Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Την πλήγωσε ξανά!

Την πλήγωσε ξανά!

Την πλήγωσε για ακόμη μία φορά η Chelsea την Liverpool και έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Stamford Bridge, οι «μπλε» πήραν την πρόκριση στον τελικό του League Cup με γκολ του Ivanovic στο 94ο λεπτό.Έπειτα από ενενήντα λεπτά αγώνα και ας ήταν αρκετά ανοιχτό το παιχνίδι στο Λονδίνο, οι δύο ομάδες δεν έφτασαν στο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση πριν οδηγηθούν στην παράταση.

Εκεί όπου μίλησε η εμπειρία των γηπεδούχων και το γκολ του Σέρβου έδωσε την πρόκριση στον τελικό.

Α’ ημίχρονο

Απόλυτα μοιρασμένο το πρώτο μέρος στο Stamford Bridge, με τις δύο ομάδες να παίζουν από την αρχή επιθετικό ποδόσφαιρο, να ανοίγονται για το γκολ όμως οι τελικές τους προσπάθειες έπεφταν πάνω στις καλοστημένες άμυνες.

Αν και η Liverpool είχε λιγότερη κατοχή μπάλας, πραγματοποίησε πιο ουσιαστικές φάσεις και έφτασε πιο εύκολα στο γκολ με κυριότερη στιγμή το χαμένο τετ-ατετ από τον Philippe Coutinho στο 43′, με τον Courtois να αποκρούει με το αριστερό πόδι.

Βέβαια, η Chelsea με λιγότερες ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους είχε ένα ξέσπασμα με συνεχόμενες φάσεις στο ημίωρο με τον Oscar όμω και οι δύο προσπάθειες πέρασαν δίπλα από το τέρμα του Mignolet, χωρίς να επέμβει ο Βέλγος.

Mάλιστα, οι γηπεδούχοι έχουν έντονα παράπονα από την απόφαση του Michael Oliver να μην δώσει την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Martin Skrtel στον Diego Costa, σε μία φάση που σήκωσε κύμα αντιδράσεων. Το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου από τον διαιτητή, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο 0-0.

Β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, η Chelsea μπήκε εμφανώς καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε την μπάλα με την Liverpool να δείχνει ότι έχανε την δύναμη που είχε στο πρώτο ημίχρονο.

Στην συμπλήρωση μία ώρας παιχνιδιού, ο Eden Hazard με εξαιρετική προσπάθεια που πέρασε τρεις παίκτες έξω από την περιοχή των «κόκκινων», όμως το σουτ πέρασε ψηλά άουτ.

Oι «μπλε» συνέχισαν το καλό τους παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, όμως η Liverpool κατάφερε να δημιουργήσει και αυτή με την σειρά της φάσεις, σε μικρότερο βαθμό βέβαια από τους γηπεδούχους.

Μάλιστα την μεγαλύτερη φάση για να πάρει το προβάδισμα η Liverpool στα τελευταία λεπτά με τον Raheem Sterling, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα το δοκάρι του Courtois.

Η μπάλα πήγανε πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα έστελνε τον τελικό και θα απέφευγαν το… πόκερ της παράτασης και μετά των πέναλτι, όμως δεν έφτασαν ποτέ.

Παράταση

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η παράταση για τους «μπλε», αφού μπήκαν δυνατά και κέρδισαν το φάουλ από τον Lucas έξω από την περιοχή στο 94ο λεπτό.

Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Willian  και με ωραίο τρόπο σημάδεψε στην καρδιά της άμυνας των «κόκκινων» με τον Ivanovic να πηδάει ψηλότερα από τον Balotelli (που ήταν ο τυχερός που τον μάρκαρε) και άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Όσο πέρναγαν τα λεπτά, τόσο αυξανόταν η ένταση στον αγωνιστικό χώρο με τα νεύρα να κατακλίζουν τους παίκτες του Brendan Rodgers. Το γκολ δεν ερχόταν και εκτός αυτού η Chelsea έπαιζε το δικό της παιχνίδι.

Όσες προσπάθειες έγιναν και στο πρώτο μέρος αλλά και στο δεύτερο, η ομάδα του Merseyside δεν έφτασε στο πολυπόθητο 1-1 με τους Λονδρέζους να πανηγυρίζουν μία τεράστια νίκη-πρόκριση.

Chelsea

Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry (c), Filipe Luis(78′ Azpilicueta), Matic, Fabregas(50′ Ramires) Willian(119′ Drogba), Oscar, Hazard; Diego Costa.

Liverpool

Mignolet, Can, Skrtel, Sakho(57′ Johnson), Lucas, Henderson, Moreno(105′ Lambert), Markovic(70′ Balotelli), Gerrard, Coutinho, Sterling

Πηγή: www.englishfootball.gr

Συντάκτης: Σταύρος Πραβής

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com