις . Ετσι γίνεται. Θα δούμε. Δεν νομίζω, οτι θα χρειαστεί να παρθούν πολλές αποφάσεις. Αλλα φυσικά όλοι το γνωρίζουν, ίσως στην πώληση παικτών θα υπάρχει περισσότερη δραστηρίοτητα».

Σε αναφορά με την ενσωμάτωση νέων παικτών στην ομάδα μας, η στελέχωση ενός αμυντικού και ιδιαίτερα ενος αριστερού back, δείχνει να είναι το χαμένο κομμάτι για να ολοκληρωθεί το puzzle της ομάδας μας. Αξιοσημείωτο είναι, πως ηδη η  Liverpool είχε καταθέσει πρόταση στην Leicester για την απόκτηση του Ben Chilwell. Ωστόσο το ποσό που δόθηκε δεν ικανοποίησε την  περσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας  και το σενάριο για μετακίνηση του Chilwell ναυάγησε. Απο την αλλη, η  πώληση παικτών απο το roster της ομάδας μας έχει απασχολήσει τις τελευταίες μέρες τον αγγλικό Τύπο και στην λίστα με τους υποψήφιος, προς αποχώρηση, ενδεχομένως να μπει και ο Christian Benteke. Με τους Luis Αlbeto, Lazar Markovic και Mario Balotelli να ακολουθούν την σειρά για την πόρτα της εξόδου.

Εκτός απο την πώληση και αγορά παικτών, ο προπονητής μας, Jurgen Klopp αναφέρθηκε και στην συνεργασία του με το επιτελείο μεταγραφών και πόσο σημαντική είναι για την περαιτέρω βελτίωση της ομάδας μας . »Πρώτα απ ολα η βελτίωση έρχεται σε ολα τα »είδη» της ζωής και σε ολα τα στάδια της ζωής και εξαρτάται απο την εμπειρία, ετσι νομίζω, ότι είναι δεν λογικό να παραχωρείς μέγαλο μερίδιο εξουσίας σε ένα άτομο και για αυτον τον λόγο έχουμε δημοκρατία και οχι κάποιο αλλο είδος πολιτεύματος. Ελπίζω να μην αλλάξει η παρούσα κατάσταση (ίσος διαχωρισμός των ευθυνων, της εξουσίας) και επειδή γνωρίζουμε, οτι με αυτόν τον τρόπο βγάζει νόημα χρησιμοποιεί ο καθένας κάθε ικανότητα , δεξιότητα και στο τέλος προσπαθείς να βρείς την καλύτερη λύση. Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι άλλοι σύλλογοι αλλα σε αυτόν τον σύλλογο δεν είναι μόνο ένας παίκτης. Είναι ολα θέμα της κατάστασης (που επικρατεί) στον σύλλογο (τεχνικό επιτελείο και επιτελείο μεταγραφών ) και της κατάστασης στην ομάδα. Και είναι θέμα χρημάτων, όλοι έχουμε ενα budget -ok ισως να μην έχουμε όλοι (ενα συγκεκριμένο , υψηλό) budget – αλλα ετσι ειναι η κατάσταση, ετσι μου αρέσει και με αυτον τον τρόπο εχω συνηθίσει να δουλεύω. Οπότε παίρνει πολύ δουλεια για να βρείς στο τέλος την λύση. Και ναι οταν αποφασίζω εγω, μπορώ να το κάνω μόνο οταν οι οικονονομικές συγκυρίες είναι ευνοικές και μονο οταν ο παίκτης αποκτιέται ή αποχωρεί (απο τον σύλλογο), ετσι ειναι η κατάσταση. Η μέρα μας εχει μόλις 24 ωρες. Ειναι πολύ πιεστικά, οπότε να είσαι ο εαυτός σου και να πράττεις όπως εσυ νομίζεις καλύτερα. Να δέχεσαι συμβουλές απο την ομάδα (τεχνικό επιτελείο , επιτελείο μεταγραφών ) γενικά, μου αρέσει αυτό. Ειμαι αυτός ο όρος που λέγεται ‘μακρύα απο το να είμαι ιδιοφυία ‘ οπότε χρείζομαι συμβουλή απο αλλους ανθρώπους αλλα η απόφαση εν τέλει παντα την παίρνεις μονος. Πρέπει να αποφασίζεις μόνος.»

Κλείνοντας ο »Normal One» έδειξε, οτι είναι λάτρης της ευγενούς άμιλλας , της καλής συνεργασίας των παικτών μεταξύ τους καθώς και όλοκληρου του επιτελείου στο Anfield. Εφοδιασμένος με το πάθος και την αισιοδοξία που τον διακατέχει , είπε »Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι, πως ο,τι αποκτήσουμε (δηλαδή κάποιο  τρόπαιο) στο τέλος της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου, όσοι (παίκτες) είναι εδω, μετά την  31 Αυγούστου στην ομάδα θα έχει μέγαλο μερίδιο ευθύνης. Αμα αποκτήσουμε κάτι , θα έχουμε μια γενικότερη ιδέα (της προσφοράς του καθενός ) και όλοι θα έχουν συμβάλει σε αυτην (στην απόκτηση κάποιου τροπαίου). Και αμα είσαι αρκετα έξυπνος να πεις ναι έπαιξα μεγάλο ρόλο σε αυτό, όποιος και να είναι ο ρόλος, για παράδειγμα αμα είναι ενα καθοριστικό το goal που πέτυχες στα τελευταία λεπτά με τρια παιχνίδια ή αμα είναι ‘ αγωνίστηκα σε 20 παιχνίδια, 1ο απο αυτά δεν ηταν καλά αλλά τα άλλα 10 ηταν πολύ καλά’. Αμα κερδίσεις , αποκτήσεις κάτι (κάποιο τρόπαιο ) είναι εξαιτίας του συλλόγου, στο οποίο ήσουν μέλος».

Με βάση αυτην την συνέντευξη, το λιγότερο που μπορεί καποιος να σημειώσει, είναι ο χαρακτήρας του Jurgen Klopp. Ενας ταλαντούχος προπονητής με ποικίλες πτυχές, που κάθε φορά  εμας του οπαδούς μας εντυπωσιάζει και μας συναρπάζει. Ειναι αυτή η θεληση, το πάθος με το όποιο τα λόγια του αποκτούν »σάρκα και οστα», ξεχωρίζοντας τον απο τους αλλους manager και γράφοντας ανεξίτηλα το ονομα του στο ποδοσφαιρικό χάρτη.  Jurgen Klopp.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com