Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κόκκινο αστέρι την οδηγεί Μιχ. Τσώχος

Κόκκινο αστέρι την οδηγεί Μιχ. Τσώχος

Δεν είναι μακράν η καλύτερη ομάδα. Δεν διαθέτει τόσες και τέτοιες προσωπικότητες, για να σηκώσουν στην πλάτη τους, όλη αυτή την προσπάθεια. Και όμως η Λίβερπουλ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά προχωρά για μία ανέλπιστη κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία. Γιατί; μα η απάντηση ήρθε αμέσως με την λήξη του ντέρμπυ με την Σίτυ. Όταν ο πιο έμπειρος παίκτης της , και εμβληματική φυσιογνωμία του συλλόγου, ξεσπά σε κλάμματα, καταλαβαίνετε πόσο το θέλουν άπαντες στο Άνφιλντ.

Αυτή η θέληση οδηγεί την ομάδα κατά κύριο λόγο. Και την κάνει να βγάζει στο γηπεδο τα προτερήματα, που διαθέτει (φρεσκάδα, ταχύτητα, πάθος και φλόγα για τη νίκη). Και ακόμη και όταν τα μειονεκτήματά της την φέρνουν σε δύσκολη θέση, όπως έγινε στο 2ο ημίχρονο, με την Μάντσεστερ να γυρνάει το ματς (μετά από ένα εφιαλτικό πρώτο 45λεπτο), αυτή η θέληση μοιάζει να έχει και ένα αστεράκι εκεί ψηλά, ώστε να γίνεται αυτό το εκπληκτικό 3-2.

Δεν θα μπω στην διαδικασία με τα πέναλτυ κλπ (πεναλτάρα του Σκρτλ, πεναλτάρα και το σπρώξιμο στον Σουάρες, πιθανότατα παράβαση και του Σακό στον Ντζέκο) και την διαιτησία. Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Αγγλία, εύνοια υπάρχει κατά περιόδους σε όλους. Απλά η Λίβερπουλ, που δεν πήγαινε για τίποτε τα τελευταία χρόνια, το είχε ξεχάσει. Και βόλευε τους υπόλοιπους.

Είναι η αλήθεια ότι δεν πίστευα πως θα άντεχε στην πίεση η ομάδα του Ρότζερς και το διαπιστώσαμε όλοι στο β ημίχρονο, όταν η Σίτυ εμφανίστηκε στο γήπεδο (γιατί στο α μέρος την είχε διαλύσει η Λίβερπουλ). Έγινε όμως το τσαφ του Κομπανί και ο Κοουτίνιο είχε τα άντερα να εκτελέσει κατ αυτόν τον τρόπο. Θέλω να δω πως θα αντιδράσουν τώρα στο επόμενο ντέρμπυ με τον Μουρίνιο. Που αυτός διαθέτει και την ψυχολογία και τον τρόπο για να πετύχει, αυτό που δεν κατάφερε ο «άτιτλος» Πελεγκρίνι. Αν και δεν θα του φτάνει η ισοπαλία, αλλά μόνο με νίκη θα μπορέσει εκείνος να κάνει το κόλπο γκρόσο.

Όμως αυτή η ομάδα έρχεται με φόρα. Το πρωτάθλημα απλά θα είναι το πρελούδιο για τις επόμενες παραστάσεις (με τα έσοδα του Τσάμπιονς Ληγκ στα ταμεία, έτσι κι αλλιώς πλέον εξασφαλισμένα).

Αναδημοσίευση του κειμένου με τη σύμφωνη γνώμη του συντάκτη & του site που έχει αναρτηθεί, www.pamesports.gr.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com