Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τέλος στα πειράματα πριν να είναι αργά!

Τέλος στα πειράματα πριν να είναι αργά!

Ο άνθρωπος των πειραμάτων, γνωστός ως Brendan Rodgers, μας παρουσίασε χθες ένα νέο σύστημα που θα το ονομάσουμε 3-1-4-2! Είναι το 7ο διαφορετικό που δοκιμάζει στα 9 πρώτα παιχνίδια της ομάδας! Μιλάμε για ένα αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο ρεκόρ που θα πρέπει να του πιστωθεί!!

O Rodgers  πριν 10 μέρες κόντρα στη Bordeaux έπαιξε για πρώτη φορά φέτος με αμυντική 3άδα (3-4-2-1), έχοντας τους Pedro-Rossiter κεντρικά χαφ και τους Lallana-Ibe πίσω από τον Origi.
Τη προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Norwich, το άλλαξε σε  3-4-1-2 με τους Milner-Lucas κεντρικά χαφ και τον Coutinho επιτελικό πίσω από τους Sturridge-Ings.
Για το league cup κόντρα στη Carlisle επανέφερε το  3-4-2-1 με τους Allen-Milner κεντρικά χαφ και τους Firmino-Lallana πίσω από τον Ings.

Κόντρα στη Villa λοιπόν, πέρα από τη τύχη του να σκοράρεις στο 2ο λεπτό (Milner) και την αδιαμφισβήτητη ικανότητα του Sturridge να στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό (twice) ακόμη κι αν δεν είναι απολύτως έτοιμος, ο Rodgers δοκίμασε κι ένα νέο σχήμα (3-1-4-2) το οποίο βοήθησε αρκετά στη βελτίωση της εικόνας της ομάδας μας, είχαμε 62% κατοχή και πραγματοποιήσαμε μία πειστική εμφάνιση κι εντέλει κατακτήσαμε μία νίκη που τόσο είχαμε ανάγκη για ψυχολογικούς αλλά και για βαθμολογικούς λόγους! Σε τι διαφέρει όμως το 3-1-4-2 από τα προηγούμενα συστήματα? Στο ότι αντί για 2 κεντρικά χαφ και 1 επιτελικό (3-4-1-2) ή 2 κεντρικά χαφ και 2 επιτελικά (3-4-2-1), σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει 1 αμυντικό χαφ (ο Lucas στη περίπτωσή μας) και 2 κεντρικά χαφ (Coutinho-Milner χθες), πίσω από τους 2 επιθετικούς (Sturridge-Ings). Με αυτή τη κίνηση 1ον παίζει επιτέλους ο Coutinho στη θέση που του ταιριάζει καλύτερα (κεντρικό χαφ όπως τη σεζόν 13-14) και 2ον οι πλάγιοι back (Moreno-Clyne) έχουν περισσότερο χώρο να ανέβουν με αποτέλεσμα να γίνονται wingers στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αξίζει να πούμε δυο λόγια για μερικούς παίκτες ξεχωριστά.
1ον Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία του Emre Can! Ο Τουρκογερμανός είναι κεντρικό χαφ στο στυλ του Yaya Toure, του Steven Gerrard, του Paul Scholes. Μπορεί δηλαδή εξίσου καλά να κόψει, να πασάρει και να σουτάρει. Όταν  τον χρησιμοποιείς ως κεντρικό αμυντικό τον ευνουχίζεις! Όταν μάλιστα του έχεις δώσει σαφείς εντολές να ανεβαίνει συνεχώς και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού,  όσες αντοχές κι αν έχει, είναι αδύνατο να μπορεί να γυρνάει πάντα αποτελεσματικά στην άμυνα (που δεν είναι η φυσική του θέση).
2ον Χαιρετίζουμε  την αναγέννηση του Philippe Coutinho ως κεντρικό χαφ (δεν ήταν τέλειος, αλλά ήταν μακράν η καλύτερη φετινή του εμφάνιση, στην οποία έβγαλε τις 2 από τις 3 assists του παιχνιδιού)! Ας ευχηθούμε να συνεχίσει να παίζει σε αυτή τη θέση που τόσο του ταιριάζει..
3ον Απολαύσαμε  την επιστροφή του Daniel Sturridge που τόσο είχαμε ανάγκη. Η ποδοσφαιρική του ευφυία και η ικανότητά του στο σκοράρισμα, ξεπερνούν εμπράκτως την ανετοιμότητά του (είχε το χειρότερο ποσοστό σε σωστές πάσες). Το γεγονός ότι έκανε 5 σουτ κι έβαλε 2 goals (τη στιγμή που ο Coutinho είχε 7 όλα άστοχα π.χ.) τα λέει όλα!
4ον Υποκλινόμαστε στην απόδοση του Lucas ως καθαρό αμυντικό χαφ. Ο μόνος λόγος που πρέπει να παίζει ο Βραζιλιάνος στη Liverpool είναι αν παίζει στη θέση του. Δεν είναι κεντρικό χαφ (και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει). Αν θέλουμε λοιπόν να τον αξιοποιήσουμε θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει στη θέση του. Αν δεν απατώμαι, χθες ο Lucas έκανε 2 ρεκόρ ομάδας για τη σεζόν 15-16. Ρεκόρ κατοχής μπάλας και ρεκόρ στα πετυχημένα τάκλιν σε ένα παιχνίδι (11)!
5ον και κυριότερο! Οι επιστήμονες θα πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους μετά την αρχηγική επιβλητική εμφάνιση του James Milner. Μετά το 120λεπτο τη Τετάρτη κόντρα στη Carlisle, κατάφερε να βρίσκεται παντού μόλις 67 ώρες μετά! Όργωσε κυριολεκτικά το γήπεδο και σε συνδυασμό με τα συνεχή ανεβάσματα του Emre Can, είχες την αίσθηση ότι παίζαμε με παίκτη παραπάνω! Αν προσθέσουμε σε αυτά τα 6 πετυχημένα τάκλιν, το υπέροχο γρήγορο goal του που άνοιξε την άμυνα της Villa, αλλά και τη μαγευτική assist που έβγαλε στον Sturridge, τότε έχουμε μία εμφάνιση που άγγιξε τη τελειότητα!

Κλείνοντας να πούμε ότι είναι απαράδεκτη η αμέλεια του Rodgers να πραγματοποιήσει τις 3 αλλαγές που δικαιούται. Στη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, οι 3 βαθμοί είναι υπερπολίτιμοι και θα έπρεπε να προστατευθούν με κάθε τρόπο. Ακόμη και το παιχνίδι στο σημαιάκι του κόρνερ ήταν για κλάματα. Δεν είναι δύσκολο να μάθεις αυτά τα tricks στους παίκτες σου – απλά δείξ’τους λίγο Ιταλικό πρωτάθλημα και θα γίνουν experts σε μια βδομάδα!
Τα goals του Sturridge, οι assists του Coutinho, τα τάκλιν του Lucas και τα πάντα του Milner(!) μπορεί να έσωσαν προσωρινά το τομάρι του Rodgers, αλλά αν θέλει να παραμείνει προπονητής στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου (που γιατί να μη θέλει) θα πρέπει να σοβαρευτεί επιτέλους! Θα πρέπει να διαλέξει ένα σύστημα και να σταματήσει τους πειραματισμούς που τόσο έχουν στοιχίσει στην ομάδα, μέσα στην αγωνιστική περίοδο.. Ας του πει κάποιος ότι δεν είναι Ιούλιος και περίοδος προετοιμασίας..

YNWA

-Σταύρος Μπέκας (LFC of Our Dreams)

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com