Είσαι εδώ
Home > ΓΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ > Αρθρογραφία μελών > Statistics VS Reality σημειώσατε Χ & πάω με το συναίσθημα!

Statistics VS Reality σημειώσατε Χ & πάω με το συναίσθημα!

Daniel Sturridge. Είναι όσο καλός και απαραίτητος όσο τα στατιστικά του λένε; Ο καλύτερος στην ιστορία του συλλόγου όσο αφορά τα γκολ ανά αγώνα σε περίπτωση που το ξεχνάμε. Απλά να αποδεχτούμε το αναπόφευκτο; Ότι δηλαδή θα ζει με τους τραυματισμούς του αυτούς και θα είναι απόν κάθε λίγο και λιγάκι; Οκ τα τελευταία δύο χρόνια είναι απελπιστική κατάσταση, τόσο για τον ίδιο όσο και για το club. Αλλά πάντα το είχε. Το ξέραμε και τότε που τον αρπάξαμε από την Chelsea. Ατυχία; Λάθος προπονήσεις; Ευθύνη και σε προπονητικά team και ιατρικά επιτελεία που δούλεψαν μαζί του; Ψυχολογικά του ίδιου; Δε ξέρω.

Το θέμα είναι αν αξίζει τα χρήματα που παίρνει και τη θέση που έχει στο ρόστερ τέτοιου club ο Sturridge. Και αν μπορούμε με πιο λίγα χρήματα (τόσο σε μεταγραφή όσο και σε συμβόλαιο) να βρούμε καλύτερη περίπτωση αυτή τη στιγμή. Αλλά αφού λέμε είναι ο καλύτερος μας! Ενώ και σε σύγκριση με τους επιθετικούς των άλλων ομάδων επίσης είναι στους καλύτερους. Όταν είναι υγιείς και παίζει όμως όλα αυτά. Can Daniel ever be fit again? Και ποιον άλλο να φέρεις έτσι καιρούς. Πείτε μου ένα όνομα που λογικά θα μπορούσε να’ρθεί σε δύο βδομάδες που ανοίγει το παράθυρο των μεταγραφών, που ξέρετε εγγυημένα ότι θα πετύχει και θα δώσει τα γκολ που θέλουμε, χωρίς τραυματισμούς και άλλα προβλήματα. Είναι ρίσκο τώρα.

Στο μεταξύ το αστείο είναι πως στην ‘Liverpool FC Cyprus Fans’ δέχομαι κριτική συνεχώς για το ότι τον υποστηρίζω κτλ. Λες και εγώ δεν είμαι απογοητευμένος με τους συνεχείς τραυματισμούς και απουσίες (για τον οποιοδήποτε λόγο συμβαίνουν όπως αναφέρω πιο πάνω – επειδή όχι δεν είμαι ούτε μες το μυαλό του ούτε στο ιατρείο του Melwood να ξέρω τι γίνεται). Αλλά ότι και αν γίνεται, και όπως και αν είναι τα δεδομένα, δε μπορούμε απλά να βρίζουμε τους πάντες και τα πάντα. Όσο είναι κάποιος κάτω από αυτό το club και φοράει το liverbird στο στήθος από όποιο πόστο, δε γίνεται να τον βρίζεις! Τα ίδια άκουγα και για τον Ρότζερς. σαν πώς εμένα μου άρεσε η όλη κατάσταση. Όλους θα τους υποστηρίζω όμως. Δεν είναι αυτό το θέμα, το για ποιους γράφω κάτι καλό και για ποιους όχι. Για όλους το ίδιο νιώθω. Liverpudlian είμαι, όχι Danielian, ή Rodgerian, ή Lallanian κτλ κτλ.

 

Αλλά δε τα βλέπω όλα μαύρα ή άσπρα, και δε βιάζομαι σε συμπεράσματα και αποφάσεις. That’s not the Liverpool way. Μην περιμένετε να επευφημώ σχόλια εναντίον του Sturridge ή του κάθε Sturridge που μπορεί να μην είναι στη καλύτερη φάση του. Το αν δεν πρέπει να είναι εκεί, ή με αυτό τον τρόπο (με τέτοιο συμβόλαιο πχ), είναι ευθύνη άλλων να το αποφασίσουν. Με αυτούς να τα έχετε. Η υποστήριξη μας για την ομάδα δεν αλλάζει όμως, είναι η ίδια. Και όσοι είναι κάτω από το σύλλογο και έχουν ακόμα τα κόκκινα τους, τους υποστηρίζουμε! Όπως όλοι (δικαίως) φωνάζουμε και θυμώνουμε με τις απουσίες, το ίδιο χαιρόμαστε και πανηγυρίζουμε στα γκολ του.

 

Πάντως σίγουρα δε πρέπει να περιμένουμε τους ‘τουιτεράδες’ να μας μάθουν πότε πρέπει να γίνεται το ένα ή το άλλο. Ξέρετε πολύ καλά ότι υπερβάλλουν πολλές φορές και τα ΜΜΕ. Και οι δύο αυτοί παράγοντες παρασύρουν κι άλλους. Έχετε όλοι και κρίση και λογική. Εμείς στη σελίδα έχουμε την ευκαιρία να τα κουβεντιάζουμε, να λέμε τις απόψεις μας, πάντα σε κόσμια πλαίσια, και με σεβασμό προς τον άλλο. Μέχρι εκεί. Μην μας φταίει ο διαχειριστής ή ο οποιοσδήποτε άλλος έχει διαφορετική άποψη για κάτι. Ελευθερία λόγου έχουμε. Μπορεί να υπάρξει διαφωνία. Να φοβόμαστε να πανηγυρίσουμε όταν σκοράρει ο Sturridge δηλαδή, και όταν κάνει καλό διώξιμο ο Λόβρεν, και όταν κάνει άλλο ένα επιτυχημένο τάκλιν ο Λούκας, κτλ κτλ. Όπως με τον ίδιο τρόπο βέβαια τα λέμε και όταν είναι αρνητικά τα γεγονότα ή τα στατιστικά. Δεν υπάρχει λόγος να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα, υπέρ ή εναντίον κάποιων παικτών. Όλοι στην ίδια ομάδα είναι, όποιος και αν τους έφερε, με τα όποια λεφτά! Την ίδια ομάδα που υποστηρίζουμε! Δεν φταίνε οι ίδιοι οι παίκτες για όλα. Γενικά οι ευθύνες σε μια συλλογική προσπάθεια, τόσο στα καλά όσο και στα κακά, δεν είναι ποτέ σε ένα ή δύο άτομα.

Ξέφυγα όμως. Πάμε πίσω στο θέμα του Άγγλου επιθετικού. Ναι δε μπορείς να κτίσεις γύρω από τον Sturridge. Αλλά ναι άμα είναι fit συμφωνώ με τον Carragher στην άποψη του (που πρόλαβε ήδη και την είπε δύο φορές φέτος – σκέψου να έπαιζε δηλαδή κιόλας ο Studge) ότι ‘είναι ο καλύτερος στην Premier League μαζί με τον Aguero’! That cannot be argued! Είναι δεδομένο αυτό, εκεί γραμμένο κάτω. Τόσο στα παιχνίδια που έπαιζε με τον άλλο τον εξωγήινο τον Σουάρεζ, όσο και σε αυτά που την τράβηξε μόνος του. Τι συζητάμε τώρα όμως, όλα άλλαξαν με τη φυγή του ‘αλήτη’ μου. να μη πάω εκεί και είναι άλλο πονεμένο κεφάλαιο.

The finest goals-to-game finisher in the Premier League era λοιπόν! Αυτό δείχνει τη ποιότητα του ανθρώπου. Με τα δύο του goal το Σεπτέμβριο με την Aston Villa το στατιστικό αυτό (goals-per-game ratio) ήταν στο 0.65 – δηλαδή καλύτερο και από τον Torres και από τον Suarez… Μπορείτε να το συλλάβετε αυτό; Θυμηθείτε τα γκολ, τις κινήσεις, τους διαφορετικούς τρόπους που έβρισκε να τους καρφώνει κάθε φορά, τα γκολ με United, με nEverton, με Arsenal. Όλους τους βάφτισε. Στο Southampton πριν λίγες βδομάδες έστειλε μηνύματα. Ακόμα το έχει ναι, για όσους τον αμφισβήτησαν. Αλλά δυστυχώς ακόμα έχει και τους τραυματισμούς. Και το όλο θέμα φαίνεται πιο πολύ και με την απουσία του Ings που ως γνωστόν χάνει το πιο πολύ μέρος της χρονιάς. Ενώ και ο νεαρός Origi φαίνεται άπειρος ακόμη. Ο άλλος της παρέας, ο Big Ben(teke), δεν έχει σταθερή απόδοση ακόμα, παρόλο που και αυτός έχασε τον ένα μήνα και κάτι λόγο τραυματισμού. Και στο πίσω μέρος του μυαλού και ο Firminio που επίσης δε φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί σωστά ακόμα. Από τον Ιανουάριο του 13′ που ήρθε ο Daniel, πόσοι άλλοι καλοί επιθετικοί ήρθαν; Φταίει και για αυτό ο ίδιος;

Ο Daniel Sturridge θέλει να παίζει για την Liverpool! Ελπίζω να μην νομίζετε πως χαίρετε κιόλας επειδή δεν αγωνίζεται. Μπορεί να είναι και στο μυαλό του κάποια θέματα ναι, αλλά σίγουρα οι σοβαροί τραυματισμοί υπήρξαν, και δεν είναι εύκολο κάποτε. Δεν αντιδρούν όλοι το ίδιο. Να πωληθεί λένε κάποιοι, ‘όσα όσα’. Μα ποια ομάδα θα έδινε έστω κάποια καλά χρήματα για μια τέτοια περίπτωση αν το δουν μόνο από τη δική σας μεριά, που υποστηρίζετε ότι είναι ξοφλημένος και πρέπει να φύγει. Και που να δεχτεί να πάει ο ίδιος δηλαδή; Γιατί να μην μείνει και να παλέψει να επανέλθει; Γιατί να μην θέλουμε και να παρακαλούμε να μείνει και να γιάνει και να παίζει επιτέλους; Δε θέλουμε όλοι να δούμε το χορό ξανά; Όσο για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, ή να αμείβετε αναλόγως των συμμετοχών του όπως κάποιοι προτείνουν, δεν έχω ιδέα αν μπορεί να γίνει. Μόλις πέρσι τον Οκτώβριο υπόγραψε νέο συμβόλαιο. Και τον δένει στην ομάδα μέχρι το 2019 (!). Τότε όλοι πανηγύριζαν παρεμπιπτόντως. Είναι νομικά θέματα αυτά, ας τα βρουν. Στο κάτω κάτω του προτάθηκε ένα συμβόλαιο, το αποδέχτηκε, υπέγραψε. Γιατί να έρθει πίσω να το αλλάξει τάχα σου λέει; Επαναλαμβάνω δουλειά μας εμάς είναι να υποστηρίζουμε αυτή την ομάδα. Με κριτική μεν, αλλά ως ένα σημείο δε. Δε μπορείς να τα μηδενίζεις όλα. Με άλλους ίσως είναι που πρέπει να τα έχεις, και όχι 100% με τον ίδιο. Δεν του πρότεινα εγώ το συμβόλαιο, ούτε εγώ τον πληρώνω. Και εννοείται δεν είμαι ούτε ψυχολόγος του ούτε ο προσωπικός του γιατρός.
Οκτώ εκατομμύρια στερλίνες το χρόνο! Όταν είναι υγιείς και πυροβολά τα αντίπαλα δίχτυα δε το σκέφτεσαι. Όταν όμως δεν. ε τότε ούτε οκτακόσιες δε θέλεις να του δίνεις. Όχι μόνο αυτού, αλλά όλους που είναι σε παρόμοια φάση. Σκεφτείτε κι άλλους τραυματίες. τόσο δικούς μας όσο και άλλων ομάδων. Εγώ λέω καλύτερα να περιμένουμε λίγο ακόμα, να δούμε τι επιφυλάσσει η τύχη (και η σωστή δουλειά θέλω να πιστεύω), και προτιμώ να έχω αυτόν έστω για τα μισά παιχνίδια το χρόνο παρά άλλο ένα στοίχημα, επειδή αυτό μεταφράζεται σαν 15+ γκολ σίγουρα, και είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε! Δεν έχουμε ούτε 5+ από κάποιο από τους επιθετικούς μας! Ρίσκο και ελπίδα με Studge αντί μια νέα αγορά ξανά. Αυτό τουλάχιστο για την ώρα. Και το καλοκαίρι βλέπουμε. Ήρθαν εξάλλου 3 (+1) νέοι επιθετικοί πριν 6 μήνες. Και έχουμε άλλο ένα δανεικό στην Ιταλία… Θέλουν όλοι κάποιο χρόνο ακόμα.

Καμία αλλαγή στους επιθετικούς τον Ιανουάριο λέω εγώ! Και συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του Κλοπ που πιστεύει το ίδιο. Αλλού είναι τα προβλήματα μας πιστεύω, αλλού το θέμα στη τωρινή ομάδα. και ελπίζω να τα βλέπουν οι αρμόδιοι.

 

Δε θα παρατούσα τον Daniel λοιπόν, τουλάχιστο όχι ακόμα. Ξαναλέω δείτε τι μπορεί να κάνει. Δε ξέρουμε πως νιώθει ο Daniel, physically and mentally, και δε πρέπει να προσποιούμαστε ότι ξέρουμε. Ακούτε πολλά, πιστεύετε λίγα. Άνθρωπος είναι! Και τουλάχιστο στη δική μου περίπτωση. Ι choose NOT to leave him walk alone!
Οπότε Daniel, get better, score goals, do the dance και τα ξαναλέμε. YNWA

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com