Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Brendan, κάτι πάει στραβά πάλι…»

«Brendan, κάτι πάει στραβά πάλι…»

Πέρασε η 5η αγωνιστική, η ομάδα μας έχει συγκεντρώσει 7 βαθμούς έχοντας πετύχει 3 goals και μένοντας ήδη 8 βαθμούς μακρυά από τη κορυφή.. Όλα δείχνουν δυστυχώς πως αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, άλλη μία σεζόν θα πάει χαμένη.. Δεν έχουμε την απαίτηση η Liverpool να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Όταν όμως στα 4 από τα 5 πρώτα παιχνίδια η απόδοσή σου είναι κακή, τότε θυμίζεις μικρή ομάδα που έχει ως στόχο τη παραμονή της στη κατηγορία και όχι ομάδα πρωταθλητισμού.. Ε, αυτό μας προσβάλει ως οπαδούς αυτού του τεράστιου συλλόγου..

Ας δούμε αρχικά τι έγινε χθες. Ο Rodgers παρέταξε την ίδια ομάδα που ηττήθηκε 0-3 από τη WHU (με τον Ings στη θέση του τιμωρημένου Coutinho), αλλά μετέτρεψε το 4-3-2-1 σε ένα ξεκάθαρο 4-3-3. Εν ολίγοις δεν υπήρχαν επιτελικοί μέσοι, αλλά wingers (Ings / Firmino). Το σύστημα στην άμυνα μετατρεπόταν σε 4-5-1 και η διπλή ζώνη άμυνας δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στη Utd, που είχε τη κατοχή της μπάλας, να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για την επιλογή να παρκάρει το πούλμαν (άλλη ομάδα θυμίζει αυτό!) και να παίξει για το 0-0. Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η δυναμικότητα της ομάδας μας δυστυχώς. Για ποιον λόγο όμως δεν γίναμε καθόλου απειλητικοί στις αντεπιθέσεις? 1ον Βρέθηκε σε μέτρια προς κακή μέρα ο καλύτερος ως τώρα φετινός μας παίκτης (Milner). Έτρεξε, μάρκαρε, κέρδισε μονομαχίες, αλλά όποτε έπαιρνε τη μπάλα έμοιαζε να είναι αγχωμένος και να μην έχει το καθαρό μυαλό να σπάσει σωστά τη μπάλα και να ανεβάσει την ομάδα επιθετικά.. 2ον Οι Lucas & Gomez ναι μεν αμύνονται ικανοποιητικά αλλά δεν συμμετέχουν καθόλου στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Επειδή όμως δεν ζούμε στο 1980 αλλά στο 2015 αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μας (ακόμη και αν πρόκειται για αντεπιθέσεις). 3ον Ο Firmino δεν θυμίζει Βραζιλιάνο διεθνή ποδοσφαιριστή. Επειδή όμως θυμόμαστε ότι και οι Henderson / Coutinho εξίσου μέτριοι ήταν στις πρώτες τους εμφανίσεις με τη κόκκινη φανέλα, κάνουμε υπομονή και ελπίζουμε σύντομα να βρει τον εαυτό του. Συμπερασματικά όποτε παίρναμε τη κατοχή της μπάλας οι μόνοι που έδειχναν εγκλιματισμένοι και έτοιμοι να αντεπιτεθούν ήταν οι Emre Can, Ings, Clyne & Benteke. Με 4 παίκτες δεν κάνεις φάση ούτε σε ομάδα της 3ης εθνικής, όχι στη Manchester Utd.
Η Liverpool κράτησε εύκολα το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο. Τι συνέβη όμως στο δεύτερο? Δεχθήκαμε γρήγορα goal (49’) από στημένη φάση στην οποία αμυνόμαστε σαν ερασιτεχνική ομάδα. Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε ο εφιάλτης του φετινού Rodgers. Έπρεπε να επιτεθεί για να ισοφαρίσει. Όπως εξηγήσαμε και πριν, επίθεση με 4 παίκτες δεν γίνεται. Ο προπονητής μας δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Ok, ψέματα. Άλλαξε θέσεις στους δύο εσωτερικούς του χαφ! Έβαλε αριστερά τον Milner και δεξιά τον Emre Can. Χωρίς κανέναν σχεδιασμό, αλλά με τη καρδιά των παικτών που φορούν τη φανέλα με το liverbird, οι παίκτες μας ανέβηκαν κάποια μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να πιέσουν με απολύτως ανορθόδοξο τρόπο όμως. Στο 65’ περνάει ο Ibe στη θέση του Firmino (αλλαγή προσώπου, όχι θέσης). Η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι έγινε 5 λεπτά μετά. Ο Ander Herrera μπαίνει στη περιοχή ο Gomez πέφτει νωρίς να κάνει τάκλιν, δεν βρίσκει μπάλα και ο Ισπανός της Utd κερδίζει έξυπνα το penalty (αφού περισσότερο πέφτει στα πόδια του παρά δέχεται ανατροπή). Ευστοχεί ο ίδιος στην εκτέλεση και γράφει το 2-0 στο 70’. 4 λεπτά μετά μπαίνει ο Origi (πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Liverpool) στη θέση του πολύ καλού Danny Ings. Ο Rodgers σε αυτό το σημείο κάνει διπλό έγκλημα αποδεικνύοντας πόσο λίγος είναι για τον πάγκο ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Χάνεις 2-0 20 λεπτά πριν το τέλος και δεν παίρνεις το παραμικρό ρίσκο? Τι φοβάσαι? Τη συντριβή? Βάλε τον Moreno στη θέση του Gomez, βάλε και τον Origi στη θέση του Lucas περνώντας τον Milner αμυντικό χαφ και παίξε για την ανατροπή. Στο 84’ ο Benteke κάνει το 2-1 με ένα απίθανο ψαλιδάκι και αμέσως μετά ο πιο ακριβοπληρωμένος έφηβος του πλανήτη (Martial) εκθέτει τον πολύπειρο Skrtel και γράφει το τελικό 3-1 για τη Utd.
Ξέρω ότι πολλοί δικαιολογούσαν τον Rodgers για τις μεταγραφές λέγοντας ότι δεν αποφασίζει ο ίδιος για τους παίκτες, αλλά η επιτροπή. Ακόμη κι αν έχουν απόλυτο δίκαιο (που πιθανότατα έχουν), για τις φετινές επιλογές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και εξηγούμαι αμέσως.
ΔΕΝ σου φταίει καμία επιτροπή που δεν επιλέγεις καν να αγοράσεις αριστερό μπακ, όταν είναι σαφές ότι το έχεις απόλυτη ανάγκη.
ΔΕΝ σου φταίει καμία επιτροπή που πούλησες τον Sterling και δεν τον αντικατάστησες με κάποιον άλλο winger.
ΔΕΝ σου φταίει καμία επιτροπή που έδωσες δανικό τον έναν από τους δύο wingers που είχες στο ρόστερ σου (Markovic).
ΔΕΝ σου φταίει καμία επιτροπή που όλο το καλοκαίρι δοκίμαζες 4-4-2 και 4-2-3-1 και εντέλει στα επίσημα παίζεις 4-3-3.
ΔΕΝ σου φταίει καμία επιτροπή που στη περίοδο προετοιμασίας έπαιζες με κάτι χωριά αντί να δίνεις δυνατά τεστ.
Και τέλος ΔΕΝ σου φταίει καμία επιτροπή που δεν βγάζεις αυτοματισμούς στο γήπεδο. Που δεν έχεις κανένα σχέδιο. Που είσαι απολύτως προβλέψιμος. Οι 7 βαθμοί που έχουμε είναι πάρα πολλοί σε σχέση με την εικόνα της ομάδας μας και το λέω με πολύ βαριά καρδιά αυτό..
#Rodgers_Out_Klopp_In
YNWA
Σταύρος Μπέκας

 

Μοιραστείτε το!

One thought on “«Brendan, κάτι πάει στραβά πάλι…»

  1. είναι τραγικό που ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά σε μεταγραφές και δεν έχουμε :
    1. εξτρεμ υψηλού επιπέδου τεχνίτης, μπαλαδορος, τριπλέρ και σκόρερ να μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο
    2. εναν αμυντικό εγγύηση αρχηγός σταθερός και έξυπνος να διαβάζει φάσεις
    3. ενα 8άρι να δημιουργεί να ασσισταρη και να παίρνει την ομάδα πάνω του όταν οι υπόλοιποι είναι σε κακή μέρα.

    Καλώς η κακός οι παίχτες που επιλέχτηκαν για αυτή τη δουλειά σίγουρα δεν κάνουν (λαλανα-μιλνερ-λοβρεν , «καλοί» αλλά για βοηθητικοί μη πω παγκιτες).
    Τελος για τις αθλιες επιλογές που εχει κανει ο rodgers τα 3 τελευταία χρονια θα πρεπε καποιος να τον εχει διώξει με τις κλωτσιές απ την ομάδα !

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com