Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γυναίκα αλλάζεις, ομάδα όχι!

Γυναίκα αλλάζεις, ομάδα όχι!

Κείμενο από τον Andros NeoPhytou

Oι ιδιοκτήτες λοιπόν κρατούν και συνεχίζουν με τον Brendan. Tώρα, όπως είχα πει και πριν τη συνάντηση, ο κόσμος θέλει να ξέρει το σκεπτικό πίσω από αυτό.

Ο manager θέλει δημόσια τη στήριξη τους ώστε να πειστούν οι πάντες πως όλοι είναι αφοσιωμένοι και αποφασισμένοι για το όλο μακροχρόνιο πλάνο κάτω από τον Βοριοιρλανδό. Όπως ανάφερα ξανά ο κόσμος είναι μοιρασμένος, με πολλές διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους.

Προσωπικά πιστεύω πως όσα λάθη και να έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι Αμερικάνοι (και κάνουν ακόμα), τα καλά είναι πιο πολλά. Το πιο εύκολο σε μια αποτυχία είναι να τα ρίξεις όλα σε ένα άτομο. Ευτυχώς ή δυστυχώς έχουν τη δική τους κρίση και δεν επηρεάζονται από τη πίεση των Μ.Μ.Ε. και μερίδας κόσμου. Αυτό είναι το σκεπτικό τους και πρέπει να το σεβαστούμε. Μπορεί να μην είναι άτομα που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με το άθλημα, αλλά έχουν τους ανθρώπους τους σχετικούς που ασχολούνται. Το θέμα είναι ότι κάποια από αυτά τα άτομα (που δουλεύουν για τη προσπάθεια αυτή) είναι σε λάθος θέσεις, ή χωρίς επαρκή βοήθεια!

Ελπίζω να τα δουν και να τα διορθώσουν. Σηκώνει πολύ συζήτηση για το μέχρι στιγμής έργο τους, αλλά θα μείνω στο θέμα, τη τελευταία τους απόφαση.

Πλέον αρχίζει η νέα χρονιά, αφού καταλήξαμε ότι συνεχίζουμε με τον ΒR, αφού ήδη προχωρούν κάποιες ανανεώσεις κάποιες μεταγραφές, ενώ ανακοινώθηκε και επίσημα το τουρ το καλοκαιρινό.

Θυμίζω όταν μίλησα για σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Τουλάχιστο να εξηγήσουν την απόφαση τους, με αιτίες και δικαιολογητικά. Για παράδειγμα, με το να τον κρατήσουν σημάνει αποδέχονται και τα δικά τους λάθη περι στρατηγικής;

Θα ήταν εύκολο να τα ρίξουν όλα στον Rodgers και να πάρουν κάποιον άλλο, σβήνοντας όμως ουσιαστικά 3 χρόνια πλάνου. Αλλά φαίνεται πως η FSG παίρνει το μερίδιο ευθύνης της. Το ότι τον στηρίζουν σημάνει θα αλλάξουν κάτι στη στρατηγική τους; Να εξηγήσουν γιατί πιστεύουν θα είναι καλύτερα τα πράματα φέτος, θέλει να ακούσει ο κόσμος. Γιατί δε θα επαναληφθούν τα λάθη τους και του ανθρώπου τους που χειρίζεται την ομάδα και τον στηρίζουν παρόλο το φετινό ‘θέαμα’.

Αλλάζει κάτι στο πως προσεγγίζουμε την αγορά για νέους παίκτες; Επειδή ας το παραδεχτούμε… λάθη έγιναν πολλά αυτά τα τελευταία 25 χρόνια (στα 5 ήταν οι της FSG), αλλά το πιο σοβαρό ήταν οι λάθος επιλογές παικτών. Και έκαναν και αυτοί τα λάθη τους ήδη. Ας ελπίσουμε πως έμαθαν από αυτά…

H κίνηση για James Milner μπορεί να δείχνει και ότι ξεφύγαμε από το ‘νέους υποσχόμενους με προοπτική για μεταπώληση’ παίκτες. Θα έχει δύναμη πάνω στο περιβόητο transfer committee o ΒR; Όσοι ακούστηκαν μέχρι στιγμής (Kovasic Clyne Benteke – αν είναι όντως αλήθεια) είναι επιλογές δικές του ή της επιτροπής; Πάντως το καλό κινούμαστε γρήγορα φέτος… Σίγουρα όμως η μεταγραφή Μίλνερ σε κολλάει με το περίφημο moneyball θέμα, αφού θεωρείται πολύ μεγάλο συμβόλαιο, στα 29 του, και με τόσες εκατοντάδες παιχνίδια στα πόδια του. Αντιθέτως με τον Ings.

(P.S.: Welcome to LFC James Milner and Danny Ings – επίσημο πλέον)

Οι ιδιοκτήτες να μας πουν τι περιμένουν από τον Rodgers άμεσα αλλά και μακροχρόνια. Ναι δε περιμένω να κάτσουν να τα πουν όλα όσα αναφέρω, απλές σκέψεις είναι. Όμως δε πρέπει όντως μια επίσημη ανακοίνωση (κάτι τελοσπάντων) στήριξης του προπονητή; Προσωπικά τι λένε και πόσο και πως είναι ενήμερη η κάθε πλευρά από Melwood μέχρι Boston άλλη κουβέντα. Αλλά να μην βγεί ένα πλάσμα δημόσια να πει ‘είμαι δίπλα σου ρε φίλε’; Δε με νοιάζει με λεπτομέρεια το γιατί ακόμα τον πιστεύουν και τι είπαν. Με νοιάζει ότι από τη στιγμή που αποφάσισαν αυτό πρέπει να το κάνουν σωστά, να κερδίσουν πίσω το κόσμο, προπονητής και διοίκηση.

Αν είναι να έχει κάποια πιθανότητα η φετινή νέα χρονιά, παρόλο που αρκετοί την διαγράφετε ήδη αν και έχουμε μόνο αρχές του Ιούνη, τότε πρέπει να δούμε μπροστά. Το ίδιο και οι υπεύθυνοι στην ομάδα, τόσο στο Melwood όσο και στις Η.Π.Α., διορθώνοντας τα λάθη που είδαμε. Πρέπει όλοι να αφήσουμε πίσω τη πικρία μας και να σκεφτούμε λογικά και ορθολογιστικά. Πήραν (υπό τις συνθήκες) το μικρότερο πιθανό ρίσκο και κόστος.

Πρέπει όμως να διορθωθούν κάποια θέματα. Να καλυτερεύσει ο τρόπος που προσεγγίζουμε παίκτες, και η διαδικασία διαπραγμάτευσης για πιθανή μεταγραφή. Πρέπει πριν από αυτό μάλλον να ξέρουμε τι παίκτες θέλουμε, τα στοιχεία που θέλουμε να έχει. Να δούμε τι κάνουν άλλες ομάδες που στοχεύουν ακριβώς αυτό που θέλουν, αντί να περιμένουμε να το κάνουν για να πάμε μετά να τους πάρουμε τους δικούς τους καλύτερους ίσως (εννοείται σε πολύ ψηλή τιμή).

Έχει ευθύνη και ο προπονητής στους παίκτες που ήρθαν, ήταν μέρος των αποφάσεων των προηγούμενων καλοκαιριών. Μπορεί να είναι η όλη κατάσταση με το transfer committee αλλά σίγουρα αρκετές προτάσεις του δεν είναι αυτό που θέλουμε. Δεν είναι κακό, μπορεί να μην το έχει αυτό το κομμάτι. Ας το δει η διοίκηση να του βρει αυτό που θέλει. Του Rodgers άμα του δώσεις το σωστό υλικό θα σου βγάλει ότι καλύτερο μπορεί (εκτός και αν έρθουν όλα τα ανάποδα όπως φέτος – είτε από ατυχία είτε από λάθη). Δεν είναι λες και του ήρθαν όλα ρόδινα φέτος αλλά μόνος του ‘αυτοκτόνησε’, αλλά σίγουρα μπορούσε να μάθει στη πορεία και να περιοριστεί στα λάθη, τα πείσματα, τις δηλώσεις. Και να είχε καλύτερη κούρσα για τη 4-άδα (όπως ήρθαν τα πράματα) τουλάχιστον.

Ας πούμε περασμένα ξεχασμένα για πέρσι όμως, αναγκαστικά τελοσπάντων, για το καλό της δικής μας υγείας αλλά και της ομάδας. Σκεφτείτε να πηγαίνουν στο γήπεδο κάθε βδομάδα και να ακούν το κόσμο να τους σφυρά αντί να τους σπρώχνει προς τη νίκη. Δείτε πως πάνε οι άλλες ομάδες με μια αποφασιστικότητα και άνεση (αυτοπεποίθηση) για συγκεκριμένους παίκτες. Και δε μιλώ για τους 3-4 μεγάλους που δε μπορούμε να συναγωνιστούμε, ούτε για τρελά λεφτά. Είχαμε ευκαιρία πέρσι για καλές κινήσεις αλλά δεν έγινε. Να δούμε να μη γίνουν τα ίδια φέτος παρά να μείνουμε στα περσινά.

Αυτά συμβαίνουν στις ομάδες. Κάποιοι δε θα πιάσουν, ή κάποιοι δε θα πιάσουν από τη πρώτη. Έχει πολλά που παίζουν ρόλο, τα είπαμε πολλές φορές, όλα είναι σχετικά. Λόγια λίγα, δουλειά πολύ. Αυτό είναι το μότο μου για φέτος. Κουράστηκα να ακούω βλακείες από όλους τους εμπλεκόμενους. Σιωπή και αποτελέσματα! Δε φταίει αποκλειστικά ένα άτομο, ούτε μια συγκεκριμένη απόφαση από τους διοικούντες. Είναι πολλά που πρέπει να διορθωθούν.

Βασικά θέλουμε ένα άνθρωπο διορισμένο από την FSG που να είναι πιο κοντά στην ομάδα, και να είναι ΜΟΝΟ στην ομάδα!

Όχι λίγο εδώ λίγο εκεί λίγο, στο baseball λίγο ποδόσφαιρο, λίγο ΗΠΑ λίγο Αγγλία, λίγο red soxs λίγο Lfc… Ένα πλάσμα του θεού που να είναι κοντά και στο κόσμο και στη πόλη, που να νιώθει το παλμό, τη κουλτούρα! Από τη προφορά μέχρι το πάθος τους για την ομάδα, αυτό λείπει!

Βοήθεια στο προπονητικό team και τους παίκτες, και σύνδεσμο μεταξύ αυτών και των διοικούντων! Αυτός που θα ξέρει όχι μόνο τι θέλουν οι διοικούντες από την ομάδα και ανάποδα, αλλά και τι θέλουν οι φίλαθλοι! Κάποιον well respected, γνωστό, εργατικό, που να νοιάζεται. Αυτός που θα πάει να τραβήξει το αυτή σε όποιον κάνει μ@λακία από τώρα και να πάει (έστω).

Επίσης, όχι τα λάθη όπως πέρσι με Sanchez! Να μην μείνουμε σε ΈΝΑ στόχο και να κολλήσουμε εκεί. Τον κράτησες που τον κράτησες τον προπονητή, τώρα έλα εξήγα το όμως! Δεν έφτασε τους περσινούς στόχους. Τότε πως τον κράτησες; Δε λέω είναι λάθος ή σωστό. Αλλά αιτιολόγα το!

Κάποιες προσλήψεις της διοίκησης ήταν λανθασμένες. Έμαθαν ίσως από αυτές; Περιμένουμε να δούμε ποιους προπονητής θα πάρουν αυτή τη φορά. Θέλουμε έμπειρους! Όχι με 1 χρόνο εμπειρίας στη 1η κατηγορία! Lack of experience needs to be addressed!

Πάντως αφού έμεινε ο BR θα έχει πολύ πίεση πάνω του. με την 1η ήττα θα ακούγονται ξανά τα ίδια, kai άλλοι προπονητές θα περιμένουν να αναφερθούν ξανά. Βοήθεια άμεσα ξαναλέω! θέλει τεχνικό δ/τή η κατάσταση; Άλλους στο προπονητικό team; Δε ξέρω. Κάντε κάτι! Να μη χάσουμε και αυτό το καλοκαίρι.

Φτάνει δηλώσεις, δεν της ανέχομαι πλέον. Έργα! Δουλειά! Και αποτέλεσμα!

Όπως είπε και ο φίλος ο Σταμ <<δε πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, ο σύλλογος είναι παραδοσιακά από το «φτωχό» Λίβερπουλ, μη περιμένετε να παρατήσει την ιδεολογία και τις αξίες της για να γίνει μια ‘υπέρ-καπιταλιστική’ δύναμη>>, αναφερόμενος σε πιθανή επιθυμία κανενός για να μας αγοράσει κάποιος πάμπλουτος ιδιοκτήτης. Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα. Δε μας ταιριάζει ο τρόπος αυτός, not the Liverpool way. Καλύτερα να αλλάξεις ομάδα…

#Ros

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com