Είσαι εδώ
Home > ΓΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ > Αρθρογραφία μελών > Βρίσκει τον δάσκαλό του ο Super Mario

Βρίσκει τον δάσκαλό του ο Super Mario

Το είπε και το έκανε ο Brendan Rodgers! Η Liverpool συμφώνησε με την Milan στα 16 εκατ. λίρες για την απόκτηση του Mario Balotelli και η μετεγγραφή θα ολοκληρωθεί κι επίσημα μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Ο 41χρονος τεχνικός δήλωσε μετά το παιχνίδι με την Southampton ότι η Liverpool θα αποκτήσει έναν επιθετικό και λίγα 24ωρα μετά οι Reds βρίσκονται μια ανάσα πριν την απόκτηση του Super Mario που θα κλείσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Αρχικά, η απόκτηση του Balotelli σημαίνει πως ο Fabio Borini θα αποχωρήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (προς Sunderland) και πλέον η γραμμή κρούσης των Reds θα αποτελείται από τους Daniel Sturridge, Mario Balotelli και Rickie Lambert.

Η μετεγγραφή του Balotelli σίγουρα θα αρχίσει να δημιουργεί ερωτηματικά στις τάξεις των φιλάθλων, και όχι μόνο, εξ αιτίας του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του, αλλά σε καμία περίπτωση ο Rodgers δεν θα τον αποκτούσε χωρίς να έχει μελετήσει προσεκτικά την κάθε λεπτομέρεια. Άλλωστε, ο Βορειοϊρλανδός απέδειξε με τον Luis Suarez ότι μπορεί να διαχειριστεί «περίεργους» χαρακτήρες και ο Ουρουγουανός παρά το δάγκωμα στον Branislav Ivanovic, την επόμενη σεζόν (δηλ. πέρσι) δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή με την φανέλα της Liverpool. Ως τώρα ο Balotelli έχει σημειώσει αρκετά παραπτώματα, ειδικά κατά την θητεία του στην Manchester City, όμως ο Rodgers είναι αυτός που έχει τον χαρακτήρα και την προδιάθεση να μετατραπεί σε ένα «δάσκαλο» που επιτέλους θα ωριμάσει τον Super Mario.

Μόνο αυτό θα είναι το ρίσκο. Ειδάλλως δεν μπορεί να θεωρηθεί ρίσκο η απόκτηση ενός επιθετικού που στα 24 του χρόνια έχει έξι σεζόν βασικός σε ομάδες που πρωταγωνιστούν σε πρωτάθλημα και Champions League (Inter, Manchester City, Milan). Ειδικά δε, η τριετής εμπειρία του στην Premier League αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τον ίδιο, αφού θα χρειαστεί μηδαμινό χρόνο προσαρμογής και θα μπορεί άμεσα να βοηθήσει την Liverpool ίσως και από την ερχόμενη Δευτέρα απέναντι στην πρώην ομάδα του, Manchester City.

Ο Ιταλός δύσκολα θα φτάσει τα περσινά 31 γκολ του Suarez , αλλά σίγουρα θα αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για την Liverpool μαζί με τον Daniel Sturridge στην επίθεση. Αναμφίβολα οι δυο τους μπορούν να πετύχουν πολλά γκολ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, δίνοντας στους Reds αυτό που χρειάζονται επιθετικά. Το ζήτημα όμως για τον Rodgers δεν είναι το σκοράρισμα, καθώς με τους Sturridge, Balotelli, Lambert, Sterling, Markovic και Lallana τα γκολ θα είναι φυσικό επακόλουθο. Το στοίχημα θα είναι η αμυντική λειτουργία που πέρσι «έκαψε» τους Reds. Αν φέτος η Liverpool καταφέρει να δεχτεί λιγότερα γκολ από πέρσι τότε θα έχει σίγουρα μια πιο επιτυχημένη πορεία την φετινή χρονιά.

Κλείνοντας το θέμα με τον Balotelli, πιστεύω ότι τον ρόλο του «δασκάλου» στην Liverpool δεν θα αναλάβει μόνο ο Rodgers, αλλά και ο Steven Gerrard. Ο εμβληματικός ηγέτης των Reds έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές την θετική του επιρροή στα αποδυτήρια της ομάδας και λογικά θα αναλάβει να κρατήσει από πλευράς του ήμερο το «θεριό» εν ονόματι Super Mario.

Τέλος, η εν λόγω μετεγγραφή θα είναι πιθανότατα και η τελευταία φετινή για την Liverpool -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-, με τους Reds να δαπανούν περισσότερα από 100 εκατ. λίρες. Ο Rodgers έκανε εξ αρχής την διαχείριση και τις κινήσεις που ήθελε και πλέον θα έχει μια ολόκληρη χρονιά να δουλέψει για μια ακόμα πιο πετυχημένη πορεία από πέρσι, έχοντας και το στοίχημα του Champions League μπροστά του.

Αντώνης Ψαριανός

www.englishfootball.gr

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com