Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Με γκολ από τα αποδυτήρια Μιχ. Τσώχος

Με γκολ από τα αποδυτήρια Μιχ. Τσώχος

Όσοι επιλέξατε τα κοκορέτσια και τις σούβλες, καλοφάγωτα. Σας ζηλεύω, μια που εφέτος δεν το τιμήσαμε το έθιμο. Αλλά και εμείς, οι υπόλοιποι, δεν περάσαμε άσχημα. Ιδιαίτερα όσοι καθίσαμε να δούμε ποδοσφαιράκι από την Αγγλία. Και η Λίβερπουλ μας αποζημίωσε, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο με το τρίποντο στο Νόριτς. Κρατά την τύχη στα χέρια της, και αν δεν χάσει από την Τσέλσι, νομίζω ότι θα ετοιμαστούν πρόωρα οι εξέδρες για την στέψη μετά από 24 χρόνια. Βέβαια, η νίκη ήρθε δια πυρός και σιδήρου, όπως ο κάθε κερδισμένος ή χαμένος βαθμός στα γήπεδα της Πρέμιερ Ληγκ. Υπάρχει όμως ένα αποτελεσματικό «όπλο», που έχει φέρει την Λίβερπουλ σε αυτή την θέση, να τρέχει ένα απίστευτο σερί.

Blitzkrieg. Η πολεμική τακτική της αιφνιδιαστικής επίθεσης του Χίτλερ, έχει βρει ποδοσφαιρική εφαρμογή, στον τρόπο παιχνιδιού της Λίβερπουλ. Πόσες φορές οι προπονητές δεν λένε, «πάμε γερά από το πρώτο λεπτό». Μόνο που οι παίκτες του Ρότζερς όχι απλά ακούν τα λόγια, αλλά τα μετατρέπουν σε ουσία, που τους οδηγεί στον τίτλο. Δείτε τα στατιστικά της Λίβερπουλ, μετά από 35 αγώνες και θα καταλάβετε τι εννοώ:

ΓΚΟΛ: 96

0-15’:   12,9 %                                     45-60’: 16,1 %

15-30’: 23,7 %                                     60-75’: 7,5 %

30-45’: 21,5 %                                    75-90’: 18,3 %

Στο πρώτο ημίωρο των αγώνων της λοιπόν, η Λίβερπουλ σημειώνει το 36,6 % των τερμάτων της, ενώ στο πρώτο ημίχρονο το 58,1 & (!). Σχεδόν 6 στα 10 γκολδηλαδή. Και αυτή της η επίδοση είναι, που στέλνει τον αντίπαλο στο καναβάτσο. Μέχρι να καταλάβει τι τον χτύπησε, συνήθως έχει χάσει τον αγώνα. Εκτός αν μιλάμε για ποιότητα ομάδας, όπως η Σίτυ, που μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 2-2, οι υπόλοιποι προσπαθούν να καλύψουν την διαφορά. Και αυτό τους κάνει να καταναλώνουν περισσότερες δυνάμεις, την ώρα που οι «κόκκινοι» αποκτούν ψυχολογία νίκης και έχουν τους χώρους για να κτυπήσουν στην κόντρα. Καλύπτοντας έτσι και τα όποια αμυντικά κενά τους. Που εμφάνισαν και στο Κάροου Ρόουντ. Όταν όμως έχεις το «μαξιλαράκι ασφαλείας», συνήθως καταφέρνεις να ξεπεράσεις την όποια αντίδραση.

Ο τρόπος αυτός παιχνιδιού είναι πλέον φανερά δουλεμένος από τον Ρότζερς, κανείς όμως από τους αντιπάλους προπονητές δεν έχει βρει το αντίδοτο, παρότι πλέον είναι γνωστός. Είναι τέτοια η ορμή των παικτών της Λίβερπουλ, με το που πατάνε το χορτάρι, που παρασέρνει μέχρι τώρα, κάθε αντίπαλο. Έχει πολύ ενδιαφέρον, πως θα το αντιμετωπίσει ο Μουρίνιο την Κυριακή, έχοντας μάλιστα να διαχειριστεί και τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Ληγκ.

Αναδημοσίευση του κειμένου με τη σύμφωνη γνώμη του συντάκτη & του site που έχει αναρτηθεί, www.pamesports.gr.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com