Είσαι εδώ
Home > ΓΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ > Αρθρογραφία μελών > Μία…δικαιολογημένη Kloppomania!!

Μία…δικαιολογημένη Kloppomania!!

Επιμέλεια: Νίκος Γεωργόπουλος

Μπορεί ανάμεσα στον φίλαθλο κόσμο των ¨Reds¨¨ να υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες όσον αφορά το σχεδιασμό, τα πρόσωπα που αποκτώνται κοκ. Σίγουρα όμως, η πρόταση ανανέωσης που κατετέθη στο Γερμανό τεχνικό βρίσκει πιθανότατα άπαντες σύμφωνους!

Ας ξεχάσουμε τον Daniel Sturridge, τον Philippe Coutinho ή όποιον τέλοσπαντων θεωρεί καθείς εξ΄ημών ως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας είναι ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ της. Κακά τα ψέματα οφείλουμε να νιώθουμε τυχεροί που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Αν ο Γερμανός δεν αποδεχόταν την πρόταση της FSG τον προηγούμενο Οκτώβριο, δεν θα μπορούσε κανείς να του προσάψει τίποτα. Ήρθε σε μία ομάδα που επί 6 συναπτά έτη κατάφερε μόλις μία (!) φορά να κερδίσει ένα εισιτήριο για το Champions League. Από την άλλη όψη του νομίσματος όμως αυτό το τεράστιο έργο επαναφοράς τυ συλλόγου σε τοπ επίπεδο είναι αυτό που…ιντριγκάρει τον Klopp.

Το νέο συμβόλαιο που προτάθηκε στον τεχνικό της ομάδας ήταν αποτέλεσμα του απόλυτου εντυπωσιασμού που προκάλεσε στους ιδιοκτήτες η επιρροή που άσκησε ο Klopp τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό κλίμα της ομάδος. Ο Γερμανός ήταν εκείνος που έδωσε ξανά άκρως ποδοσφαιρική πνοή στην ατμόσφαιρα του Anfield. Σε ένα κοινό που επί 18 μήνες ήταν ήσυχο, αμέτοχο, απαισιόδοξο και έτοιμο να απογοητευτεί ξανά με την πρώτη ευκαιρία. Με τη ζωντάνια και το πάθος του από τον πάγκο, με χειρονομίες όπως το ¨όλε¨ σε έναν απλό αγώνα πρωταθλήματος, στον οποίο η ομάδα μας εξασφάλισε το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις. Ο Γερμανός ήταν εκείνος που μέσα σε 9 μήνες βοήθησε τον Dejan Lovren να θυμίσει τον αμυντικό για τον οποίο σπαταλήθηκαν πολλά χρήματα ακόμη και αν τα 25.000.000 ήσαν υπερβολικά, τον Emre Can που αγωνίστηκε με την ωριμότητα ενός παίκτη που βρίσκεται χρόνια στην ομάδα, τον Divock Origi να μοιάζει ως μία άκρως αξιόπιστη λύση για την επιθετική γραμμή και τον Daniel Sturridge να στέκεται μετά από πολλούς μήνες γερός αφού πέρασε μία πολύ δύσκολη περίοδο κατ΄εντολή του Klopp ώστε να φθάσει σε αυτό το σημείο.

Πλην αυτών και σε συλλογικό επίπεδο, η ομάδα φάνηκε μετά από πολύ καιρό να ξέρει τι σκοπεύει και τι θέλει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ασφαλώς δεν θεράπεψε ¨παιδικές ασθένειες¨ των ¨Κόκκινων¨ μέχρι το τέλος της χρονιάς όμως στην καλοκαιρινή προετοιμασία υπάρχει όλος ο χρόνος που απαιτείται ώστε και αυτές οι ατέλειες να βελτιωθούν σημαντικά. Και σίγουρα ΔΕΝ είναι λίγες.

Σίγουρα θα υπάρξει και η φωνή που θα ισχυριστεί πως η ανανέωση είναι πολύ πρόωρη ή ότι το ίδιο λάθος συνέβη και με την 5ετή επέκταση του Brendan Rodgers το 2014. Υπάρχει ωστόσο μία θεμελιώδης διαφορά. Ο Βορειοιρλανδός τεχνικός απείχε 270 λεπτά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ασχέτως αν το έχασε, έγινε η ανανέωση ώστε να προσθέσει τα τελευταία κομμάτια στο ίδιο παζλ για να το σήκωνε την επόμενη χρονιά. Η ανανέωση που προτάθηκε στον Jurgen Klopp δεν αφορά την έμεση υποσημείωση ή υπενθύμιση των απαιτήσεων. Όποιος προσδοκά σε μία διεκδίκηση του τίτλου έως το τέλος καλύτερα να χαμηλώσει τον πήχη των απαιτήσεων. Αυτή η χρονιά θα είναι η χρονιά που θα τεθούν τα θεμέλια για κάτι μεγάλο. Για μία ομάδα που θα μπορεί αν κυριαρχεί και να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια. Επειδή λοιπόν οι Αμερικάνοι καταλαβαίνουν πως έχουν στα χέρια τους τον κατάλληλο αρχιτέκτονα με αυτή την ανανέωση συμβολαίου υπενθυμίζουν σε όλους αλλά και στον ίδιο την ΑΠΟΛΥΤΗ εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του ώστε να είναι αυτός που θα ηγηθεί της αναγέννησης.

Κλείνοντας, θα ήταν χρήσιμο να μηνημονεύσουμε και το χρονικό σημείο που ξεπρόβαλλε αυτή η είδηση. Σε μία περίοδο που επικρατούν στην επικαιρότητα είτε τα μυθικά χρήματα που προσφέρει η  Man.United για τον Paul Pogba ή τα 50.000.000 ευρώ που μπορεί να σπαταλήσει η Manchester City μόνο για έναν κεντρικό αμυντικό, η FSG υπογραμμίζει το δικό της όπλο στον οξύ ανταγωνισμό. Γιατί όπως έχει πει πολλάκις και ο Jurgen Klopp μπορείς να φτιάξεις μεγάλη ομάδα πιστεύοντας στην σκληρή σου δουλειά και όχι στα χρήματα.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com