Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ζημιά!

Ζημιά!

Η Liverpool έχει βρει πια για τα καλά τον μάστορα της εντός Anfield, και το όνομα αυτού, Aston Villa!
Η ομάδα του Paul Lambert με απόλυτα πειθαρχημένη και μεστή εμφάνιση, όπως έχει συνηθίσει φέτος, πέρασε από το λιμάνι με 0-1 χάρις σε ένα γκολ του Agbonlahor μόλις στο 9ο λεπτό ύστερα από αδράνεια των Reds έπειτα από κόρνερ και βρίσκεται πλέον 2η στη βαθμολογία. Mάλιστα αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη σεζόν που οι «Χωριάτες» δεν ηττήθηκαν στο εν λόγω γήπεδο!

Οι Reds παρουσιάστηκαν άκρως ασύνδετοι και παρά το ότι έφτασαν την κατοχή μέχρι και σε επίπεδα 75%-25% δεν κατάφεραν να περάσουν μπάλες στην περιοχή, κάνοντας την πιο σοβαρή ευκαιρία τους στο 81′ με μακρινό «κεραυνό» του Coutinho που βρήκε στο δοκάρι.

Πλέον η Villa πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της από τη σεζόν 1998/99 φτάνοντας τους 10 βαθμούς σε 4 αγώνες και είναι μόνη πίσω από την Chelsea, αλλά και αήττητη φυσικά μαζί με τους «Μπλε» και την Arsenal!

Αντίθετα η Liverpool φαίνεται πως έχει «ψωμιά» ακόμη μέχρι να αποκτήσει χημεία στον αγωνιστικό χώρο, με τα νέα αποκτήματα της να μην εντυπωσιάζουν σήμερα διόλου, ενώ ήδη βρίσκεται στους έξι μακριά από την κορυφή.

Α’ Ημίχρονο:
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα έγινε με μία υποδειγματική ανάπτυξη παιχνιδιού από την Liverpool, με τον Manquillo να βρίσκει με σέντρα τον Markovic στο 6′, και τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι με κεφαλιά.

Παρ’όλα αυτά η Aston Villa έδειχνε επικίνδυνη και μόλις στο 9ο λεπτό ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, με τον Agbonlahor!
Οι Villans κέρδισαν το 2ο κόρνερ τους και οι Reds αδράνησαν κατά την εκτέλεση του, με αποτέλεσμα ο 27χρονος επιθετικός μέσα στο όλο «μπέρδεμα», με σουτ από πολύ κοντά να γράψει το 0-1!

Ξανά με μία στημένη φάση μάλιστα μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να έρθει και το δεύτερο τέρμα με κεφαλιά του Senderos, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο.

Από εκεί και έπειτα την πρωτοβουλία των κινήσεων ανέλαβε πλήρως η Liverpool όμως δεν ήταν δημιουργική και αδυνατούσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι συνέχιζαν να είναι «φωτιά» στα στημένα με τον Senderos να χάνει ευκαιρία και στο 37′.

Ο Lallana ήταν αυτός που μετά από ώρα δοκίμασε ένα μακρινό σουτ στο 43′, με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Ο Balotelli δύο λεπτά αργότερα από διαγώνια θέση λίγο έξω από την περιοχή έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ που χτύπησε όμως στον Weimann και βγήκε σε κόρνερ, κοντά στο «γάμα» της εστίας του Guzan.
Τελευταία ευκαιρία για τους Reds ήρθε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του α’ μέρους όταν ο Balotelli βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Moreno και πριν αυτός «σερβίρει» για τον Markovic, ο Baker με ένα εντυπωσιακό τάκλιν έδιωξε τον κίνδυνο.

Β’ Ημίχρονο:
Οι Reds συνέχιζαν μία ανούσια «φλυαρία» και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ έπειτα από 60 λεπτά αγώνα ο Rodgers αποφάσισε να περάσει στον αγώνα τον Raheem Sterling ώστε να «αφυπνήσει» τους συμπαίχτες του.

Ο νεαρός εξτρέμ μπήκε όντως κεφάτος στον αγωνιστικό χώρο όμως οι μαζικώς αμυνόμενοι «Χωριάτες» δεν του επέτρεπαν να…επανασυνδέσει τις εντελώς αποκομμένες γραμμές των συμπαιχτών του.

Tελικά η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Merseysiders ήρθε από τα πόδια του Coutinho στο 81′.
Ο Βραζιλιάνος ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε μία «βολίδα» από τα 25 μέτρα, όμως αυτή καρφώθηκε στο δεξί δοκάρι, ενώ ο Sterling στην επαναφορά σούταρε πάνω σε συμπαίχτη του.

Ο Coutinho δοκίμασε λίγο πριν το φινάλε ακόμη δύο φορές το πόδι του όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει το αναπόφευκτο, με την Villa να φεύγει με παλικαρίσιο διπλό από το Anfield!

Συνθέσεις:
Liverpool: Mignolet, Manquillo, Lovren, Sakho, Moreno, Gerrard, Henderson, Coutinho, Markovic (71′ Borini), Lallana (61′ Sterling), Balotelli (71′ Lambert)
Aston Villa: Guzan, Hutton, Baker, Senderos, Cissokho, Westwood, Delph, Cleverley (86′ Sánchez), Richardson, Agbonlahor (90+1′ Bent), Weimann (72′ N’Zogbia)

Πηγή: www.englishfootball.gr

Συντάκτης άρθρου: Λεωνίδας Γεωργούλος

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com