Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ένα πολύ καλό μάθημα… Μιχάλης Τσώχος

Ένα πολύ καλό μάθημα… Μιχάλης Τσώχος

Πλήρωσε κάτι παραπάνω μέχρι τώρα (εννοώ για μετεγγραφές), αλλά ο Ρότζερς νομίζω ότι πήρε ένα καλό μάθημα με την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτυ. Και μάλιστα νωρίς στην σεζόν, ώστε να μπορέσει να μάθει από αυτό και να επιχειρήσει να διορθώσει πράγματα στην Λίβερπουλ . Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και στην δική του αντίληψη των πραγμάτων…

Πέρυσι κανείς δεν περίμενε τους «κόκκινους» και αυτοί, δίχως ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έκαναν την υπέρβαση, διεκδικώντας μέχρι τέλους τον τίτλο. Το καλοκαίρι άπαντες κατάλαβαν, πως το ρόστερ χρειαζόταν δύο πράγματα, για να παραμείνει η ομάδα τόσο ανταγωνιστική, έχοντας πλέον και το Τσάμπιονς Ληγκ: βάθος στον πάγκο και προσωπικότητες – που πέρυσι έλειψαν τις κρίσιμες στιγμές και Σουάρες/Τζέραρντ μόνοι τους δεν τα κατάφεραν. Το πρώτο εξυπηρετήθηκε με αρκετές προσθήκες νέων και γρήγορων παικτών. Κανείς όμως από αυτούς δεν είναι ακόμη η προσωπικότητα, που θα «σηκώσει» το Ανφιλντ. Και βέβαια ήρθε η ιστορία με τον Σουάρες και η πώλησή του. Αυτοί δε, που πόνταραν στον Στάριτζ, νομίζω ότι κατανοούν πως η περυσινή εκπληκτική χρονιά του, ήταν αποτέλεσμα και της παρουσίας του Ουρουγουανού, που συγκέντρωνε την προσοχή των αμυντικών, αφήνοντας χώρους δίπλα του.

Και όμως με περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες να πέφτουν στο μετεγγραφικό παζάρι, θα έπρεπε να έχει γίνει καλύτερη επιλογή. Ο «πολυδιαφημισμένος» Λόβρεν θέλει πολλά ψωμιά για να ηγηθεί της άμυνας και σίγουρα δεν αξίζει τα 25 χαρτιά, που δόθηκαν. Ο Μπαλοτέλι; μια ωρολογιακή βόμβα, που δεν ξέρεις πότε θα σκάσει. Οι υπόλοιποι; συμπληρωματικοί στην λογική που λέγαμε, του βάθους του πάγκου, αλλά πιθανότατα χρυσοπληρωμένοι.

Η Σίτυ ξόδεψε τα μισά, όμως ενισχύθηκε σε θέσεις που πονούσε (αμυντικό χαφ ο Φερνάντο, ο Μανγκαλά σούπερ στόπερ – θα με θυμηθείτε – ένας ακόμη δεξιός μπακ επιπέδου όπως ο Σανιά). Και διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο στην διάθεση της, που της επιτρέπει να έχει αλλαγή τον Αγκουέρο και τον Νάβας, εκτός τον Λάμπαρντ και τον Νεγρέδο!

Τόσο νωρίς που ήρθε η ήττα, δεν κοστίζει κάτι στην οικονομία του πρωταθλήματος. Άλλωστε παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, η διακοπή του Τσάμπιονς Ληγκ για τον χειμώνα και το διάστημα μέχρι την επανέναρξη του, καθορίζει πολλά, αφού οι διεκδικητές του τίτλου, απερίσπαστοι, μαζεύουν βαθμούς ή χάνουν έδαφος. Δεν παύει όμως να είναι μια ήττα γοήτρου, διότι η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής. Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπυ στο Νησί. Και όλα μετρούν στην «μάχη της Αγγλίας», ακόμη και το ψυχολογικό κομμάτι.

 

Αναδημοσίευση του κειμένου με τη σύμφωνη γνώμη του συντάκτη & του site που έχει αναρτηθεί, www.pamesports.gr.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com