Είσαι εδώ
Home > ΓΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ > Αρθρογραφία μελών > Τα μεταγγραφικά…ΠΡΕΠΕΙ της Liverpool

Τα μεταγγραφικά…ΠΡΕΠΕΙ της Liverpool

Επιμέλεια: Νίκος Γεωργόπουλος

Η φετινή χρονιά τελείωσε με πικρό τρόπο για όλους τους φίλους της Liverpool χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δε δημιουργήθηκε και μια προσμονή για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Σίγουρα οι ¨Reds¨ είχαν την ευκαιρία να προσθέσουν δύο ακομη τίτλους στη συλλογή τους(+ένα εισιτήριο για το Champions League που στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε ανέλπιστο) όμως δεν τα κατάφεραν και έμειναν με άδεια τα χέρια.Ας δούμε λοιπόν μέσα από αυτό το άρθρο που χρειάζεται-αναμένεται να ενισχυθεί η Liverpool(κατά την ταπείνη μας γνώμη παντα) ώστε η επόμενη σεζόν να έχει βάσιμες(τουλάχιστον) ελπίδες να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Κατά τη γνώμη του γράφοντος,μία προτεραιότητα όφειλε να είναι η απόκτηση ενός τερματοφύλακα.Ο Simon Mignolet μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός shot-stopper ωστόσο η αδυναμία του να διαχειριστεί καλά τη μπάλα στα πόδια όσο και η εξόφθαλμη αδυναμία του στο ψηλό παιχνίδι και ¨διαταγή¨-κατέυθυνση της άμυνάς του τον καθιστά ανεπαρκή λύση για μία ομάδα που θέλει να επανέλθει σε περίοδο διαρκούς επιτυχίας.Έτσι λοιπόν ο Klopp ζήτησε τον Kaius,ο οποίος και αποκτήθηκε.Ψηλός,με καλά ρεφλέξ και κυρίως μία φυσική και ηχηρή παρουσία μέσα στην περιοχή.Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως ήρθε απλά για να τον ανταγωνιστεί αλλά αυτό σίγουρα θα φανεί στην πορεία.Credit εν προκειμένω στο Jurgen.

Όσον αφορά την άμυνα,η ομάδα χρειάζεται πρωτίστως έναν Clyne για την αριστερή της πτέρυγα.Έναν γρήγορο μπακ, καλό στο 1vs1 με καλά ανεβάσματα και αστείρευτες δυνάμεις.Ο Moreno ανεξάρτητα του αν θα αποχωρήσει ή θα υποβιβαστεί σε back up επιλογή ακόμη είναι ανέτοιμος τακτικά για έναν τέτοιο σύλλογο.Πέραν τούτου αρκετοί φωνάζουν για την απόκτηση ενός αμυντικού τοπ κλάσης όμως φαίνεται πως ο Γερμανός καταστάλαξε στον Joel Matip.Έναν αμυντικό,ο οποίος ψηφίστηκε στην κορυφαία 11άδα της σεζόν στη Γερμανία,μια φυσική παρουσία δυνατή στο μαρκάρισμα,καλή στην overplay άμυνα(παρά τα 190 εκατοστά που έχει μπόι)και κυρίως με 8 γεμάτες χρονιές σε ένα ανταγωνιστικότατο πρωτάθλημα.Επίσης ο φημολούμενος μισθός του εβδομαδιαίως μάλλον προδικάζει πως αποκτήθηκε για βασικό συστατικό της ¨Κόκκινης¨¨αμυντικής γραμμής.(περίπου 100.000 λίρες)Ακόμη και αν αποχωρήσει ο Martin Skrtel-γεγονός σχεδόν βέβαιο-,με Lovren,Sakho και Gomez και δεδομένης της ευρωπαικής απουσίας το ρόστερ μοιάζει ποσοτικά ικανό.Μένει να δούμε αν ο Καμερουνέζος διεθνής θα δικαιολογήσει την πίστη του Klopp.

To βάρος όμως του budget ΠΡΕΠΕΙ να δοθεί για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής.Όσοι ¨παρακαλούν¨-μεταξύ αυτών και ο γράφων- για την απόκτηση 6αριού που θα κάνει τη διαφορά υπάρχει σοβαρή περίπτωση να απογοητευτούμε.Ο Emre Can μοιάζει να έχει ακλόνητο προβάδισμα για τη θέση ενώ στον ίδιο χώρο αγωνίζεται και ο νεαποκτηθείς Marko Grujic.Αυτό όμως που πρωτίστως χρειαζόμαστε είναι 2 box to box μέσους.Δύο μέσους που θα υλοποιήσουν την αυξημένη ταχύχητα που ζητά ο Klopp τόσο στην ενεργητική όσο και στην παθητική μετάβαση(transition).O Henderson δεν είναι το ίδιο καλός αφ΄ής στιγμής ξεκίνησε η ιστορία με το πέλμα του ενώ ο Joe Allen πιθανότατα θα αποχωρήσει και εκτός αυτού το δυνατό του σημείο είναι η κατοχή και η κυκλοφορία της μπάλας,στυλ διαφορετικό από την κυρίαρχη φιλοσοφία του προπονητή του.Επίσης,είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ανάγκη της ομάδας ν αποκτήσει 1-2 wingers(από τη στιγμή που και η θέση του Ibe κρίνεται επισφαλής).Το ρόστερ της Liverpool μεσοεπιθετικά είναι γεμάτο 10άρια και όσο και αν θέλουμε να τους χωρέσουμε στην ίδια 11άδα,έχουν την τάση να συγκλίνουν προς τον άξονα καθιστώντας μας εξαιρετικά προβλέψιμους.Ειδικά αν ο Γερμανός προτιμήσει να διατηρήσει το αγαπημένο του 4-2-3-1,η ανάγκη καθίσταται επιτακτική!!

Τέλος,θεωρώ πως υπό προυποθέσεις μπορεί να χρειαστεί η απόκτηση ενός striker(λαμβανομένου και ως δεδομένου πως ο Benteke θα παραχωρηθεί).Όμως μένει να δούμε πόσο καλή προετοιμασία θα κάνει ο Daniel Sturridge, καθώς αν μείνει υγιής έχουμε 3 καθαρόαιμους επιθετικούς συν το Roberto Firmino που εκτεταμένα αγωνίστηκε εκεί επί ένα δίμηνο.Αυτά εν ολίγοις(τουλάχιστον έτσι ελπίζω).Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους!!

 

Μοιραστείτε το!

2 thoughts on “Τα μεταγγραφικά…ΠΡΕΠΕΙ της Liverpool

  1. πάρα πολύ ωραίο άρθρο συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφει!! και τώρα που δεν θα έχουμε ευρωπαϊκές διοργανώσεις θέλω να πιστεύω ότι θα πάρουμε μια από τις θέσεις του CL αυτός νομίζω ότι θα είναι ο στόχος μας και ότι καλύτερο προκύψει μετά!

  2. Θεωρώ πως αφού δεν έχουμε Ευρώπη θα ταν μια καλή ευκαιρία να καθαρίσουμε το ρόστερ , όπως πολυ σωστά ειπες έχουμε γεμίσει 10ρια και δεν έχουμε κανέναν γρήγορο ντριπλερ μπουκαδόρο ακραίο.
    Καλό θα ήταν ένας εκ τον Λαλλανα , Κουτινιο , Φιρμινο να πουληθεί ώστε να αγοραστεί ενα αξιόλογο ακραίο χαφ και να μικρύνει κάπως το ρόστερ ώστε να δέσει και η ομαδα , γιατι σίγουρα οι συνεχείς αλλαγές μονο πίσω την εχουν παει.
    Τελος θεωρώ πως Μιλνερ και Χεντερσον οσο και να θέλουμε να τους ανεβάσουμε και να τους θεωρούμε τοπ παιχτες σίγουρα δεν είναι ! ο Μιλνερ δεν ξέρει καν τι θέση παίζει χάνεται είναι σε όλα μέτριος μα σε τίποτα καλος οσο για Χεντερσον το παθος του και το σουτ είναι ίσως τα μοναδικά θετικά που έχει , η Λιβ πονάει στην θέσει 6 και θεωρώ πως εκεί πρέπει να γίνει η δυνατή κίνηση με εναν παίχτη τύπου Γκουντογαν που θα είναι κοουτσ εντός γηπέδου σε μια σχετικά άναρχη ομάδα.

    Karius . Clyne , Matip , Lovren , Ricardo-Rodriguez . Emre Can , Gundogan . Bellarabi (Payet) , Coutinho , Brahimi . Sturridge

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com