Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Villarreal – Liverpool (preview)

Villarreal – Liverpool (preview)

Η Liverpool έχει δείξει ότι ο σημαντικότερος στόχος που της έχει απομείνει είναι πλέον η κατάκτηση του Europa League.

 

Η ομάδα του Klopp εκτός από ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, βλέπει το θεσμό και σαν τη μοναδική της πλέον ευκαιρία να βρεθεί την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Champions League, με ότι συνεπάγεται αυτό για την εικόνα και τα οικονομικά της ομάδας.

 

Οι «κόκκινοι» δέχθηκαν πολλά πλήγματα τραυματισμών το τελευταίο διάστημα, όμως το τελευταίο πλήγμα μάλλον ήταν το χειρότερο. Ο Mamadou Sakho βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και βρίσκεται κάτω από έρευνα της UEFA. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα ο Γάλλος αμυντικός είχε βρεθεί με παραπάνω ποσοστό λίπους στο σώμα του και αποφάσισε να πάρει χάπια για να τον βοηθήσουν να χάσει το περιττό ποσοστό, όμως αυτά περιείχαν μία απαγορευμένη ουσία που στη συνέχεια εντοπίστηκε στον οργανισμό του στον έλεγχο. Ο Sakho δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα, όμως η ομάδα ανακοίνωσε ότι όσο διαρκέσει η διαδικασία διερεύνησης του από την UEFA δε θα συμμετάσχει σε κανένα παιχνίδι της ομάδας. Μάλιστα ο Γάλλος αποδέχθηκε σήμερα τις κατηγορίες, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον περιμένει απλά την τιμωρία που θα του επιβληθεί. Το ιστορικό δεν είναι με το μέρος του, καθώς αναμένεται να χάσει τουλάχιστον έξι μήνες από οποιαδήποτε συμμετοχή με τους «κόκκινους» αλλά και την εθνική ομάδα. Μία τέτοια ποινή είχε επιβληθεί μάλιστα και στον συμπαίκτη του Kolo Toure όταν είχε αντιμετωπίσει τις ίδιες κατηγορίες σαν παίκτης της Manchester City.

 

Στα αγωνιστικά θέματα, η Liverpool είναι αήττητη στα τελευταία επτά παιχνίδια της, ενώ συνολικά έχει χάσει ένα από τα τελευταία της δώδεκα. Highlight της φετινής σεζόν δεν είναι άλλο από τη μεγάλη της ανατροπή στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Dortmund, όταν σε ένα μισάωρο ανέτρεψε το εναντίον της 3-1 σε ένα υπέρ της 4-3 περνώντας στα ημιτελικά. Ωστόσο στο τελευταίο της παιχνίδι προβλημάτισε και πάλι, αφού έχασε ένα προβάδισμα 2-0 που είχε αποκτήσει στο ημίχρονο κόντρα στη Newcastle που παλεύει για τη σωτηρία της. Υπάρχει ωστόσο η δικαιολογία της συγκέντρωσης στο Europa League, πράγμα που μένει να αποδειχθεί και στο γήπεδο.

 

Από την άλλη μεριά η Villarreal διανύει μία εξαιρετική σεζόν, καθώς πέρα από τους ημιτελικούς του Europa League βρίσκεται και στην τέταρτη θέση στην Primera Division και διεκδικεί την πρόκριση της στο Champions League και από εκεί. Γεγονός ότι και σε εκείνη έχει αρχίσει να βγαίνει κάποια κούραση, καθώς μετά το παιχνίδι κόντρα στην Sparta Πράγας, στο οποίος εξασφάλισε την πρόκριση της σε αυτή τη φάση, ηττήθηκε στο πρωτάθλημα με 2-1 από τη Rayo Vallecano, για να ακολουθήσει μία ήττα από τη Real Μαδρίτης με 3-0. Το σερί της χωρίς νίκη έφτασε τα τρία παιχνίδια την Κυριακή, όταν και έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Real Sociedad, όμως η δικαιολογία της συγκέντρωσης στο αυριανό παιχνίδι ισχύει και για εκείνη.

 

 

Τραυματισμοί και απουσίες

 

Μεγάλες και σημαντικές απουσίες για τη Liverpool καθώς το τελευταίο διάστημα έχασε τους Emre Can, Jordan Henderson και Divock Origi, ενώ σε αυτούς προστίθεται τώρα και ο Sakho όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

 

Το θετικό νέο για τον Klopp είναι ότι είδε τον Christian Benteke να επιστρέφει στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε πριν ένα περίπου μήνα στην εθνική Βελγίου. Έτσι θα έχει έναν ακόμα διαθέσιμο επιθετικό, αφού την τελευταία εβδομάδα είχε μείνει μόνο με τον Daniel Sturridge. Ωστόσο ο Βέλγος μάλλον θα είναι λύση ανάγκης αφού στερείται ρυθμού, ενώ δεν έχει βοηθήσει γενικά όσο θα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας μέσα στη σεζόν και φαίνεται να είναι ένας από τους υποψήφιους προς αποχώρηση το καλοκαίρι.

 

 

Οι δηλώσεις του Klopp

 

Ο Klopp ρωτήθηκε για την επιστροφή του Benteke και απάντησε:
«Το ότι ο Christian επέστρεψε είναι τα καλύτερα νέα. Έχουμε μόνο παίκτες έτοιμους να παίξουν ρόλο αύριο. Δεν υπάρχουν τουρίστες. Είμαστε έτοιμοι για τη στιγμή.».

 

Για το αυριανό παιχνίδι δήλωσε:

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το καλύτερο μας παιχνίδι. Η Villarreal δείχνει κάθε βδομάδα το υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου. Απίστευτα δυνατή. Μιλάμε μόνο για τον ημιτελικό. Κανείς δεν πιστεύει ότι έχουμε σχεδόν φτάσει στο στόχο (σ.σ.: εννοώντας ότι έχει μείνει ένα εύκολο βήμα πριν τον τελικό όπως αναφέρουν πολλοί, κάτι που ουσιαστικά θα έδειχνε «ασέβεια» προς τη Villareal). Είμαστε εδώ επειδή σεβόμαστε κάθε τουρνουά και κάθε γύρο του.».

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com