Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Άγιοι» και…»μάγοι»!

«Άγιοι» και…»μάγοι»!

Πολλοί θα χαρακτήριζαν το 0-2 της Liverpool επί της Southampton «μαγική εικόνα», όμως όσο η πρώτη έχει στην ενδεκάδα της παίχτες κλάσης σαν αυτή του Philippe Coutinho που μόλις στο 3ο λεπτό του ματς σημείωσε…»μαγικό γκολ», τότε ελάχιστη σημασία έχουν όλα τα άλλα.

Οι Reds κατάφεραν να προηγηθούν με ‘φωτοβολίδα’ του Βραζιλιάνου στο 3′ και κλείδωσαν το παιχνίδι με ευθύβολο συρτό σουτ του Sterling στο 73′, έχοντας με αυτό, το απόλυτο… 2/2 σουτ στον στόχο και μόλις ακόμη ένα εκτός στόχου, μέχρι εκείνο το σημείο!
Η Southampton που έχει πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Kevin Friend στο πρώτο μέρος ιδιαίτερα όταν υπήρξαν διαμαρτυρίες σε τρεις (!) περιπτώσεις για πέναλτι, δεν έπαιξε άσχημα, πίεσε τους «Κόκκινους», είχε κατοχή και αρκετές τελικές, όμως δε βρήκε ποτέ τον τρόπο να νικήσει τον για ακόμη ένα ματς στη σειρά, εξαιρετικό Mignolet.

Πλέον οι «Κόκκινοι» ανεβαίνουν στην 6η θέση, όμως το σημαντικότερο, μειώνουν στους δύο από την 4η Manchester United και συνεχίζουν το ντεμαράζ επιτυχημένων εμφανίσεων.
Από την άλλη πλευρά οι «Άγιοι» παραμένουν στην 5η, ένα βαθμό πάνω από τους σημερινούς τους αντιπάλους.

Α’ Ημίχρονο:
Εξαιρετικά από άποψη έντασης ξεκίνησε ο αγώνας, με τον Pelle πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού να βρίσκεται στην περιοχή ‘φάτσα’ με τον Mignolet και τον Can να τον μαρκάρει. Ο Ιταλός ‘γκρεμίστηκε’ και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όμως ο Kevin Friend δεν πείστηκε.

Δύο λεπτά μάλιστα αργότερα μία στιγμή…μαγείας, από αυτές που μας έχει συνηθίσει να προσφέρει ο Philippe Coutinho, έβαλε μπροστά την Liverpool.
Ο Βραζιλιάνος ‘ζύγισε’ το σουτ του από τα 30 περίπου μέτρα και το έστειλε στο ‘γάμα’ του Forster ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα που είχε εκτοξευθεί με τρομερή δύναμη και έτσι το 0-1 ήταν γεγονός.

Η Southampton φυσικά ήταν πολύ νωρίς για να το βάλει κάτω και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει άμεσα, ένα λεπτό αργότερα!
Οι «Άγιοι» πάτησαν ξανά στην περιοχή, ο Djuricic βρήκε την ψυχραιμία παρά το ότι έπεσε -υπήρξαν ξανά φωνές για πέναλτι- να γυρίσει στον Elia ο οποίος όμως είδε τον Mignolet να πέφτει εξαιρετικά και να διώχνει σε κόρνερ στη γωνιά του.

Ο ρυθμός έπεσε για αρκετή ώρα με τους γηπεδούχους μόνο να κάνουν κάποιες προσπάθειες χωρίς τύχη, όμως στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου οι περιπτώσεις που…φωνάζουν έφτασαν τις τέσσερις (!).

Στο 44′ ο Elia έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Mignolet να κάνει έξοδο στο ύψος της περιοχής, με το σουτ του άσου των Saints να βρίσκει στο χέρι του Βέλγου, αλλά τον διαιτητή να θεωρεί ότι αυτό βρισκόταν εντός περιοχής. Ένα λεπτό μετά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ήρθαν οι διαμαρτυρίες για πέναλτι για τρίτη φορά (!) καθώς η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στο χέρι του Lovren μετά από έναν ‘πανικό’ στα καρέ του Mignolet, όμως ο Friend έδειξε και πάλι «παίζετε» και λίγο αργότερα σφύριξε για τελευταία φορά.

Β’ Ημίχρονο:
Λίγα άλλαξαν μέχρι το 60ο λεπτό, με την Southampton να έχει κατοχή και κάποιες ενέργειες κοντά στον Mignolet που όμως αποσοβούσε η άμυνα των Reds, οι οποίοι όμως δε μπορούσαν να βρουν από την δική τους πλευρά διαδρόμους για το…παραμικρό σουτ.

Όταν όμως ο Brendan Rodgers στο 62′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Daniel Sturridge, η επίθεση των Merseysiders έγινε πιο ‘ζωηρή’ και τελικά ευτύχησαν να βρουν για δεύτερη φορά δίχτυα με την μόλις τρίτη τους προσπάθεια, στο 73′.

Ο Sterling πήρε τη μπάλα κοντά στα μεσαία γραμμή από λάθος των Saints, βρήκε στα αριστερά τον Moreno, ο Ισπανός προσπάθησε την σέντρα, την οποία απομάκρυνε αρχικά ο Targett με τη μπάλα όμως να φτάνει στον Sterling που από την καρδιά της περιοχής σούταρε όμορφα για να κάνει το 0-2!

Στο 78′ ο Tadic εκτέλεσε ένα φαουλ που πέρασε από το τείχος με πολύ δύναμη, όμως ο Mignolet μπλόκαρε σταθερά, ευρισκόμενος στη σωστή θέση.

Στο 87′ o Sturridge βρέθηκε σε καλή θέση και έπιασε ένα χαμηλό σουτ όμως ο Forster δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Schneiderlin δοκίμασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι που δεν πήγε όμως εκεί που ήθελε και ο Mignolet έκανε άλλη μία επέμβαση, η οποία ήταν και η τελευταία πριν το το σφύριγμα του διαιτητή που βρήκε τους Reds να πανηγυρίζουν ένα πολύ σημαντικό ‘τρίποντο’.

Συνθέσεις:
Southampton: Forster, Clyne, Fonte, Yoshida, Targett, Wanyama, S. Davis (45′ Schneiderlin), Ward-Prowse (57′ Mane), Djuričić (75′ Tadic), Elia, Pellè

Liverpool: Mignolet, Can, Skrtel, Lovren, Henderson, Allen, Markovic (45′ Moreno), Ibe (75′ Johnson), Lallana, Coutinho (62′ Sturridge), Sterling

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com