Είσαι εδώ
Home > ΓΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ > Αρθρογραφία μελών > Το αίνιγμα με τον Benteke

Το αίνιγμα με τον Benteke

Ένα από τα πιο δύσκολα και πιο ενοχλητικά πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι να αισθάνεσαι ότι μερικοί από τους συμπαίκτες σου παίζουν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με εσένα. Νομίζω αυτό συμβαίνει με τον big Ben.

O Βέλγος υψηλόσωμος επιθετικός μπορεί να τα βάλει με όλη την αντίπαλη άμυνα και να προκαλέσει προβλήματα. Το έχει αυτό, το έδειξε. Πριν έρθει σε εμάς έδειχνε σε καλύτερο βαθμό και το σκοράρισμα του. Κοντά μας όμως είδαμε να χάνει. τα άχαστα!
Το ότι δε κολλάει απόλυτα στο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, τόσο με τον προηγούμενο όσο και με τον νυν προπονητή, σε κάνει να διερωτάσαι γιατί ξοδέψαμε £32.5 εκ. το καλοκαίρι. Δεν είναι καταστροφικά τα νούμερα του, αντιθέτως μια χαρά φαίνονται στη θεωρία. Five goals in all competitions – μόνο ο Coutinho έχει τον ίδιο αριθμό. Δεν είναι αρκετά καλό βέβαια.
Το ανησυχητικό όμως είναι πως η ομάδα δείχνει καλύτερα όταν δεν είναι στο αρχικό σχήμα ο Christian. Επιθετικά η ομάδα είναι πιο επικίνδυνη στο ψηλό pressing, στις γρήγορες αντεπιθέσεις, στις εναλλαγές θέσεων, στο συνδυασμό μεταξύ των επιτιθέμενων ποδοσφαιριστών. Αυτά επιτεύχθηκαν με τους Sturridge Origi Firminio Coutinho Lallana αλλά όχι με τον Benteke. Οι τοποθετήσεις τους, η όρεξη τους να τρέξουν στο κενό χώρο, η αποτελεσματικότητα τους. Ότι δοκιμάζουν τους βγαίνει αυτούς. Όχι όμως του Benteke, δυστυχώς. Ο οποίος προσπαθεί δε λέω. Απλά είναι διαφορετικός. Είχε και ατυχείς φάσεις, δοκάρι θυμάμαι, κάποιες στιγμές φαντασίας. Ενώ η κατάρα με τους τραυματισμούς στην ομάδα χτύπησε και αυτόν.
Παραπάνω δουλειά στο Melwood φίλε Jurgen, να βρεθεί η χρυσή τομή!
Το γκολ του στο Stamford Bridge προήλθε από φοβερή προσπάθεια Coutinho Lallana αν θυμάμαι καλά. Και τα δύο του γκολ στο πρωτάθλημα υπό τον Κλοπ ήρθαν ενώ είχε περάσει στον αγώνα σαν αλλαγή από το πάγκο. Στις δύο ήττες του Κλοπ από Palace και Newcastle ήταν βασικός… Δε ξέρω, απλά λέμε τώρα, παραθέτω δεδομένα. Δε σημαίνει πως οι αποτυχίες ήταν γι’αυτόν.
Since Klopp: 15 goals with Benteke as a sub, 7 goals with Benteke in the starting line-up.
Όχι δεν τον σκαρτάρω. Όχι δεν τα μηδενίζω όλα και όχι δεν ακολουθώ τις εισηγήσεις κάποιων ‘να τον διώξουμε το συντομότερο’ (και αυτόν). Δεν προτείνω ούτε ότι μας βγήκε νέος Carrol κτλ.
(όσο αφορά τα σχόλια μου για τις απόψεις του κόσμου στη σελίδα μας Liverpool FC Cyprus Fans, για τους παίχτες μας και την σωστή αντιμετώπιση τους, τα αναφέρω στο προηγούμενο άρθρο για τον Sturridge, μην επαναλαμβάνομαι)
Είναι και το άλλο όμως, που αναφέρω στην εισαγωγή μου: Ο Christian πολύ απλά δεν τροφοδοτείται σωστά! Θέλει μπαλιές, σέντρες προς αυτόν, σωστές μεταβιβάσεις. Play the ball directly to his feet! Όχι στο χώρο. Λογικό ναι, αλλά δεν είναι απόλυτα το στιλ των Coutinho & Firmino πχ. Ας βρεθεί μια μέση λύση, μια σωστή συνταγή. Yes, Jurgen?
«It needs ideas, it needs creativity, it needs movement, it needs flexibility.» Αυτό μας είπε ο coach μετά τη West Brom. Ξέρει και ο ίδιος ότι χρειάζεται διαφορετικό παιχνίδι ο 25άχρονος επιθετικός μας. Μας κάνει αργούς, προβλέψιμους, πιο εύκολο να μας μαρκάρουν. Ο Κλοπ θέλει »move, move, move»! Και αξιοποίηση του χώρου, με γρηγοράδα στην ανάπτυξη. Full-throttle λέμε! Ε βρες τους τρόπο να παίζουν και τον Βέλγο σε αυτό!
Για να είμαι εντελώς δίκαιος, στη προσπάθεια μου να βρω στατιστικά για τις σέντρες (crosses) μόνο από premier league είδα κάτι. Και στα 4 από τα 8 παιχνίδια του Κλοπ στο πρωτάθλημα που έπαιξε ο Benteke, όντως οι σέντρες ήταν πιο πολλές. Οπότε προσπαθούμε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνάμεις και το στιλ και του ίδιου. Αλλά πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και αυτός, τον οποίο τόσο ο προπονητής όσο και ο κόσμος, τον στηρίζουν και τον πιστεύουν.
Πρέπει να είναι καλύτερος, περιμένουμε πιο πολλά. The club’s second most expensive signing in its history! Όπως και από πολλούς άλλους βέβαια. επιφυλάσσομαι για επόμενα γραπτά.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com