Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στήριξη στον Rodgers και μετεγγραφές

Στήριξη στον Rodgers και μετεγγραφές

Η νέα ήττα της Liverpool δεν έδειξε απλά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Φανέρωσε με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο την αδυναμίας της να διαχειριστεί την κατάσταση και να συνέλθει. Η επόμενη μέρα θα βρει την ομάδα να παίζει τα πάντα κόντρα στην Λουντογκόρετς αφού αποκλεισμός και από εκεί σημαίνει καταστροφή. Τι πρέπει να κάνει όμως η Liverpool για να θυμηθεί τις περσινές στιγμές?

Στήριξη στον Rodgers

Ο Brendan Rodgers έχει σαφώς το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας. Οι επιλογές του καλοκαιριού ήταν είτε αποτυχημένες όπως ο Balotelli και ο Lovren, είτε απλά για το μέλλον και όχι για το παρόν όπως οι Lallana, Markovic και Moreno. Το να βρεθεί παίκτης σαν τον Suares είναι περίπου απίθανο, αλλά το να νομίζεις ότι με την μισή Saouthampton και κάποια ταλέντα μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός στην Premier League είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ζημιά στο ρόστερ χωρίς να φταίει ο Rodgers είναι τεράστια. Ποια ομάδα θα μπορούσε να αντέξει την φυγή του Suares και την απουσία του Sturridge σε όλο το πρώτο μισό της σεζόν? Αν η Real έχανε Cristiano και Bale θα ήταν η ίδια? Ήταν πολύ δύσκολο λοιπόν για τον Rodgers και αφού το ρίσκο με τον Balotelli δεν βγήκε τα πράγματα δυσκόλεψαν.

Ο Rodgers πρόσφερε κάτι που ο κόσμος είχε πολλά χρόνια να δει. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μία ανάσα από τον τίτλο σε μια χρονιά που επιτυχία ήταν απλά και μόνο η έξοδος στο Champions League που φυσικά έγινε και εύκολα. Θα αποτελεί έγγλημα πρώτου μεγέθους να απομακρυνθεί ο προπονητής και η πίστωση χρόνου στο πρόσωπο του είναι μονόδρομος.

Μετεγγραφές

Όπως προαναφέραμε, είναι σημαντικό για μία ομάδα να επενδύει στο μέλλον, αλλά στην Premier League δεν σου χαρίζεται κανείς και για να ξεχωρίσεις χρειάζεσαι πραγματικά παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Αδυνατώ να σκεφτώ γιατί δεν έγινε προσπάθεια να γυρίσει ο Xabi Alonso που κατέληξε στην Bayern για ελάχιστα χρήματα όταν η απουσία αμυντικού χαφ στην Liverpool είναι παραπάνω από φανερή. Ο άξονας της ομάδας πονάει αφού χρειάζεται απαραίτητα στόπερ, αμυντικό χαφ και σέντερ φορ. Αυτες οι θέσεις πρέπει να καλυφτούν, όσο δύσκολο και αν είναι, από παίκτες πρώτης γραμμής και έτοιμους να προσφέρουν άμεσα. Τότε μόνο θα μπορέσουν και οι ταλαντούχοι παίκτες της ομάδας να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους όπως έγινε και την περασμένη χρονιά με Henderson και Sterling οι οποίοι δίπλα στον καλό Gerrard και τους Suares και Sturridge είχαν πραγματικά εντυπωσιακή βελτίωση.

Συμπέρασματικά η Liverpool πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Brendan Rodgers τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και να τον βοηθήσει τον Ιανουάριο με παίκτες κλάσης (τουλάχιστον 2) οι οποίοι με την ελπίδα της επιστροφής του Sturridge θα αλλάξουν επίπεδο τους Reds.

Σάββας Μάρρος

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com