Είσαι εδώ
Home > ΓΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ > Αρθρογραφία μελών > «Make Us Dream» Μιχάλης Τσώχος

«Make Us Dream» Μιχάλης Τσώχος

Στις γιορτές των Χριστουγέννων, η Λίβερπουλ βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα στην Αγγλία και αμέσως μετά υποχώρησε πάλι, κάποιοι αναλογίστηκαν, ότι δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα της για την «μεγάλη επανάσταση». Για την κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος. Ανάμεσα τους, ήμουν και εγώ. Διαπίστωνα την καλή δουλειά, που γινόταν, δεν πίστευα όμως, ότι υπήρχε η προσωπικότητα σε αρκετούς παίκτες (εκτός του Τζέραρντ και του Σουάρες δηλαδή), για να αντέξουν στην μονομαχία με την Σίτυ και την Τσέλσι (για την Άρσεναλ ανέμενα την ίδια καθοδική πορεία, ως συνήθως τα τελευταία χρόνια.). Ούτε το απαιτούμενο βάθος στον πάγκο. Ήμουν ικανοποιημένος με την τριάδα και την έξοδο και πάλι στο τσάμπιονς Ληγκ, που θα αποτελούσε το εφαλτήριο για την αντεπίθεση τίτλου, του χρόνου.

Τώρα 6 αγωνιστικές πριν το τέλος, βλέποντας πάλι την Λίβερπουλ να φιγουράρει στην κορυφή, έστω και χάρις στα δύο λιγότερα ματς της Σίτυ, δεν μπορείς παρά να αρχίσεις να ονειρεύεσαι σαν φίλαθλος του συλλόγου, αυτό που αναγράφει πλέον το πανό στο Ανφιλντ: κάντε μας να ονειρευτούμε, την απόλυτη ανατροπή δεδομένων, στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και την 19η κούπα της ιστορίας.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι Σίτυ και Τσέλσι έχουν να πάνε στο Ανφιλντ, σημαίνει ότι το 6 στα 6, δίνει τίτλο. Και βλέποντας κανείς τους αριθμούς, μπορεί πράγματι να διαπιστώνει, ότι είναι κάτι εφικτό.

Τελευταία φορά, που η Λίβερπουλ ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν 2011-12, με 7 βαθμούς σε 3 αγώνες. Πριν, τον Σεπτέμβριο του 2007, μαζί με Έβερτον και Τσέλσι στους 10 βαθμούς και πιο πίσω αν πάμε το Νοέμβριο του 2002. Ουσιαστική «πρωτιά» ήταν τα Χριστούγεννα του 1996 (!), που και πάλι δεν κατέληξε κάπου. Μην ξεχνάτε, ότι η τελευταία κούπα ήρθε το 1990, ούτε ο αρχηγός Τζέραρντ δεν έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα. Πλέον με 6 στροφές ακόμη, αυτό το προβάδισμα έχει σημασία. « It matters», που θα έλεγαν και στο Νησί.

Η ομάδα παίζει το πλέον θεαματικό ποδόσφαιρο, το τελευταίο διάστημα. Έχει χάσει μόλις 4 βαθμούς από την Πρωτοχρονιά, με 8 διαδοχικές νίκες και δίνει την αίσθηση του οδοστρωτήρα. Βγάζει μια τρομερή αυτοπεποίθηση, έχοντας μάλιστα πολλές φορές και 6 Αγγλους παίκτες στην σύνθεσή της, κάτι, που είναι επίσης σημαντικό, στην πολυεθνική Πρέμιερ.

Και πώς να γινόταν διαφορετικά; όταν διαθέτει την καλύτερη επίθεση, με 88 γκολ (η Σίτυ έχει 80). Τον πρώτο σκόρερ Λουίς Σουάρες, με 29 γκολ (ξεπέρασε το ρεκόρ ομάδας του Ρόμπι Φαουλερ με 28 από το 1996, που λέγαμε). Α, και τον δεύτερο σκόρερ, τον Στάριτζ με 20 γκολ (Γιαγια Τουρέ και Αγκουέρο ακολουθούν με 17 και 15). Με τέτοια δύναμη πυρός, όχι απλά κερδίζει τα ματς, αλλά αποκτά και τρομακτική αυτοπεποίθηση, ότι δεν θα χάσει, ακόμη και αν δεχθεί γκολ.

Θα αντέξει τώρα στην πίεση των τελευταίων αγώνων; Την ώρα που η Τσέλσι θα στρέψει την προσοχή της ξανά στην Ευρώπη, με τον Μουρίνιο έξυπνα, να βγάζει το βάρος από τους παίκτες του («πλέον δεν έχουμε τύχη για τον τίτλο»). Και βέβαια η Σίτυ των εκατομμυρίων, δίχως Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καλείται να αποδείξει, πως αποκτά βαριά φανέλλα.

Ό,τι και αν γίνει μέχρι τέλους, οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ, μπορούν να ονειρεύονται ξανά.

ΥΓ Δεν θα γράψω πολλά για τον Ρότζερς. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της μάχης, δικαιούται το βραβείο του κόουτς της χρονιάς, για αυτό του το δημιούργημα. Με μπάτζετ και προϋποθέσεις, πολύ κατώτερες των ανταγωνιστών του. Απλά θα πω, ότι έκανα λάθος στις εκτιμήσεις μου…δίκαια βρίσκεται σε αυτή την θέση.

Αναδημοσίευση του κειμένου με τη σύμφωνη γνώμη του συντάκτη & του site που έχει αναρτηθεί, www.pamesports.gr.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com