Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το αίνιγμα με τον Benteke… Part 2

Το αίνιγμα με τον Benteke… Part 2

Τη προηγούμενη φορά που ασχολήθηκα με τον μεγαλόσωμο Βέλγο επιθετικό της ομάδας (δείτε το εδώ, τα ίδια ισχύουν και σήμερα, πλην κάποιων στατιστικών) αναφέρθηκα σε δύο κύρια σημεία: να παίζουμε κάπως πιο σχετικά με το παιχνίδι του Target Man μας, και ο ίδιος να προσπαθεί πιο πολύ.
Τέσσερεις χρονιές στην Αγγλία ο Benteke, μόνο οι Lukaku, Aguero, Suarez και Giroud σκόραραν πιο πολλά γκολ από αυτόν στη Premier League αυτό το διάστημα. Και όπως λέω και για τον Sturridge, τα νούμερα είναι εκεί και δε μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα.
Αυτό που με παραξενεύει εμένα δεν είναι το ότι δεν σκοράρει σε κάθε παιχνίδι, ούτε ότι έχασε κάποια άχαστα. Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, από πολύ πιο μεγάλους σκόρερ από αυτόν είδαμε τέτοια. Εγώ κολλώ όμως σε άλλα πράγματα.
Ρε φίλε Christian είπαμε πρέπει να κινείσαι πιο πολύ στον αγωνιστικό χώρο, ναι ή όχι; Ο ίδιος ο Κλοπ αναφέρθηκε σε αυτό. «Benteke covered 8.88km against West Ham. No outfield player who played the whole game ran less». Δηλαδή ακόμα και οι ball boys μπορεί να έτρεξαν πιο πολύ χθες. Ε δε γίνεται!
Η ομάδα από την άλλη ναι έπαιξε κάπως πιο κοντά στο παιχνίδι σου, 32 σέντρες βλέπω στα στατιστικά. Τώρα αν δεν ήταν πολύ κοντά του κάποιος δεύτερος επιθετικός, συμφωνώ στον Κλοπ είναι που πρέπει να τα πούμε αυτά (four four fucking two, κόλλα δίπλα του έναν άνθρωπο, τον Firminio ας πούμε – εδώ και τόσο καιρό το φωνάζω αυτό).
Ξέρουμε επίσης φίλε Benteke πως είσαι από τους καλύτερους στη κατηγορία (και από τότε που ήρθες Αγγλία) στο ψηλό παιχνίδι και τις κερδισμένες μονομαχίες. Που το είδαμε χθες αυτό ρε μεγάλε; Πως είναι δυνατό από τις 13 μάχες στον αέρα με τον Collins να πήρες 2 μόνο; Κάναμε αυτόν τον Collins χθες να μοιάζει με Hyypia, αν είναι δυνατό. This is the man who won more balls in the air than any other player in the Premier League last season – 188 in total. Που ήταν χθες;
Καλή ομάδα η WestHam του Bilic αλλά σίγουρα όχι για να σε κερδά τόσο εύκολα. Δεν υποτιμώ κανένα αντίπαλο, υπάρχουν πολλά καλά σύνολα και καλές μονάδες. Εξαρτάται και τι περίοδο θα τύχει να αντιμετωπίσεις τον καθένα. Όπως εμείς τώρα που έχουμε δύσκολα συνεχώμενα παιχνίδια στη συνέχεια χωρίς ανάσα, και πρέπει να τα παλέψουμε με ότι υλικό και δυνάμεις μας έμειναν. Μπορεί να προηγήθηκαν δύο νίκες με 1-0 (θετικό και το μηδέν παθητικό) αλλά δεν πατά καλά η ομάδα, είναι φανερό. Δεχτήκαμε 2 πολύ εύκολα γκολ χθες.
Οκ γενικά χθες δε κερδίζαμε τις «ένας προς ένας» μονομαχίες. Ούτε καν δείξαμε λίγο τσαμπουκά, δεχτήκαμε να μας κάνουν ότι θέλουν οι γηπεδούχοι, σαν να ήμασταν αγόρια του δημοτικού εμείς και άντρες του λυκείου αυτοί. Γι’αυτό και από τον Αη Βασίλη το 1ο πράμα που ζήτησα ήταν ένα ‘μπάσταρδο’ στην ομάδα να ψηλώνει λίγο φωνή εκεί που χρειάζεται. Δεν έχουμε τέτοιο Carragher πλεον, κάποιο Macherano. Δε μπορεί να αντιστέκεται σε άλλους 11 απέναντι του (συν το διαιτητή) μόνο ο Lucas, ίσως και ο Can. Μην είστε τόσο soft!
Χθες έγιναν πολλά δε λέω, δεν είναι μόνο το ότι δε παίξαμε ανάλογα σκληρά και εμείς. Και μπορεί να υπάρχουν ελαφρυντικά των πολλών τραυματισμών, του δύσκολου προγράμματος κτλ. Αλλά δε δικαιολογείται τέτοια εμφάνιση! Έγιναν κάποιες ευκαιρίες, βρήκαμε και το δοκάρι, υπάρχει και το θέμα του 1ου γκολ που έγινε φάουλ στον Μορένο, αλλά φτάνει με δικαιολογίες! Παίξτε μπάλα! Παλέψετε! Δε θέλω να σταθώ σε ένα ένα τους παίχτες. Τα ανάφερα στη σελίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα, και μετά.
Πίσω στο θέμα μου, αν και δεν είμαι από αυτούς που εστιάζω όλο το πρόβλημα στον Benteke. Δηλαδή για το ότι βρίσκεται η ομάδα εκεί που βρίσκεται φέτος δε φταίει μόνο ο Benteke. Ούτε καν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης δεν έχει μπορώ να πω. Δεν είναι σωστό όση λύπη και απογοήτευση έχουμε για την ομάδα να την βγάζουμε σε ένα παίχτη, όποιος και να είναι αυτός.
Απλά μια κακιά μέρα χθες ο Benteke, όπου τίποτε δεν έκανε καλό; Δε νομίζω. Αφού και στα προηγούμενα δύο ναι μεν σκόραρε τα νικητήρια γκολ και μας χάρισε 6 βαθμούς, αλλά ήταν κακός γενικά.
Με WestHam o Benteke:
75% επιτυχημένες πάσες
15% κερδισμένες εναέριες μονομαχίες
0 σουτ εντός εστίας
0 επιτυχημένες τρίπλες
Πάντως γενικά δε μπορεί κάθε φορά να σου σκοράρει ο επιθετικός σου στο κάτω κάτω. Δε μπορεί να τα περιμένεις όλα από αυτόν. Είμαι πολύ απογοητευμένος από την συνεισφορά και των υπολοίπων, κυρίως του κέντρου, τόσο σε γκολ όσο και σε δημιουργία. Δεν είναι δυνατό να φωνάζει ο κόσμος σε οτιδήποτε κάνει ο συγκεκριμένος παίχτης (στα πάντα όμως!), και τους άλλους να τους χαϊδεύετε.
Στο κάτω κάτω για τις όποιες επιλογές τον προπονητή να κρίνετε που τον επιλέγει κάθε φορά. Αλλά θα μου πείτε ποιον να βάλει; Αφού είναι όλοι τραυματίες. Έρχεστε στα λόγια μου λοιπόν. Παρά να κράζετε καλύτερα να παρακαλάτε να βρεθεί η χρυσή τομή και η φόρμουλα του παιχνιδιού της ομάδας και του τρόπου που θέλει ο Κλοπ, μαζί με το στιλ που ταιριάζει στον Benteke.
Θέλουμε δουλειά μάγκες! Προσωπικά πιστεύω είναι σε πολλούς τομείς που έχουμε πρόβλημα, και το λέω εδώ και καιρό, ακόμα και μετά τα τρελά διπλά σε Chelsea και Man.City. Ενώ μου φαίνεται αδιανόητο να μίλησε κανείς για πρωταθλητισμό σε οποιοδήποτε σημείο της χρονιάς. Ο Κλοπ πρέπει να αναθεωρήσει την άποψη του για τις μεταγραφές Ιανουαρίου. Ήδη αργήσαμε να φέρουμε κάποιους νέους παίχτες. Κούραση τραυματισμοί κάρτες κύπελλα εθνικές Ευρωπαϊκά… έχει δρόμο ακόμα. Επιστροφή τραυματιών, και μεταγραφές! (Χαιρετώ την επιστροφή Kent από το δανεισμό του).
‪#‎Ros‬
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com