Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το πούλμαν φέρνει τίτλους Μιχ. Τσώχος

Το πούλμαν φέρνει τίτλους Μιχ. Τσώχος

Είχα ξαναγράψει, ακόμη και μετά την πειστική νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτυ, ότι ο τίτλος είναι «κοντά» για την Λίβερπουλ, αλλά πρέπει να περάσει το εμπόδιο, που λέγεται Μουρίνιο. Δεν είπα Τσέλσι, διότι θεωρώ, ότι ο Πορτογάλος ανεβάζει 40% τις δυνατότητες της ομάδας του Λονδίνοτ, με την παρουσία του στον πάγκο. Πριν λίγα 24ωρα βραχυκύκλωσε την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Σιμεόνε. Και στο Ανφιλντ παρέδωσε μαθήματα αμυντικής φιλοσοφίας, μπλοκάροντας τηνΛίβερπουλ .

Μπορεί το ματς να κρίθηκε στο λάθος του Τζέραρντ, σε καθοριστικό μάλιστα σημείο (αφού και το Χ έκανε στην Λίβερπουλ). Όμως οι μπλε είχαν, από την αρχή, εξαιρετική αντιμετώπιση του «γρήγορου και εκρηκτικού» επιθετικού στυλ των «κόκκινων»: δεν δέχθηκαν γκολ στο α ημίχρονο, το δυνατό της Λίβερπουλ, αυξάνοντας τις πιθανότητες τους να πάρουν το αποτέλεσμα. Καλά διαβασμένοι και καθόλου «αφελείς», όπως ήταν η Σίτυ και η Αρσεναλ, που έδωσαν στρέμματα γηπέδου, σε αυτή την γρήγορη ομάδα. Και μετά, οι παίκτες του Μουρίνιο, της έκλεισαν τους χώρους, δεν της άφησαν τις επικίνδυνες κάθετες μεταβιβάσεις μέσα στην περιοχή της και περίμεναν τα σουτ από μακριά.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τον «σπέσιαλ», που υπηρετεί επιτυχημένα το δόγμα, «η άμυνα φέρνει τίτλους». Η επίθεση είναι καλή, και μακάρι να φέρνει, από μόνη της, και Κύπελλα, όμως δεν συμβαίνει αυτό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ακόμη και η Σίτυ, που κρατά την τύχη στα χέρια της, έχει πολύ καλύτερη άμυνα από τους «κόκκινους». Και στο ντέρμπυ με την Τσέλσι, που δεν μπορούσε να περάσει από το «πούλμαν», η Λίβερπουλ έπρεπε να παίξει και με το αποτέλεσμα. Τόσο κοντά στον τίτλο, που έχει φτάσει. Δεν ξέρει όμως να το κάνει, γιατί έχει τον ενθουσιασμό του «πρωτόβγαλτου» (και τέτοια είναι μια ομάδα, παρά την ιστορία και την φανέλλα της, που επιστρέφει σε διεκδίκηση πρωταθλήματος, με τόσο σοβαρές πιθανότητες, 20 και βάλε χρόνια, μετά την τελευταία φορά.)

Και βέβαια το ρόστερ της Λίβερπουλ, φωνάζει από μακριά, ότι δεν είναι ανταγωνιστικό ακόμη των «μεγάλων»: η Λίβερπουλ είχε 11 παίκτες και οι αλλαγές της, ο «ανέτοιμος» Στάριτζ και κάποιος Ασπας (που γέλασε το γήπεδο), ενώ δεν υπήρξε 3η αλλαγή, επειδή ο Χέντερσον ήταν τιμωρημένος. Την ώρα, που ο Μουρίνιο έκανε ροτέισον εκπληκτικό, με δεδομένες τις απουσίες του, αλλά και το ματς με την Ατλέτικο. Η δουλειά του Ρότζερς είναι πάρα πολύ καλή και ίσως θα ήταν όμορφο για το ποδόσφαιρο, ο τίτλος να καταλήξει στο λιμάνι. Σαν ένα παραμύθι. Όπως όμως και τα Χριστούγεννα, έτσι και τώρα η Λίβερπουλ βρέθηκε στην κορυφή από σπόντα (τώρα ήταν οι νίκες της Σάντερλαντ) και έπρεπε να διαχειριστεί την πίεση. Δεν είναι έτοιμη. Ούτε αυτή, ούτε ο προπονητής της. Ακόμη και αν στο τέλος τα καταφέρει, θα συνεχίσω να επιμένω, ότι χρειάζεται και άλλους παίκτες-προσωπικότητες, και άλλη ενίσχυση, για να μπορέσει πραγματικά να σταθεί στην κορυφή και της Αγγλίας και της Ευρώπης. Χωρίς αυτό να μας εμποδίζει, όλους τους φίλους της ομάδας, να ονειρευόμαστε καλύτερες ημέρες, με βάση αυτά τα τόσο ταλαντούχα παιδιά. Η αρχή έχει γίνει.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com